1 Mar 2011

Dokunma lan orama burama!!!


Korkuyla büyütüldük, ürkütüldük. Büyüklerin işine gelmeyen sözler söylediğimizde "sus sen anlamazsın!" dediler, susturulduk. Büyüdük ama içimizdeki korku tohumlarını da büyütmeyi ihmal etmedik. Anneye el kalkmaz taş olursundan, okulda haşarılık yapma disipline gidersine, şimdi de patronla iyi geçin, atılırsınlara olan yolculuğumuz devam etmekte.

Çok gülme ağlarsın dediler, güldükçe kendimizi suçlu hissettik. Haşa kahkaha atasımız gelince; başımıza ne felaket gelir, diye gülmemizi tuttuk. Merdivenin altından geçmedik, kara kedi görünce saçımızı çektik, kötü bir haber alınca başımıza gelmesin diye üç kere tahtaya, olmadı, kafamıza vurduk.

Sana söyleneni yap, gerisini sorgulama dediler, ne gelirse he dedik, boyun eğdik. Tecavüze uğradık, o gün üzerindeki elbise de dekolteymiş, hak etmişsin sen dediler. Evet ya Allah bizim belamızı versin, hak ettik bu tecavüzü, diye kendimizi suçladık. Tecavüzcüyle evlenmen gerek dediler, nikaha boyun eğdik, boyun eğmeyince; töre cinayetine kurban gittik.

Gücü olan konuşuyor da güç, hep doğru insanlara gitmiyor. Hayatın sillesini yiyenler, genelde buradan gol yiyor. Gücü elinde tutanın cibiliyetsizliğinden, kafasızlığından, çözemediği sorundan kaçmak için, sorunu aklınca kökten yok etmesinden mütevellit madur ve kurbanların sayısı her gün artıyor.

Oramızı buramızı ellemekten bir vazgeçin Allah aşkına! Anlamsız yasaklar insanları arkadan dolanmaya, yalan söylemeye itiyor. Görmüyor musunuz? Neyi, kimi cezalandırıyorsunuz?
Kısıtlanan insanların patlamasının nasıl ağır olduğunu görüyoruz, görmeye devam edeceğiz de. Çekin ellerinizi artık, işinizi yapın, işimizi yapalım.
Huzur verin biraz be!

Görsel: Ahmet Coka

5 yorum:

Dışavurum dedi ki...

Ahhh Aslıcığım Ahhh!!

maskeli allâme dedi ki...

Madem büyüklerden dem vurduk onlarında bir sözü var ki çok da doğrudur ''Anlayana sivri sinek saz,anlamayana davul zurna soksan az''bu yazıyı okuduktan sonra büyüklerimiz hem doğru dediğini hemde malum olan büyüklerimizin bu atasözün de az olan tarafa meyil ettiğini anladık.Güzel bir paylaşım emeğine sağlık.

Betül dedi ki...

Canımız etkilenmediği sürece sakince yollarda yürümeli:)

Adsız dedi ki...

Girebiliyorum bloglara. Evet evet girebiliyorum!! Aaa? Bak hala giriyorum. Tüh girebiliyorum. Allahım girebiliyorum.. Kör değilim girebiliyorum allahımmm!!!!
:)

HerbiRenk dedi ki...

Genel olarak yazdıkların çok doğru, sindirdiler bizi,ve devam ediyorlar! Sanırım bu yazı birazda blogların yasaklanmasına hitaben yazıldı. Herkes blogunu taşıyor ben taşımıcam kalacağım sonuna kadar buradayım!

hep sustuk, hep sustuk!