7 Eyl 2009

KararSIZIN Kararı

Karar vermekten hoşlanmıyorum. Arkamda bıraktığımda aklım kalıyor. Korkuyorum. Rahatımın bozulacak olması beni endişelendiriyor.

Hele de birisi, benden vereceği bir karar için fikir almak istiyorsa içim ürperiyor. Şu anda o durumdayım.

Öyle rahatsızım ki veri olsun diye; Susan Miller'ın bu ay için yazdıklarını okudum ve o diyor ki "şu anda bu kararı alma!"

Haydi bakalım buradan yak!
Gerçekten yorumda yazan bazı koşullar geçerli ama bir yandan da insan bu aylık burç yorumuna bakıp, "yok canım, sen alma bu kararı, Ocak ayının ortasını beklemen gerekiyormuş" diyemem ki...

Aslında bir değişiklik kararı aldığında; konfor alanından çıkman, olası riskleri göze alman, yeni duruma adapte olmak için enerji harcaman gerekiyor.

Hep durduğumuz yerde kalamayız. Biz kıpırdamasak, yanımızda birisi kıpırdanır ve yine bir şeyler değişir.

Bunları kendime söyleyip, içimi rahatlamaya çalışıyorum ama nafile. Ayrıca eğer burç yorumları doğruysa pek yakında benim de başıma böyle bir durum gelecekmiş ama ben Ekim ortasına kadar ertelediğim takdirde benimki iyi bir fırsatmış.

Delirdim kesin ben! Siz de bana kaba etinizle gülmeyin lütfen! Şu anda bunları düşünmekten daha iyi bir şey gelmiyor aklıma. Gelirse yaparım!

Ama şunu belirtmeden geçemem: Bu kadın, benim hayatımda dönüm noktası olan tüm hareketleri önceden haber vermişti. Dolayısıyla bende kredisi var, laf söyletmem.

Bu arada bu değişiklik olacak. Ben sadece düşünmekle görevlendirildim, görüş bildirmek için.

Ama gidişat netleşti. Bir yandan beklenen ve yıllardır istenen bir durumken; şu anda soru işaretleriyle karşılanması da hayatın cilvesi işte.

Ben kararımı verdim ya tamam! Zaten olacak bu, ben de destek olacağım, olayın güzel yönlerini göstereceğim. Zira olumsuz taraflarını etraflıca tartıştık.

Yaşanması gereken, başa geliyorsa yaşanır. Sen istediğin kadar ayak diret, burç yorumlarının arkasına saklan.

Korktuğun ve hareketsiz kalmaya çalıştığın sürece kurban olursun. Riski görüyorum ve alıyorum dediğinde ise rolün değişir. Artık bir seçim yapmış ve neyse göreceğin, görmüş olursun.


Foto: lordlarkamarası.com


10 yorum:

Ful yaprakları dedi ki...

kararsızlık bazen başıma gelir ama genel anlamda çok kesinimdir,
mesela bir şeyi istediysem geri dönmem, ya olacaktır ya da olmayacak..
bence risk almak çok güzel:)korkmak sadece vakit kaybından ibarettir, sana katılıyorum.

Eliza Doolittle dedi ki...

Miller'a laf yok! Benim icin de, ayni ekolden olan Jonathan Cainer'la birlikte meshur zuzuaylilardandir, her dedigi cikar :)

malumafatrus dedi ki...

ben de şuan tam bir karar verme arifesindeyim ve yukarıdan, burçtan bir işaret gelse de bana yolu gösterse diye bekliyorum. Dediğin gibi karar vermek demek, var olan alıştığın ortamı terk etmek demek ki o cesareti göstermezsek de yerimize saymaya mahkum oluruz gibi.

lezzettabağı dedi ki...

Ya bazen ben de yaşarım kararsızlık ama genelde günlük hayatta o kadar kararsız değilimdir.Yani hayatımı etkileyecek büyük kararlar alırken kararsız kalabilirim.
Ama şu tiplere gerçekten dayanamıyorum:Neredeyse marketten sakız alırken bile "ayy acaba hangisini alsam?" diye yanındakine soran arkadaşlar!Ne olur biraz gayret gösterin ve ufak şeyleri bari kendiniz karar vererek yapmaya çalışın!

Aslısın dedi ki...

Herkes "yürü, düşünme" diyor, anladım. Malumatfarus, astrologyzone a bir bak. Umarım, kendin için en iyi olacak karar hangisiyse onu verirsin.
Bu arada hepinize söylüyorum: 7-29 Eylül arası Merkür geriliyor, büyük sözleşmeler, alışverişler için yanlış zaman. Bekleyin...

Kitapkurdu dedi ki...

Ben de zor karar veririm, karar verirken artı ve eksileriyle degerlendirmek lazım ama bir yandan daen önemlisi iç sesini dinlemek, kimi zaman da seçilen şey yanlış olabiliyor ama bunu hiçbir zaman ögrenemiyorsun. bu nedenle sanırım ne karar verdiğinin de çok önemi yok.

NeS dedi ki...

Ay bende yazını iftardan önce okumuştum ama yorum yapayım mı yapmamayım mı kararsız kalmıştım. :) Açlık bir yandan falan derken kelimeleri toparlayamıştım.:)) Astolojiye kulak vermek lazım ben çok etkisinde kalırım. Ya ama bu site İngilizce, ben kendi burcumun tercümesini istiyorum. :(

Fery... dedi ki...

Kararsızlık sürüncemedir, belirsizliktir ve bence en çekilmezidir... İyi ya da kötü sonuç olsun her şey belli olsunculardanım ben... En kötü karar kararsızlıktan iyidir... Gerçekten :)

Unknown dedi ki...

Fery olaya noktayı koymuş. En kötü karar kararsızlıktan iyidir.

Vakit kaybedeceğinize tecrübelerinize olumlu ya da olumsuz bir katkı yapmış olursunuz. Mümkün olduğunca hızlı karar vermeyi severim :)

Eliza Doolittle dedi ki...

Sorma yahu Merkur retrosu bir de iletisimde/yolculuklarda terslik ve kopukluktur ya, Skyeurope iflas etti tum ucuslar durdu, kocamin bana 30 yas hediyesi viyana seyahatimiz vardi biletlerimiz yandi kul oldu iyi mi?! Bulsam o merkure iki tokat aticam!!