27 Ara 2009

Rüyalarımdan Korkuyorum


Sürekli deli saçması rüyalar görürüm. Mesela dün gece Angelina Jolie, topuklu ayakkabılarla kocamla tenis oynuyordu.
Yorgun uyanırım, çoklukla bu rüyalardan. Ama bazen öyle rüyalar var ki üç beş senede bir, sabah uyandığımda hissederim, kötü bir şeyler olacağını.

Geçtiğimiz hafta iki gece, böyle iki rüyayla sabaha çok kötü başladım. Kulağım telefonda, sürekli dua ediyorum" Allahım ne olur, kötü bir şey olmasın" diye. Bu sabah bir hastalık haberi aldım, umarım iyi bir habere döner, kısa zamanda.

Böyle zamanlarda, kendimden korkuyorum. Gerçekten kötü bir şey olacaksa ya da çok iyi bir şey olacaksa  mutlaka rüyama giriyor. Bunun bedeli de haberi alana kadar geçen stresli süre oluyor.

İnsan kötü bir olayı yaşarken, bir şekilde ayakta kalma çabası, uyum sağlama süreci derken, her kötü duruma alışıyor. Ama kötü bir olayın gerçekleşeceği korkusu, çok daha korkunç bir etki yaratıyor. Belirsizlik, endişe, insanın bütün iç dengesini ve sağlığını alt üst ediyor.

Bir haftadır izinde olmama rağmen, o kadar sıkıntılı ve meymenetsiz bir ruh hali içindeydim ki; bu haber, ne yalan söyleyeyim kötü de olsa, beni rahatlattı.
Birincisi başa gelecek, artık gelmiş oldu. İkincisi belirsizlikten ve kötü hislerden, iyi dileklerle, umut etme adımına geçmiş oldum.

Benim gibi endişe düzeyi yükseklerin en sevmediği şeydir belirsizlik. Rüyalarım da bazen bu belirsizliğe öyle bir tuz biber oluyor ki; kendimden korkuyorum.

Foto: public-republic.com
Müzik: Sertab Erener- Rüya

9 yorum:

Turist dedi ki...

Ben de sürekli rüyalarımda Kıvanç Tatlıtuğ'u görüyorum.. rüyaları hayra yormak lazım derler :P

Fery... dedi ki...

kendimi hep çok şanslı hissetmişimdir; rüyalarımın çıkması gibi bir gerçeğim olmadığı için... ihtimalini bile düşündüğümde ağır geliyor çünkü bana göre en büyük nimetimiz başımıza ne geleceğini bilmememiz...

Sycorox dedi ki...

aynen bende çok acayip rüyalar görüyorum...
bu rüya olayına ilgim artınca Işık Elçi'nin Rehber Rüyalar kitabını aldım,tavsiye ederim sanada,gerçekten yardımcı oldu bana...
Rüya günlüğü tutmaya başladım kalkar kalkmaz,gözüm yarı kapalı ne gördüğümü düşünüyorum sonra yazıyorum...Bu insanın bilinçaltına bağlanmasıymış sanırım...
Sanırım sende zaman zaman rehber rüyalar görüyorsun...

Birde her yaşanan kötü olayın ardında iyi birşey vardır...

Aslısın dedi ki...

Turist: Öyle rüyaya can kurban :)

Fery:Evet ya, ama ben durmadan görüyorum :(

Sycorox: Kesinlikle alacağım o kitabı. Evet ayrıca her şerde bir hayır vardır, değil mi?

ali zafer sapci dedi ki...

Paylaşım için teşekkürler. Güzel rüyalar dilerim, uyanınca gülümseten...

malumafatrus dedi ki...

benim rüyalarım bazen fazla mesai yapıyor bazen de kendilerine uzun süreli tatil veriyorlar. ve ne yazık ki bir gecede 4-5 ayrı film gibi rüya görünce insan enerji ile uyanamıyor. Yine de kırk yılda bir gördüğüm ve güne mutlu başlamam sebep olan rüyalar vardır onların da hakkını yiyemem. Bazı bazı rüyalarım çıkardı ama genelde onlar gerçekleştikten sonra "aa rüyamda görmüştüm bunu ben" diye düşündüğümden, gördüğüm rüya gerçek olacak sıkıntısı yaşamazdım.

Bir de yanılmıyor olabilirim ama kötü rüyayı gerçekleşme ihtimali azalsın diye herkese anlatmak gerekiyordu galiba.

Unknown dedi ki...

Ben hiç öyle gerçeğe dönüşen rüyalar görmüyorum.Saçma sapan,alakasız rüyalar genelde gördüklerim.Ama herhalde gerçeğe dönüşen ya da bana birşeylerin haberini veren rüyalar görmek istemezdim sanırım:))

Su dedi ki...

Peki senin kendi kendini soktugun bu ucsuz bucaksiz stresin bahsettigin kotu olaylari yaratmadigini (ya da felsefene gore sana dogru cekmedigini) nerden biliyorsun? Tavuk mu yumurtadan, yumurta mi tavuktan?

Aslısın dedi ki...

Su, valla öyle değil. Bu damdan düşer gibi oluyor. Çekme felsefesi benim felsefem değil bir kere, onun bir kısmına inanıyorum :)
Bu rüya olayı, gerçekten çok nadir olan ve damdan düşer gibi olan bir şey. Ben ne yaparsam yapayım, oluyor bir şey. Bundan önceki deneyimlerde rüya ve arkasından sonucu görüp, öğrendim bu durumu. Valla bak :)