12 May 2010

Pollyanna'mı Kim Götürdü Laan?


Noooldu dün sabah simit yiyordun, peynir, çay diyordun? Sayende simit satışları patlamıştı, Simitçiler Derneği çelenk yollamıştı?

Bu sabah, simit yok Etimek var.
Hepsini geçtim, dünkü ruh halinden eser yok.

Yarın işe gidince yapmak istemediği ama kucağını açmış onu bekleyen türlü çeşit iş için şimdiden kaygılanan; "anneee gitmek istemiyoruuumm!" diye ayak direten hatta ağlayan Aslı var.
Kim aldıysa geri versin Pollyanna'mı! Çok mu gördünüz, iki gün sakin sakin yazdım, neşe saçtım diye? Gözünüze dursun e mi?

Aferiin, şu yazdıklarını oku da utan! Bayılırsın başına gelenlerin sebeplerini dışarıda aramaya.
Ne Pollyanna'sı be yavrucuğum?
Sen sabah sabah oh ne güzel bugün de evdeyim, hava da ne güzel diye uyanacağına; yarın ve hatta iki hafta sonraki hafta sonu yapman gereken işi düşünürsen, bununla da kalmayıp, kendi kendine o işleri yapmamak için kavga edersen, sana o işleri yaptıracakların soyuna sopuna methiye düzersen; Pollyanna ne yapsın sana?

Kafan işlemeye başladığı anda olumsuz şeylere gidiyorsa, al kafanın yönünü değiştir. Olmuyorsa çıkar at o kafayı! Koca kız oldun, kurban ayaklarına yatma!
Sen nasıl hissetmek istersen, öyle gider günün de kahvaltın da simit de çay da! Bak sinirle oturup yazdığın için simitçiyi kaçırdın. Dün, balkondan halka çiçek dağıtırken görmüştün adamı.

Masal kahramanlarından medet ummak için çok büyüdün be güzelim, silkelen de kendine gel.
Tepemi attırma, hadi!

Görselcan

15 yorum:

Adsız dedi ki...

wellcome to the real world :) ( matrix vol.1)

Adsız dedi ki...

Kardeşim sen düşünceden ibaretsin gül düşün gülistan diken düşün dükenlik olursun...
Mevlana

İst.

Uyumsuz dedi ki...

Aslı fena kızmış :)

Aslısın dedi ki...

Syrakusa: Hah tam öyle oldu :))

İstanbul: Ben de onu dedim kendime ama sakalım yok ki dinletemedim :)

Uyumsuz: :)) Kızdım valla. Neyse şu an asayiş berkemal.

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

Arada geliyorlar değil mi soldan soldan? :P

Bilirim.. yakiinen bilirim hatta.. bu kadar kolay demoralize olup, bu kadar kolay toparlayabilen insanlar sezer birbirini. (iç ses: p.h sezer.. sen kim, sezmek kim.. pis öküz)

çözüm yolu hakkında hiç bir fikrim yok.. olsa merhemim, kendi başıma da sürerim; ama yok..

neyse ki, yarın yahut ertesi gün saçma sapan bir şey yüzünden yine mutlu olacağını biliyorum.. (ertesi 24 saati bir başka saçma sapan "nokta/zerre" için yine asık suratla geçireceksin.. sonra yine toparlayacak.. sonra yine sanki tüm dertler senin başına üşüşmüş moduna geri döneceksin... böyle dengesiz, böyle saçma sapan devam edecek hayat..)

çözüm yolu bulursan paylaş lütfen.
zira, bu kadar kolay demoralize olmamalı bir insan.. hiç sağlıklı değil..

yahut hadi oldun; dedin "ben bunalım gülüyüm".. bilirsin en azından tanını; manyaksındır.. ama değil; ertesi gün(hatta belki bir kaç saat sonra) tek bir telefonla dahi güneşli/pırıl pırıl bir hava karşılayabilir seni.. çiçekler böcekler falan..

zor dostum.. zor..

Sokak Kedisi dedi ki...

Öküzüm katılıyorum sana, yarın gülecek, ertesi gün sinirlenip tepinecek, bir sonraki gün hepsini unutup simitçiyi öpecek nasılsa :)

Arada darbe almadan atlatabilmenin yolunu bulsak keşke :))

Tekdüze olaydık herşeyden önce kendimizden sıkılırdık be Aslı'cım, sen böyle iyisin ve ben seviyorum seni.

Eliza Doolittle dedi ki...

Her gun ayni modda balkondan halka çiçek dağıtilmaz ki be canim, boyle med-cezirli haller aslolan..Hem etimek olmasa, simitin tadi belli olmaz ki :)
Sokak Kedisi cok hakli...Sen keyfine bak, oldugun gibi harikasin!

Ahmet Coka dedi ki...

Merhaba Aslııı...
ay sonu izne çıkıcam, istersen benim polyanna'yı sana yollayayım!... :)

Pixie dedi ki...

Ya o içindeki polyanna'nın gitmesi nasıl bi abukluk bilirim. Hatta saatlik değil anlık değişimleri bile anlayabilirim kendimden şahitim bunlara ama öküz haklı yine iyi olacaksın sonra yine kötü belki kötü olmak sonrasında iyi olmanın kıymetini artırıyordur :))
bak polyanna'm benleyken yazıyorum yorumu ne hoş dimi :))

tzygane dedi ki...

Nıahahaha, ben kaçırdım Polyanna'yı, evde ütü yapıyor şu an :P

NeS dedi ki...

Aslı, güneş bizim için doğuyor, içimizi ısıtıyor gözünü kapat ve düşün denizi, kumsalı, maviyi. Işık girsin içine aydınlatsın seni de, sende saç onu bizlere. :) ( bir anda gelen ilhamdan bu kadar olur yani. sorry ! :) )

Aslısın dedi ki...

Öküzüm, hayatımı anlatmışsın ya. İçlendim valla. Şu anda daha da beterleşti ruh hali. İçimi ışıldatacak bir telefon, bir mesaj gelmedi :)) Neyse yarın iş yerinde ışıldatırlar, parlatırlar beni, özlemiştir köftehorlar :))
Çözüm bizde, kendini tanıyıp, akıntıyla coşmamakta ama onun çözümünü de bulursam haber ederm, bekle :)

Eliza'm dengemi buluyorum değil mi böyle? Aynı kalırsam; dengede olamam ki :)) Sen de böyle kal, ben de, öküz de sokak kedisi de ohh keyfim yerine geldi be :))

Tyzgane: Zaten en şüpheli şahıs sensin, çaktırmıyorum. İzdiham çıkacak yoksa :)

Ahmet: Kıyamam senin Pollyanna'na, sen güzelce dinlen tatilde, ben idare ederim böyle :)

Pixie: Benimki sana gelmiş belli :)) Evet ya dünkü coşkuyu hissedemezdim hep iyi olsam değil mi?

Sokak Kedisi: Hani anneler kızlarından bahseder ya, yöle bir his sardı içimi yorumunu okurken, hihihi şımarayım bari :))

NesTal: Seni gördüm ya doğdu güneş. Neredesin yahu sen aaaa? Az önce gördüm yazını, çabuk ol, habersiz bırakma :))

penelope dedi ki...

boşver polyannayı..lütfen polyannaseverler cemiyeti hakkımda dava açmasın ama ben polyannanın aptal olduğunu düşünürüm.bu kadar sinirleri alınmış bonfile kıvamında olunmaz ki canım..
kafasına vur ekmeğini elinden al ,bak bi al ,ne diyecek:
-olssuuun.alsınlar ..belki belkii bu ekmeği yıllardır aç annesine götürecekti..ya da kafama vurup ekmeğimi almasaydı cebimdeki sarelleyi görüp alıcaktı..ahahahah ne mutluyum..

bu yüzden polyannayı salla gitsin..aslı olmak en iyisi..ara da çoşucan.ertesi gün lay lay lom..bi, sonraki gün kırgın..hem aslı olmanın ya da kendi adıma diyim penelope olmanın en güzel yanı kafamıza vurup ekmeğimizi almak isteyen olursa arkasından alllllaaaah ne verdiyse veriştirebilirz: "getir ulan o ekmeği..o varyaa...."
yaşasın normal olmak....
(not: öküzün yorumundan sonra açıkçası hepimizin ve evet en çok da öküzün ruh sağlığından endişeliyim.aslı.kıhkıhkıh)

Aslısın dedi ki...

Penelope, çok güldüm ya. Ekmeğimi alana duruma göre tepki veririm haklısın hep Polyanna olmak da mala bağlamak gibi bir şey. Öküzün ruh hali=benim?senin ruhallerimiz. Aman böyle de güzeliz be sefamız olsun ohoh:))
Bak bugün yine Polyanna yani mala bağlama durumu var bende, haber vereyim dedim :)

aslı hayvanı dedi ki...

penelope duygularıma tercüman olmuş bir kardeşimiz. hiç tasvip etmiyorum gereksiz iyimserliği. tabii çocukken bile poliyannayı aptal bulmak çok ağır bir ruh hastalığına dalalet ediyor olabilir gayet.