10 Haz 2010

Bana Canım Deme, Alırım Canını!

Ay böyle yalan yalan iş yerinde birbirine; canım, Aslıcım, hayatım, diyen tiplere kıl oluyorum ya. O kadar belli ki içlerinden gelmeden söyledikleri.

Hatta bazen çok sinirlendiklerinde bile akıllarınca etrafa karşı “duygusal kontrollüyüm ben” mesajı vermek için kızdıran kişiye “canım, cım, ıcım, mıcım" diyorlar ya; Allah yarattı deme, yapıştır iki tane ağızlarının ortasına, diyor şeytan!

Tabii böyle yapsam; bu hareketimden ötürü o sahteliğe göz yummayan ben suçlu olurum, onlar birbirlerine sarılıp, korku dolu gözlerle, Çığlık 8 filminden bir kare sergilerler.

Bütün bunlar neden oluyor?
Çünküü hepimiz gizli saldırganız.

Açıkça üzüldüğüm, kızdığım şeyi, kimseyi suçlamadan karşımdakine söylemeyi afedersiniz, dötüm yemiyor.

Onun yerine dolaylı yollardan; dedikodu, iki gün sonra “adama o lafı yedirme” diye tabir edilen, eş dost ortamında matah bir şeymiş gibi “nasıl koydum ama lafı?” diye anlatılan durumlarla, sinirimi çıkarmaya çalışıyorum.

O da olmadı, bir kaşık suda boğacağım adama “kankam, aşkitom, canım, cıcım, cıcığım” diyerek, tatlı sularda yüzmeyi tercih ediyorum.

Ben diliyle konuştum diye bunların hepsini benim yaptığımı sanmayın.
Evet, arada benim de yaptıklarım oluyor; laf sokma eğilimim çıkıveriyor su yüzüne.
Bu nedenle “sen yaparsın, ben yapmam” diye okuyucuyu töhmet altında bırakmak istemedim.

Böyle de ince ve düşünceli bir insanım, hepiniz bana CANIM diyeceksiniz!

Görselciğimcim

12 yorum:

Sazan dedi ki...

Aslı Hanımcığım, düşüncelerinize katılıyor ve takdir ediyorum :) Sevgiler...

Leah dedi ki...

Ben sevgilime bile canım dedirtmiyorum kendime. Çok yapmacık bi laf bence, aynı zamanda antipatik. Hiçbi şey demesin daha iyi o derece.

Adsız dedi ki...

böyle de bir hatun tipi olabiliyormuş demek.şaşırmaya devam ediyorum..hatun lafına alınmazsınız umarım

Oyuncakçı ADAM dedi ki...

Bende bana canım , hayatım demelerinden nefret ediyorum . Ben nerden onların canı yada hayatı oluyorsam , nasılda sallıyorlar !!!

Neşetuana dedi ki...

hissedilmeden söylenen yapay " canım" lar bizleri " canım" dan nefret ettirdi :)

Ballı Cimcime dedi ki...

Birisi birine eğer canım dediğinde samimiyeti dile getirmek için diyorsa hiç sorun yok, şahsen ben de bu amaçla kullanırım; aklıma ne hayat ne can gelir o esnada.. Ama yapmacıklık varsa o kötü, anında hissedilir haklısın Aslıcım:)

éLLa Çiça dedi ki...

bence aslinda sorun "canim" sözcugunde degil, bunu pekala ayni manaya gelen baska tabirlerle ifade edebiliriz.. bana göre bu sözu antipatik yapan sey anlamindan cok söylenis tarzidir. Bir insanin tavrindan , vurgusundan, ses tonundan anlarsin samimi mi, yoksa yapmacik mi oldugunu. ben icimden gelerek söylerim ve zannediyorum ki bana söyleyenler de art niyet olmadan söyluyorlar. o yuzden pek takilmiyorum canim cicim diyenlere. ama bazilari gercekten abartiyor, dogru durust tanimadigim bir insanin kalkip bana, hayatim bebegim demesine ben de uyuz oluyorum..

ben aklimdan geceni kötu dahi olsa muhakkak söylerim, bana göre durustluk olan bu seyi baskalari kabalik, kötuluk olarak gördugu icin aramin bozuldugu cok insan olmustur. ama yine de aciksözlulugumden ödun vermem, sonunda yapayalniz kalacagimi bilsem bile patpat söylerim yuzlerine. ben de o döt var yani :9

NeS dedi ki...

Ay şimdi nasılda gerildim birden. :) Ben canım ı içten bir şekilde sevgilime söylüyorum. Sevdiğim arkadaşlarıma da farklı bir şekilde canım diyorum. Bir de uyuz olduğum kişilerle konuşurken canım diye de hitap ediyorum. Hepsinin söyleyiş ve anlam yükü farklı yani bende. :)) ( Dipnot : Aslı canım özlemişim seni de yazılarını da . )

Aslısın dedi ki...

SazanCIĞIM :) çok nazik, kibar ve bir o kadar da şirinsiniz :))

Leah: canım'ın canına ettiler değil mi ama? Yoksa sevgilinin canım demesinden daha doğal ne olabilir? Adı üzerinde sevgili :))

engind deniz: bizde yok yok :)) hatuncuğum demediğin sürece sorun yok :))))

eserce: evet ya yerli yersiz sevgi sözcükleri kullanımı cezanlandırılmalı.

neşe tuana: her şeyin samimi güzel. samimiyeti çalınca canım'dan, olmuyor işte olmuyor.

Ballı cimcime: haklısın, Aslıcığım demen de gözümden kaçmadı ama yine de haklısın :)))

ella: sorun samimiyette gerçekten. Bu arada seni dürüst olduğun için sevmeyen de gerçeklerle yüzleşmeyi öğrendiğinde yeniden başlar sevmeye.

Nestal: Çzok özledim be seni, yeter valla. Şimdi o sevdiceğine söylediğin canım'a yazık olmuyor mu, kıl olduğuna söylerken? Deme canım :)) Kıllara kılsın de :)) Dayak falan yersen bana gel, birlikte mahalleyi toplar kavgaya gideriz, aksiyon olur hem :))

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

kadıngillerin kullandığı en samimiyetsiz kelime: canım
kadıngillerin kullandığı en (bence) değersiz kelime: seni seviyorum.

okka!

guguk kuşu dedi ki...

İnsan nasıl da hissediyor cimlerin cımların iğrençliğini. ben zaten canım, cim, cım özürlü biri olarak anlamıyorum bunların böyle pervazsızca kullanılışını aslında art niyetle mi demeliyim.
Ben kızınca karşıdakine pörtlemeyi dötü yiyenlerdenim bu nedenle öyle çok cimli cımlı lar olmaz etrafımda:D

Aslısın dedi ki...

öküz: ssadece kadıngiller deme ben iş yerinde; her gün arkasından konuştuğu adama hayatım diyen erkek gördüm ya, iğrenç :(
seni seviyorum diyorsam seviyorumdur, ona göre.

guguk kuşu: hatta arkandan nasıl konuşabildiklerini tahmin edebiliyorum :) cim cımdan iyidir her durumda.

taşkın: ben onu duymamıştım, allah korusun.