7 Haz 2010

Pantolon ve Don

Bugün can bir arkadaşım “sen böyle benimle ilgili fark ettiğin şeyleri söylediğinde; beyaz pantolon giymişim de sen, donumu görüyormuşsun gibi geliyor” dedi.

İnsanları anlama gayretim var. Sadece söylediklerini değil; davranışlarıyla vermeye çalıştıkları mesajı, alt yazılarını da okumaya çalışıyorum. Bunu yapıyorum ve genelde %85 doğruluk payı ile söylenmeyeni görüp, gözlemliyorum.

Çok ama çok yakınlarım söz konusu olduğunda; alt yazıda okuduğum her ne olursa olsun, onları yargılamadığımı, ne yaparlarsa yapsınlar hoş göreceğimi de bilirler.

Diğerleri için söz veremem, yapmam, yargılamam dersem yalan olur. Gidip onlara bir şey yapmam ama uzak durmaya çalışırım, görmemeye çalışırım ya da daha çok görmek için bir şeyler yaparım.

Aslında bu yazıyı niye yazdım, biliyor musunuz?
Şu giriş cümlesindeki metafora (beyaz pantolon-don) aşık oldum ve kullanmak istedim. Kullandım!

İyi günler...

Görsellik

12 yorum:

Adsız dedi ki...

aslıcım bi gün çok kıymetli bi arkadaşım bana şöyle demişti;
karşındaki insanın burnunda sümük oluyo sen bunu görüyosun ona bunu söylemek yerine onun yerine sen utanıyorsun...
ben de bu sözü çok sevmiştim,bunun üzerine bişeyler yazamadım bari burada yazayım
sevgiler
şerife

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

:) iyi yaptın.... hatta, ben de bir ara yazayım şu beyaz pantolon-don olayını:P

Aslısın dedi ki...

Şerife iyi etmişsin. O başkasının yerine utanma durumunu ben yapmamak için bayağı çaba sarf ediyorum. Sonuçte herkes kendisinden sorumlu ama değil mi?

Öküzüm, senin yazının içeriğinin ve benimkinden çok daha neşeli ve heyecanlı olacağını tahmin ediyorum :)
Bekliyorum...

misssfit dedi ki...

valla ben de milletin donlarınuı, sümüğklerini çok farkediyorum ama ilşte pek iyi bir özellik değil galiba. özellikle de erkekler için. deli oluyorlar deli :)

Aslısın dedi ki...

misssfit; biri donunu, sümüğünü gördüm diyince bozum olmayı ne zaman öğrendik acaba?
Çocukluğuma döndüm, gelcem ben.

Sokak Kedisi dedi ki...

Aslında ne kadar güzel, düşünüyorum da birinin yüzüne bakıp ruhunu görebilecek kadar onunla yakın, bir olmanın işaretidir bence bu mesele...

Ve mevzu cümledeki alt metinde serzenişten, şikayetten ziyade "beni en iyi sen tanıyorsun" itirafı yatıyor bence, e güzel yani :))

Sevdim :)

Aslısın dedi ki...

Aslında evet sokak kedisi, bu güzel bir şeyken bir yandan da korktum, onu rahatsız eder miyim, diye. Demek istediği kötü olmasa da ben kendi endişeli ruhumla olayı oraya çektim.

Sokak Kedisi dedi ki...

Haksız değilsin ki Aslıcım, endişe etmen çok doğal. Bazen çok mu dibine giriyorum diye düşünüyor insan ister istemez.

Üstelik bazen insanlar resmen hileyle seni diplerine zincirleyip, sonra da anlamsız triplere girip, sırf kendi rüştlerini ıspat etmek uğruna senin canını yakabilecek kadar da egoist oluyorlar.İşte o zaman samimiyetlerindeki sahteliği farkediyorsun...

Ama bu tip durumlarda uyaran bir içgüdü oluyor insanda, eğer şahsın samimiyetini sorgulayacak bir tavır görmüyorsan hiç boş yere endişe edip zehir etme kendine bu arkadaşlığı derim endişeli ruh ikizim :))

Aslısın dedi ki...

Heh evet işte, zaten her haltı görüyorsan, sana rüst ispat etme derdine gireceği de görürsün. E görmüyorsan da endişe bir kenara hadi yallah demek lazım.

Adsız dedi ki...

efendim kadın dünyası ve algısıyla ilgili epeyce bir bilgilenmiş olduk sayenizde.kadın gözü neyi nasıl görür öğreniyoruz,bu arada erkek gözüyle yazınızı beğendiğimi söyliyeyim de en azından bir üleşme imkanı doğsun.sağlık ve esenlikle kalın.

ABSOLUT - eklektik dedi ki...

insanları anlamak ıstemek güzel bırsey. ama bunu sadece gercekten ınsanları anlamak ıcın yapıyorsak. benım yanımda devamlı benım bılıncaltımı kurcalayan eksıklıklerımı yüzüme vuran bırının olmasını ıstemezdım dogrusu. sonucta bu kım olursa olsun ona sen oldugun gıbı eksık ya da yanlıssın dıyoruz. yanı yargılıyoruz. bılıncaltımla sorunum varsa en dogrusu bence psıkologa gıtmektır. arkadaslık bence baska bırsey. eger kendısı bana bırsey sorarsa o zaman farklı tabıı.
sümük olayına gelınce:burunda sümük olması ne zaman utanılacak bırsey oldu dıyesım var:=)

Aslısın dedi ki...

engin deniz: Bir yardımım dokunduysa ne mutlu bana, erkek gözüyle iltifatınız için de ayrıca teşekkür ederim.

absolut: yok delice bir şey yapmıyorum, üzmüyorum çocukları merak etme :)

Sümük aslında doğal bir çıktı ama işte bir ara ayıp demişler, orada kalmışız beraber :)