31 Ara 2010

Mektup

Merhaba King,

Tuhaf bir şekilde bir çok insan arasında aklımda ayrı bir yerlere koyup, yazılarını okudukça ve hatta bazen okumadığım anlarda bile merak ettiğim birisisin sen. Seni merak etmeme neden olan şey nedir bilmiyorum. Aslında o bilmediğimi sandığım ama birazdan yazarken dökülecek hisleri anlatmak için yazıyorum sana.

Bende uyandırdığın his, deli bir oğlan çocuğu, kendisiyle en çıplak haliyle yüzleşebilen bir adam ve evin güvenilir büyük ağabeyi. Şu saydıklarımın hepsini birlikte, sadece bir insanda gördüğüm çok fazla tecrübem olmadı. Bu nedenle de okudukça, yazdıkların vesilesiyle içine girdikçe seni daha yakından tanıdığım hissine kapılıp, seni daha çok sevdim.

Şu anda bir blogger diğerine yazı yazıyor, süslü cümlelerle onu anlatıyor gibi görünüyorsam lütfen dur ve bir dakika için beni dinle: Buraya yazdığım hikayeler dışında, her şey gerçek oldu, her zaman. Kimseye borcumda yok ki zaten, neden olmayanı yazayım? Dedim ya, en tanımak istediğim ve tuhaf bir şekilde kalbini sevdiğim birini seçmiş bana B. Eğer böyle olmasaydı da yazmazdım. Kelimeler bazen gerçek hislerimi anlatırken kulağa ne kadar klişe geliyordur kim bilir diye, kendime çok eziyet ediyorum. Şu anda da o haldeyim. Bu konuyu kapatıyorum King, uzattıkça kendime eziyetim de artıyor zira. Bence beni anladın.

Seni geçtiğimiz yaz aylarından beri okuyorum, dün gece eski yazılarına da göz attım. Arada gidiş-gelişlerin kendinle kavgan, aşkla, birliktelikle, sadakatle ilgili yaşadıkların ve yazdıkların o kadar tanıdık ve samimi ki...
Kendini dövenlerdensin biliyorum. Arada seviyorsun da ama en acımasız yüzünü kendine karşı gösteriyorsun. Belki de tüm huzursuzluklar, sevilmek değil de sevme ihtiyacı buradan geliyor. Aslında birisini sevmek değil kendini sevmek istiyorsun. Bir yazında, içime çok işleyen bir yazında, ben bu çığlığı duydum.

Sesin hep farklı bir tonda geliyor. En çok da bu farklı melodileri seviyorum sende. Dedim ya bazen çocuklaşıyorsun, bazen artık kocaman adam olmuş ve kendisinin farkında olan olgun bir adam konuşuyor, bazen de nolur, bana akıl ver, diye yalvarsam sana, hemen yanıma koşacak ve elinden geleni yapacak bir ağabey oluyorsun. Benden en fazla iki yaş büyüksün sanıyorum ama yine de hissettirdiğin bu.

Bazen kurgu bazen gerçek olduğunu söylediğin ama senden çıktığı için aslında "sen" olan olaylarda seni daha yakından görmeyi seviyorum. Duygusal gel-gitlerin, ihtiyaç duyduğun her ne ise bazen onun peşinden gidişin ama bir yandan da kendine eziyet etmekten vazgeçmeyişin, bana "gerçek bir insanı" anlatıyor. Sadece doğru diye dayatılanı değil de yaşadıklarının farkında olarak, kendi doğrusunu ya da yaşaması gerekeni seçecek kadar cesur ve gerçek bir insanı.

Neredeyse bu hisleri besleyen en önemli ipucunu unutuyordum. Seni tanımama vesile olan, hayatıma ani girişiyle beni hep gülümseten ve ailemden birisiymiş gibi hissettiğim küçük bambinin sana yazdıkları ve senin ona yazdıkların bana o güvenilir ağabey hissini verdi sanırım. Diğer her şey yazdıklarından gelirken, bu söylediğim o yorumlardan...

İşte böyle King. Sana dair bendekiler bunlar.

Şu aralar kendime faydam yok ama Tanrı'nın, kaderin, tesadüflerin, Noel Baba'nın her neye inanıyorsan onun, senin için torbasından hep en doğru zamanda en güzel olanı çıkaracağı bir hayat diliyorum.

Sevgiler,

Görsel: Ahmet Coka

25 yorum:

ry dedi ki...

yorumsuz. hangi hisse senedinin alınacağını biliyorum ama böyle duygusal yazılara ne yorum yapılacağını bilmiyorum.

kremkaramel dedi ki...

Hayranlığımdan dolayı süslemeden ve abartmadan hayatta yapamayacağım bir işi tüm samimiyetinle kotarmışsın Aslı, tebrikler!

Aslısın dedi ki...

ry. ben galiba anladım ne demek istediğini.

kremkaramel, eğer öyle hissettiysen bu yorum için sana bin on bin teşekkür, çünkü birisi hakkında gerçekten hislerimi yazarken ve bir de iyi şeyler yazarken, hep ürküyorum, klişeleşmekten, samimiyetimi yansıtamamaktan. Çok teşekkür ederim.

Bilge dedi ki...

Aynı babadan, aynı annenin karnına düşen iki insanın bağlılıkları çok başka. Küçük olanın büyük olana saygısı, bağlılığı, sevgisi daha da başka.

Aslısın yazında, bir Çerkez kızının kendisinden çok uzaklarda olan abisine olan sevgisini gördüm. Sade, temiz.

kremkaramel dedi ki...

Benim tanıdığım King, utandırıldığı için yine de abartılı bulsa da daha azı ile anlatmak da mümkün değildi sanırım. Ondan bi ses gelmediğine göre okumadı demek hala. Birazdan bloglar-ferhunde ve çıplaklık üzerine ama bu konuyu anlatmaya çalıştığım bir yazı yazacağım.

Aslısın dedi ki...

Bilge, kuru bir teşekkür değil bu, çok yürekten teşekkür ederim. Yazdığın içime işledi.

kremkaramel, sıkıntım ona abartmadığımı ifade edebilmek ama anlatmaya çalıştıkça süsleniyor gereksiz yere kelimeler.
Şu yazıya yorum yazmaması sanırım daha iyi, kendini rahatsız hissedecek bir duruma girmesin.
İşte öyle...

Dallama Blogger dedi ki...

Seviye yükseltiyorsunuz ben burda alçaklarda boğuluyorum.
Anlaşılır konuş, tane tane konuş halallühühüh

Aslısın dedi ki...

telekinesis, hadi oradan seviye yükseltiyormuşuz:)) hiç de boğulmuyorsun, ben biliyorum ayrıca halalühühüh süper yahu. Akşam herkesi böyle selamlayacağım!

Dallama Blogger dedi ki...

bende mektup yazacağım ilerleyen zamanlarda. Ben kendi edepsiz üslubumla yazayım zaten elimden başkası gelmez sen tercüme edersin artık :D

herkese halalühühüh! :D

Bilge dedi ki...

halalühühüh! :)))

Betül dedi ki...

Sevgiler ve güzel olan başka ne varsa herkese mutluluklar :)

Aslı sen hep sensin. Bence seni ve kelimelerini anlamıştır o.

Kelimelerle yüzen ve yüzdüren güzel insan SENİ okumak nasip olduğu için ben kendi adıma teşekkür ederim:)

ry dedi ki...

@Telekinesis zamanında romeo, mecnun, kerem, brad pitt gibiler seviyeyi yükseltti zaten. şimdi bizden onlarla yarışmamızı bekliyorlar.

Aslısın dedi ki...

Betül, canım arkadaşım, utançtan yerin dibine girdim kaç kaç kaç!:)

Judy Abbott dedi ki...

Aslıcığım o torbadan senin için de tün mutluluklar, en pırıl pırıl günler çıksın, iyi seneler:)
Sevgiler.

Aslısın dedi ki...

judy, çok teşekkür ederim, hepimize çıksın lütfen:)
Sana da sevgiler...

MERY DAIMON dedi ki...

Vaayyy :) ehehhie! yok yok etkileyici.. etkilenilmiş.. etkilenilsin...evet evet öyle olsun..
Bir de Mutlu yıllar! bol sürprizler! :D

Deli Anne dedi ki...

Mutlu yıllar. king'e de Aslısına da :)

Adsız dedi ki...

Aslı, King hakkate şahane bir adam. Ama karşısında dişli bir Aslı var. Vay canına ne yazıydı ama dedirtti bana..
Haa bu arada biz meslektaşız dimi ??
Höyttt len 31.12 !! hakkından gelcem senin!! hadi görüşürük :)

Aslısın dedi ki...

Mery, sana da bol bol hem de:))

Deli annem, sana da mutlu yıllar.

Syrakusa canım, nooldu yahu, niye dellendin sen:))

Sade dedi ki...

Kiskandim lan :)

The King dedi ki...

Aslı,

Zerafetin beni utandırıyor. Tüm o yazılanlar tanımadığım bir insan için yazılmış olsaydı bile, şu an ki duygularım farklı olmazdı.

Askerdeydim. Tüm bir bölük gece pasta alıp sürpriz yapmıştı. Gözlerim dolmuştu. Art niyetsiz bir sevgi..

Kucaktan kucağa gezen bir çocuk olamadım. Döver gibi sevmelerim ondandır. Doğru kelimeyi bulamam, elime alırsam kırılır diye korkarım. Rasyonel hesaplarım iyidir de, gönül kazanmayı beceremem.

Temiz bir ışıksın sen Aslı. Pırıl pırıl parlayan. Baktıkça insanın gönül gözünü açan. Ben, ben olmasam senin erkeğini kıskanırdım. Sahip olunan değil, sahip olan kadınsın.

Mahçup ettin . Ayna tutmuşsun , göremediğim benliğimi göstermişsin bana.

Benim küçük bir Prensesim var. Tut elimi desem, uzanır hemen; neyin var diye sorar. Sonra başlar anlatmaya. Kelimeler aynı ama o söyleyince iyi gelir. Bilirsin seninde hayatında vardır öyle birileri.

Çok mutluyum. 2011e girerken bir Prensesim daha oldu.

Tüm düşlerinin gerçek olması dileğiyle.

K.

Aslısın dedi ki...

King, cok duygulandirdin beni, cok tesekkur ederim, elini uzattigin an buradayim.

Unknown dedi ki...

Harika şeyler yazmışsın!King gerçekten çok şanslı!
Mutlu yıllar Aslıcım!

Mustafa dedi ki...

Duyguların kelimeler dökülebilmiş hali. Sizin en samimi vuruşlarınızı yüreğimde hissettim okurken. Pek söz söylemeye imkan tanımıyor bu yazı. Fakat ilk youm çok hoşuma gitti söylemeden geçemeyeceğim: "yorumsuz. hangi hisse senedinin alınacağını biliyorum ama böyle duygusal yazılara ne yorum yapılacağını bilmiyorum" ry.

Yazmam dedim epey yazmışım :))

Aslısın dedi ki...

sade, sana boncuklar alacağım kıskanma:)

kitap kurduyum, çok teşekkür ederim sana da mutlu yıllar

mustafa, teşekkür ederim güzel yorumuna. ry de güzel söylemiş, evet:)