10 Şub 2011

Ben Clara'yım!


Clara olduğumu, bana iki sene önce bir arkadaşım söyledi. Mevsim geçişlerinde, kaloriferlerin yanmadığı dönemde, sürekli battaniye altında görmekten mütevellit bu ismi vermişti, bana. Yeni tanışmıştık ve henüz yaz aylarına girmemiştik, ne yapayım. 

Çok üşürüm ben. Şu hiç üşümeyen kadınları deli gibi kıskanırım, her kışa girişte, tamam ben de alıştıracağım kendimi, üşümeyeceğim derim ama yok olmaz, can çıkar huy çıkmaz. Heidi'nin hayattan zevk aldırmaya çalıştığı ve çok sevdiği tekerlekli sandalyedeki çizgi film kahramanından bahsediyorum, Clara derken.

O huysuz, memnuniyetsiz, çekingen sarı saçlıdan. Saçlarım sarı değil ama diğer yönlerimiz benziyor işte. O yürümekten korkarken, ben de onun yürümekten çekinmesine sebep olan başarısız olma, düşme korkularından muzdaribim. 
Uğraşıyorum kendimle, onun gibi mutlu sonu bulmak için. O arada da bana yardım etmeye çalışanlara huysuzluk ediyorum, evet ama seviyorum onları. Benimle uğraşmalarını seviyorum, nazlanmama izin vermelerini seviyorum ve bana güvenmeleri, kendime güven duymamı sağlıyor. Heidi'nin yediği o küçük, yumuk ekmekleri onun gibi iştahla yemek, onun gibi kırlarda koşmak, koyunla kuzuyla arkadaş olmak istiyorum. Başıma ne gelirse gelsin, umutsuzluğa kapılmamak istiyorum, onun gibi.

Biliyorum benim Heidi'lerim de bana o ilk adımı atmak için hep cesaret verecekler ve ben de cesur olduğumu kanıtlayacağım, onlara. İlkbahar ve sonbaharda battaniyem hep olacak ama benimki de mutlu son olacak. 

Tükenmez kalem, hangi çizgi film karakterisin diye sorduğunda aklıma ilk Clara geldi ama benden pekala Pollyanna da olurmuş. Hatta şu yazdıklarıma baktım da; istersem Peter bile olurum be!

Görsel: Ahmet Coka

12 yorum:

aslı hayvanı dedi ki...

fok gibiyim ama yazını okurken battaniye altındaydım. hafifçe sırıtmışım bu yüzden.

Sibelbek dedi ki...

ben de eskiden çok üşürdüm. artık üşümüyorum eskisi gibi. sanırım yağlarım beni koruyor :) yine de bahar, yaz olsun, benim olsun :)))

Sade dedi ki...

Wallahi ben de o kisin hic usumeyenlerdenim ama hic de iyi bisi diil cunku yaz cehennem gibi geciyo benim icin.. Aslinda esas yazmak istedigim suydu ki; keske benim de arkadaslarim "istedigim kadar" nazlanmama izin verseler..

Efendisiz dedi ki...

=)Mimleyerek iyi yapmışım sanırım =)
Peter, Clara ya da Pollyanna ama hepsinden önemlisi iyi bir kişilik güzel bir insan =)

A-H dedi ki...

tek usuyen ben degilmisim demek ki, olesiye usurum ben de, burada bile usuyorum, sevmiyorum usumeyi :(
Hepimiz Clarayiz gibisinden komik ve sacma bir cumle geciyor nedense kafamdan :/

Adsız dedi ki...

Senin, Bayan Rotenmeier'ın kim? :))
Yaz geliyor az sık dişini. Bol bol yandım ulen diye bağırırsın :)

esra dedi ki...

HUH ! Şuanda mavili kırmızılı battaniyemin altında olmak için neler yapmazdım. Camın kenarındaki tekli koltuğa şığışıp elime bir bardak çay alırdım. Perdeyi hafif aralar gelip geçeni izlerdim... Düşüncesi bile beni benden aldı. Aslı ne yaptın sen ya :)

Aslısın dedi ki...

adaş, istersen ayı hayvanı ol, üşüyorsan üşüyorsun kardeş:)

Tibet'in annesi, yağ falan hikaye valla bak:) Kanlanmışsın sen:)

Sade, yaz bana da cehennem oluyor, inan bak:) Bana nazlan, ben izin veririm sana:)

Efendisiz, hihihih :) şımardım, teşekkür ederim.

A-H, hepimiz Clara olalım, olmadı grup kuralım o halde:)

Syrakusa, evet ya sıcağı da sevmem hem ben. Normal hava istiyorum:) Benim Bayan değil de Bay Rotenmeier'ım var bir tane:)

Esraaaa, ya ben de istiyorum onu, asıl sen naaptın bana yaa:))

Emine dedi ki...

heidi, o kuşaktaki kimi alıp bir yerlere götürmez ki Aslı..
Clara ile üzülmeyeni, korkmayanı, ağlamayanı
heidi ile çoşmayanı , koşmayanı , gülmeyeni yoktur belki de..
güzel seçim; tüm karakterler ayrı ayrı özel ve güzel...
ama sen yine de ASLI ol :))

AAAZZZZZZZLLLLiiiiiii dedi ki...

Gozumun onune geldi o battaniye altindaki kirmizi burunlu halin.
Bosver adas sen boyle iyisin hem Clara olmak Calimero olmaktan iyidir her zaman:)

Judy Abbott dedi ki...

ben Heidi'nin dedesinin yaptığı keçi peynirlerinden yemeden ölürsem gözüm açık gideceğim. bi insan bu kadar özenir mi? oluyor işte:) bi de ateşte pişirir föndü yaparlardı o peynirleri ah ah:((

Aslısın dedi ki...

Emine, tamamdır, Aslı olacağım hep:)

Adaş, üşümeye ilk burnumdan başladığım için bu saptaman beni derinden etkiledi:) Calimero ne şapşaldı ya, severdim onu da, unutmuştum bak:)

Judy, sütten nefret ederim ama süte bile özenirdim Heidi içince. Fondü mondü karnım acıktı yaa:)