11 Mar 2011

Aslında...


Bugün, ağaç olmak istiyorum. Dallarım yaklaşan baharla birlikte yeşersin, küçük tomurcuklarım çiçek açmak için sabırsızlansın, istiyorum. Kuşlar dallarımda en güzel şarkılarını söylesinler. Akşam üzeri, havada grup halinde dans edip, dallarımda nefeslensinler istiyorum. Köklerim, toprağın altında boyum kadar yayılsın, karıncalarla sohbet etsinler, toprağın güzel kokusunu çeksinler içlerine, istiyorum.

Bugün, kitap olmak istiyorum. Okurun okumayı hevesle beklediği ve en güzel gününe sakladığı raftaki kitap. O güzel gün olsun bugün ve alsın beni ellerine, koklasın önce sayfalarımı aralayıp, okşasın kapağımı ve sıcak kahvesiyle birlikte dalsın içime. En sevdiği kitap ayracını alsın ve koysun arkadaki sayfalarımın arasına. Ayracın dokusunu, kapağıma değen ipini hissetmek istiyorum. Okurun, okurken, hüzünlenişi, gülümseyişi, kaşlarını kaldırıp, dikkat kesilişini görmek, keyiflenmek istiyorum.

Bugün, peynirli, maydanozlu sandviç olmak istiyorum. Bir annenin hazırladığı, küçük kızına vermeden önce peçeteye sardığı, lezzetli sandviç. Çocuğun beni eline almasını sonra ekmeğin güzel kokusu, maydanoz kokusuna karışmışken, iştahla ısırmasını istiyorum. Açlığını gidermek, damağında ömrü boyunca unutmayacağı ve özlemle bugünü anacağı, tat olmak istiyorum.

Bugün, yasemin kokusu olmak istiyorum. Güzel bir kadının, makyaj malzemelerinin yanında, zarif şişemin içinde durmak ve aynada kendimi izlemek istiyorum. O güzel kadının makyaj yaparken yüzünün aldığı ifadelere, ustalığına hayran olmak, beni zarif elleriyle tutup, kapağımı açmasını, boynuna sıkmasını istiyorum. Bütün gece, orada kendi kokumla başım dönsün istiyorum.

Bugün, yalnız ve yaşlı bir kadına gelen mektup olmak istiyorum. Beklentisizliğinin ve hayal kırıklıklarının arasında, ne olduğunu anlamadan beni eline almasını ve üzerimdeki el yazısından gönderen kişiyi tahmin edip, kırışıklarla dolu yüzünün ışıldamasını istiyorum. Titreyen elleriyle beni açarken, kalbinin hızla çarpmasını, uzun zamandır hissetmediği heyecanı yaşamasını istiyorum. Pencerenin önünde, sokağa bakan koltuğunda, gözleri arada dışarı dalarak, beni defalarca iştahla okumasını, içinin ısınmasını istiyorum.

Bugün...

Görsel

15 yorum:

Aydedeye havlayan dedi ki...

peynirli maydanozlu sandviç olma düşüncesi çok hoşuma gitti benim :) içim kıpır kıpır oldu bilmem niye :)

Aslısın dedi ki...

Canın, mideye inmek istedi herhalde:))

Unknown dedi ki...

Ne güzel...Bahar sana erken gelmiş müjdeci gibi olmuşsun .... :))

Aslısın dedi ki...

Evet, geldi bir şeyler, hayırlısı:)

Aydedeye havlayan dedi ki...

:)) mideye inmek hmmm olabilir ya! değişik bir tecrübe olur sanki :)

BALLI LOKMAM dedi ki...

Benide heveslendirdi isteklerin:)))

MERY DAIMON dedi ki...

harika!!

Sibelbek dedi ki...

içimi ısıttın...

Müge dedi ki...

şahane bir yazı olmuş, çok tebrikler.. beynine, yüreğine, eline sağlık.. ve insanda soru üreten bir yazı aynı zamanda. ben ne olmak isterim bugün, diye.. fikri senden aşırıp, kendime bir yolculuk yapasım gelmedi değil.. tam da bir "kaliteli mim" konusu yaratmışsın.. bundan bir mim çıkmasa da, kendimi mimleyip, vakit bulursam yazmak isterim.. şu an ne yazacağımı bilmediğim için, kendimle ilgili bir keşif yazısı da olacaktır bu..

hem konu, hem de içerik süper!!!

Aslısın dedi ki...

Aydedeye havlayan, sana tuvalet masali olsun;)

Balli lokmam, e hadi o zaman;)

Mery, tesekkurrr:)

Tibet'in annesi, ne mutlu bana

Muge, cok tesekkur ederim. Aslinda finalde peki siz bugun? Yazacaktim
Hadi icinden gelince yaz, okumasi cok keyifli olur eminim

Emine dedi ki...

her bir isteğin ve onları dile getirişin mükemmel..insanın ruhunu besleyen türden..
bugün çok güçlü olmak istiyorum ben, her türlü felaketle başa edebilmek için :(

cecilia dedi ki...

sabah işyerimdeki pcmde bu güzel yazını okudum nasıl yorum yapasım geldi ama yasak nedeniyle sadece okumakla kaldım :/ evdeki ayarlarım değişik şimdi yorum yapabiliyorum; yüreğine sağlık, öyle güzel hissettirdinki.. :)

Aslısın dedi ki...

Emine, umarim icinde saklanmis, seni bekleyen gucunu bulursun.

Cecilia, cok tesekkur ederim, sen de yorumunla bana aynisini yaptin

Adsız dedi ki...

bende seni görmek buluşmak saatlerce konuşmak istiyorum ne güzel yazmışsın canım benim

ist

Aslısın dedi ki...

İst, cok ozledim seni, artik vakti geldi bence de;)