6 Mar 2011

Birlikte büyümek, kocaman olmak


Önyargısız, kendine ve insanlara güvenerek, gerçekten inanarak yapılan bir işin sonuç vermemesi imkansızmış, dün bunu öğrendim, gördüm, görünce mutluluktan havalara uçtum. 

Kendi gücümü fark ettim, inancımı gösterebildiğimi ve benimle birlikte inanacak kadar açık yürekli insanlarla çalıştığımı anladım. Hayatta her öğrenme, her fark ediş, her seçim, "kendin"den gelmeli. Senin için tam olmadığında; insanlar, baktıklarının ötesini görebilme kudretleriyle bunu fark ediyorlar ve her şey sıradanlaşıyor, farksız kalıyor ve istediğin gibi yürümüyor, sonlanmıyor.

İnsanın kendisine kim olduğunu sorabilmesi, sorduğu soruyu dürüstçe cevaplayabilecek kadar içine bakmayı becerebilmesi ve kendi bütünlüğüne inanması, her yolculuğun bavul hazırlığı ve bilet alışverişi, yani yolculuğun olmazsa olmazı. Bavulsuz da çıkılır yola, biletsiz de ama o zaman gideceğin yer konusunda emin olmadan, gideceğin yere değil de; götürdükleri yere gitme durumuna hazırlıklı olman gerekir. Bu da bir maceradır, bilinmezliğinde bir güzellik saklar ama amacın götürüldüğün yere gitmek değilse, hedefin büyük ihtimalle gerçekleşmez. Ben şunu yaptım, bu olacak, dediğin her durumda hayat sana farklı bir şey sunar ve seni şaşırtır. Orada da esnek olma becerisi devrededir, ya hayatla kavga edersin ya da gelenle yürümeye devam edersin. Ama hepsinde kendinle olman, kendine inanman yine esastır. 

Dün 180 kişinin katıldığı bir organizasyon yaptık, en ince ayrıntılarını düşündüğümüz ama bir yandan da tüm gün ne olursa olsun "esnek" olacağız diye baştan karar verdiğimiz, bir planlamaydı bu. Planladıklarımızın çoğu beklediğimizden de güzel oldu, bazıları ise insanların etkisiyle başka bir şeye dönüştü ve o kadar güzel oldu ki; iyi ki bize uymadılar, dedik. 

Duygu yüklüyüm ama ifade etmek öyle zor ki; böylesine yüklüyken...
Tek bildiğim kendini tanı, kendini sev, içine güven ve sonra insanları sev ve onlara da güven. 
Güvenmemek için bahane bulması kolay, sığınma o bahanelerin arkasına. Ezber boz!

Görsel: Ahmet Coka

18 yorum:

Aydedeye havlayan dedi ki...

ciddi şeyler yaşamış gibisin! :)) ne olduysa güzel olmuş senin için, biz de sevinelim buna o zaman :)

Aslısın dedi ki...

aydedeye havlayan, hem çok ciddi hem de duygu yüklüydü. Böyle zamanlarda çalıştığım için kızgınlık değil tatmin yaşıyorum, onu fark ettim. Konu, banka içinde iş arkadaşlarına koçluk yapanlara yaptığımız bir organizasyon ve onların inanılmaz inancı ve katılımıydı, bu arada:)

Aydedeye havlayan dedi ki...

ooouu bana pek uzak kavramlar bunlar, koçluk, banka, organizasyon :)) anlamlandıramıyorum pek ama tatmin yaşamış olman sevindirici :)

Aslısın dedi ki...

inan ki bana da uzak normalde, 15 yıldır içinde olsam da ama yakın olan bir şey buldum, o da insan, iyi gitti:)

Emine dedi ki...

Aslı öncelikle mutluluğunu seninle paylaşabildiğim için ben de çok mutluyum..
Yazına gelince anlama özürlü olmamama rağmen üçüncü paragrafını bir kaç kez okudum..hayat yolculuğunu dile getiriş şekline bayıldım..ikinci paragrafın da hakkını yemek istemem..yok yok hepsi şahane.. iyiki böyle bir organizasyon yaşamışsın diyorum başka bir şey demiyorum..(demesem iyi olacak sanırım)

Emine dedi ki...

"Ezber boz!" mükemmel bir final olmuş bunu atlamışım :)

Aslısın dedi ki...

Emine :)) çok datlısın sen:)
Anlama özürlü olmadığını hepimiz biliyoruz, kendine bunu demen çok ayıp, döverim:) Bak nasıl da çirkinleşirim aniden:)

Emine dedi ki...

iki nokta üst üste ve parantez bile yapıyorken gönül hoşluğu..tebessüme ne denir? (gönül hoşluğu=tebessüm profösörden alıntı ya da çalıntı :)

Aslısın dedi ki...

prof da sen de ne güzel demişsiniz, gönül hoşluğu.

HayatVEtavla dedi ki...

yeeaaa bi yürü gidin yeaaaa :))

Mentörlükmüş koçlukmuş, çaylaklara milleti daha güzel nası kandırabileceklerini öğretenlerin motivasyonunu artırmak için yaptığımız çalışma desene şuna :)))

Betül dedi ki...

Senin ağzından ihtiyacı olanlara gitsin bu güzel sözler:)

Aslısın dedi ki...

hayatvetavla :))

Aslısın dedi ki...

Betül, amiin:)

Profösör dedi ki...

Dostlarımızın mutlu olması bize güç veriyor ve kendimize olan inancımız kat kat artıyor desem siz de sevinirsiniz buna..

Sibelbek dedi ki...

Güvenmek çok önemli gerçekten ama güvenmek için kendine sevginin de oturmuş olması gerekiyor. bu hafta sonu sen her ikisini birden tatmışsın belli ki. hep böyle devam etmen dileğiyle ;)

CEPAYNASI dedi ki...

aslı,
giriştiğin her işten bu duygularla çıkmanı diliyorum:)
mutlu haftalar!

Aslısın dedi ki...

Profösöür, elbette seviniriz.

Tibet'in annesi, aynen öyle oldu, teşekkür ederim.

cep aynası, sana da mutlu haftalar, güzel dileğin hepimiz için geçerli olsun.

Adsız dedi ki...

Azim ile Aslı ikilisini dünyaya tanıtmaktan gurur duyuoz :) Helal sana Aslı :)