20 Mar 2011

Hayat, gelme üstüme üstüme!

Derin derin nefes almana rağmen yeterince nefes alamama hissi...
Parmaklarını biraz gevşetsin diye kalbimi sıkan görünmez eli tutmaya çalışıyorum ama o daha da sıkı sarılıyor ben gayretlendikçe. Hormonlarla ilgiliyse bir an evvel çözülsün yok değilse durum daha da vahim. Bulutlardan göremediğim dolunayın etkisi mi bu? Ay neden bu kadar etkiliyor beni? Psikolojik değil, hayır kimse ikna edemez bana bunu. Bal gibi fiziksel işte yaşadıklarım. 

Psikolojim de bozuldu mu? Evet. Patlamaya hazır bomba gibiyim ama içime doğru patlıyorum, çevreme zarar vermemek için. Çevreme verdiğim zarar, nasılsa geri dönüyor bana, aniden, daha da sıkıntılı bir biçimde. 

Kızgınım. Durup durup kafamda kuruyorum birisini ve haftalardır geçmiyor kızgınlığım. Affettiğimi sandığım bütün olaylar yeniden canlanıyor gözümde, daha da öfkeleniyorum. İçimi dökmek ve öfkemi boşaltmak istiyorum başroldeki oyuncuya. Yapamıyorum çünkü şu anda bunu yapmamın manası yok. Nankörlük, düşüncesizlik, kendi dengesizliğinden kaynaklanan saçmalıklar, hepsi birden kafama üşüşüyor, intikam almak istiyor ruhum. Nafile, alamam. Sevmem intikam alanları, kendimi de sevmem sonra. 

Bir işarete ihtiyacım var, ruhumu hafifletmek için bir kapı aralansın istiyorum, meşhur yönetmenin filmlerindeki gibi pencere, kapı ne gerekiyorsa aralansın ve kapatmaya uğraşmak da anlamsız olsun çünkü o yine açılsın. Meşhur yönetmen dedim çünkü adını hatırlayamadım. Google'dan aramak ve yazmak da istemiyorum. Çok merak ediyorsanız, siz bulun ya da biliyorsanız tahmin edin işte. Sana da bulaşıyorum okuyucu, farkında mısın?
Elimden gelse seninle de kavga edeceğim. Zaten şu salak yasak yüzünden hala gelemiyorsun buraya ve ben ona da sinirleniyorum. Kendim de giremiyorum benim olan bu yere, her gönlümden geçtiğinde.

Nedir bu herkesin müdahale isteği? İnsanların yazdıkları yazıya, düşündüklerine, kurtarıyoruz diye başka bir ülkenin üzerine bomba yağdırmasına alışmak istemiyorum. Elindekiyle yetinmemesine, gücü varsa münasip yerde hemen gösteriye girmesine deliriyorum. Herkes çıkar peşinde. Herkesin gözleri para para bakıyor, "güç güç" diye ağızlarının  suyu akıyor.

Kendi özgürlüğünü yaşamaktan aciz insanlar, başkalarının hürriyetini elinden almaya çalışıyor. Toplum kuralları, yasalar, düzenler arkasına saklanarak, herkes kendince bir kılıfla insanı yaşamaktan alıkoyma çabasında. Kalbinde sadece sevgiyi, inancı yaşatanlara meczup gözüyle bakıp, dışlayarak sindirmeye çalışıyorlar. Bunu yapabilen zaten nadir, öyle kalmaya da devam ediyor.

Kızgınım işte, sıkıntılıyım. İçimi açan çiçeklere bakmak bile bir şey ifade etmiyor. Soğuktan burnum üşüyor, yürümek zevk vermiyor. Kafamın içi boşalmadığı gibi kalbim de rahatlayamıyor bir türlü. Her okuduğumu, gördüğümü biraz önce saydığım insan açlığı gözlüğüyle algılayıp, daha da delirmekten alıkoyamıyorum kendimi.

Yönetmenin adını hatırladım ama söylemeyeceğim. 
Huysuzum, ne var?

Görsel: Alessandro Gottardo

15 yorum:

Emine dedi ki...

tam da ben Aslı nerelerde artık diye endişelenirken, buldum seni :)
insan evini bu kadar ihmal eder mi?
hoşgeldin evine :)
tam kaybettiğini düşünürken insan buluyor aradığını, bu bazen huzur bazen neşe..bazenler uzar gider..
demek ki sana çok yakın Aslı, bekle eli kulağında..
sevgiler :))

Aslısın dedi ki...

Güze Emine, öyledir değil mi? Sen dediğin için ben buna inanmak istedim, inandım sanırım da:)

Emine dedi ki...

inan arkadaşım tecrübeyle sabittir :)
derin derin aldığın nefes, sana can verecek yeniden..
nefes aldığımız sürece yaşıyoruz ama aynı rahatlıkla da verebilmemiz gerek, sürdürebilmek için yaşamımızı..
öylseyse nefes ver Aslıcım :)

mehbup dedi ki...

Kendimi gördüm sandım bir ara:))

Oluyor arada bende de var,hiçbirşey mutlu etmiyor, çevrende olup biten güzelikleri görmüyorum. Şöyle ucuruma gidip bir seslensem, belki...

Herkes çıkar peşinde,görmek de bir o kadar da acıtıyor..
Ne kadar mutsuzluk varmış, şu mart ayı bir geçsin bakalım:)

Yönetmenin adı neydi?

Aslısın dedi ki...

mehbup, güleceğim yoktu ama o kadar yorumdan sonra son sorunla güldüm işte:))
Zeki Demirkubuz.
Huysuzluk da bir yere kadar:)

ry dedi ki...

nefretini içine atma ama. bir yerde okumuştum, nefreti ne kadar bastırırsan o kadar güçlü olurmuş. bir noktaya geldiğinde ise artık kontrol edilemez olup hem çevrene hem de sana zarar verirmiş.

ruhunu hafifletmek istiyorsan balkon veya terasa gibi rahatsız edilmeyeceğin çık, yere uzan, kendini iyi hissettiren bi müzik çalsın ama duygusal bi parça olmasın, bulutları izle. ben geceleri seven biri olarak rammstein dinlerken ayı izliyorum. o an için bütün düşünce ve sıkıntılardan uzaklaşıyorum. dene bunu.

BALLI LOKMAM dedi ki...

Hepimizin başına geliyor zaman zaman bu gibi durumlar, rahat ol biraz çek al o eli...

Aydedeye havlayan dedi ki...

Bahsettiğin sadece bizim gördüğümüz tarafı savaşın, Irak'ta olanlar, Pakistan'da olanlar, Amerika'nın kendi yerlilerine yaptıkları, Faransa'ın Cezair'e, İspanya'nın mayalara yaptıkları diye uzar gider bu mesele.. üzülmek istersen ya da öfkelenmek
bu dünyada çok kolaydır bilesin. Boşuna Aydedeye'ye sinirlenme, onun da canı bi gün olsun daha alımlı olmak istemiş. bi gece yıldızlara, esen rüzgara hoş gözükmek istemiş, yok mu buna hakkı? bi gün daha güzel göründü diye herkes tüm öfkesini almaya çalışıyor zavallıdan.. sen bahar pıtırcıklığına geri dön. öfke döner dolaşır sahibini bulur demişler, iyidir oysa ki sevgi, dönerse sahibine sonunda, onu daha mutlu etmekten yoktur başka amacı ..

Deniz Poyraz dedi ki...

Asli'cim anladim ki huysuz ve husursuzsun, onun icin iki satir yazmadan edemedim elim niye ise kendi bloguma bile yazmaya gidemezken... Artik ikili bir hayata gectim ben,Italya'da yasamaya basladim yari zamanli Ve buradan gorebiliyorum her icini doktugunde onu bil istedim...ozlemisim yazilarini...

Aslısın dedi ki...

Ry daha cok ofke ama su dedigini balkpn isindiginda deneyecegim

Balli lokmam cekemedim:(

Aydedeye havlayan, zaten hepsinden, bugune kadar olanlarin tumunden bahsediyorum ve tekrarlar insana oyle veya boyle gozune sokarcasina gosteriyor. Aydedeye lafim yok ama etkisi fena oldu
Bu arada raflarin arasindan bloguna bir bak bakalim;)

Den cok ozledim seni, nasil sevindim gorunce. Dun gece senin gibi bir dost daha yazmi bana, bu bile nasil iyi geldi anlatamam. Sana yeni yasam seklinle mutluluk diliyorum canim

Aydedeye havlayan dedi ki...

oooo kitap eleştirim gelmişşş :)) teşekkürler güzel yazın için.. beğenmene sevindim .. bi imza atılması farz oldu o kitaba ama artık :)

Adsız dedi ki...

Ballı süt iyi gelecek sana usta:)

Aslısın dedi ki...

:)) rica ederim. İmza için yaptıysam ne olayım:)

Aslısın dedi ki...

Syrakusa, amanın sütten nefret edenzi:)

API dedi ki...

Bu kadar yorumun uzerine ben ne yazabilirim ki? :)))