17 Nis 2011

Bu sabah Türk filmlerinin en kötü kadınıydım

Önce, sabahın köründe ödevini yapan evladımı azarladım, ağlattım.
Meymenetsiz suratımla herkesin içini kararttım.
Yersiz çıkışlarımla herkesin sabahının içine ettim.
Sürekli offf dedim, içim dışıma çıktı.
Benimle konuşanların yüzüne bile bakmadan, gözüm kapalı, başımı tuttum ve öyle durdum.

Elimdeki viski kadehini yere fırlatıp, odama kapandım.
Yok, onu yapmadım. Yani elimde kadeh de yoktu, yere de fırlatmadım ama odaya kapandığım doğrudur. Ayrıca viski de içmem.

En önemlisi; bir saptama yaptım. Bunu bulana kadar çook Pazar sabahını bu şekilde yaşadım ve yaşattım, her nerede yaşatılıyorsa değil, sadece bizim evde yaşayanlar için en Reha Muhtar'ından.
Pazar günleri tamamen boş olan bir eve uyanmak istiyorum. Hiç kimse olmasın evde. Sadece sessizlik, günaydın bile demek gerekmesin. Kendime derim, çok istersem.

Kalkayım yataktan, salonda çıt yok. Televizyon sesi yok, insan sesi yok. Hazırlanmış kahvaltı yok. Ben hazırlarsam var, o kahvaltı, o da sadece kendime. 

Önce kahve ve sigara ile balkonda öyle mal gibi durayım. Pazar neşesi yaşayan insanlara sadece uzaktan bakayım. Sonra acıkınca yerim bir şeyler, simit olur, peynir olur, çiğ sosis de olur, fark etmez. Ne istiyorsam o anda yerim işte.

Sonra yine sadece sokaktan gelen top sesi eşliğinde bilgisayarın başına oturayım, yok canım istemedi, bir kitap alıp, kanepeye uzanayım, o da mı olmadı; hoop geri yatağa döneyim. Ama bunları yaparken konuşmayayım hiç. Akşama kadar böyle geçsin günüm. Ağzımdan bir kelime dahi çıkmasın. Sessizlik ve ben..

Bakın o zaman Neriman Köksal şirretliği değil de Hülya Koçyiğit şefkatiyle nasıl dolar içim ama bunu bile göstermek zorunda olduğum kimse olmaz. En fazla, yazdığım yazı insanlık sevgisiyle coşar, insansızken insanlık sevgisi ile dolmak da benim çelişkim olarak kalır, sonsuza dek, De Beers tadında.

Nankörüm tamam!
Eskiden, yalnızken; ah bir sevgilim olsa kahvaltı etsek, neşe içinde güne başlasak falan diye arada hayal kurardım. Sonra sevgili bulunca öyle de yapardım. 
Ama ev nüfusu arttıkça; unutuverdim o günleri. Şu yazdıklarımı düşünürken; hatırladım ve kızdım da kendime. Ama ne fayda?

İnsan hep elinde olmayanı aramaz mı? Ben bazen ararım ve bu Pazar sorunsalım da o arayışlarımın çıktısı. Haftanın her günü sevdiğim, yanımda oldukları için şükrettiğim ailemden, Pazar günleri izinli olmak istiyorum.

Var mı itirazınız?
Varsa da hala Neriman'ım, şirret cevaplarım yüzünüzde tokat gibi patlar Maazallah.
Dikkatli olun cevap verirken!

Not: Bu da Mr E'nin ruh halimi ifade etmemle ilgili sorduğu soruya cevap olsun. Neriman'ım bugün, evet.

Görsel: Ahmet Coka

15 yorum:

The King dedi ki...

Samimi olduğunu düşünmüyorum. Çok inanadırıcı gelmedi bana. Kılmıyım bugün ben? Sanırım evet.

xoxo

Aslısın dedi ki...

The King, bugünlük valla da billa da böyle :) Sen kıl mısın? Yok bence değilsin, ya ben? :)

API dedi ki...

Ben butun hafta yalnizdim ohh bu gun hanim ve oglan donduler. Ozlenmis olmak ozlemek guzel arada. Viski istedi canim okurken. Ha bardak olurdu elimde benim ama atmazdim. Sevgili ile kahvalti iyi olurdu ama sevgilim yok ya senle yapardim kahvalti sonra da bir dost kahvesi icerdik.

Adsız dedi ki...

rahat kıçınamı battı diye düşünülebilir,ama insan bazan kendine tahammül edemiyor,çok normal bence,kıskanıcaksın belki , ama ben senin istediğin gibi bi pazar geçirmekteyim...sıkma canını...ha bi de cana kızma:))) ona kıyamadım
şerife

Aslısın dedi ki...

Api, ben kahvaltiyi yalniz edecegim yaaa;)

Serife, tamam Can kismi ayipti telafi ettim;)

nükte dedi ki...

sabah huysuzları programı yapmayı öneriyorum:-))

Hayat Belki Bazen dedi ki...

İstediğinin çok şey olmadığını düşündüğüm için(ha bunda Nerimanın etkiside var tabi)benim itirazım yok. Turizm sezonu hazır tam başlamamışken (sessizlik adına) bence bi kaçamak yapmalısın;)

Eleştirel Günlük dedi ki...

Keske yasasan o yalnizligi... Ama dikkat et! oyle yasamalisin ki evdeki hali ozlediginde geri donebilmelisin... Turkce'de var mi benzeri bi atasozu aklima gelmedi ama soyle der; Be careful what you wish for! Yani neyi arzuladigina dikkat et gercekten basina gelir ve pisman olabilirsin demek istiyor...

aslı hayvanı dedi ki...

ben de tek başıma veya bir arkadaşımla 3 gün bir yere kaçmak istiyorum. çok ihtiyacım var buna ama sen bizden sıkıldın diyip küsüyorlar, anlamıyorlar beni :(

Adsız dedi ki...

abariiiiii!!!

Aslısın dedi ki...

nükte, dinleyene yazık.

hayat belki bazen, zor be dostum

eleştirel günlük, yazdığım her an aklımda o söz vardı, geldi geçti diyelim:)

adaş, arkadandayım, yap be hadi:)

syrakusa, nooldu:)

Adsız dedi ki...

bazen öyle olsun-böyle olsun-şöyle olsun derken ki düşünceler durum öyle-böyle-şöyle olunca değişebiliyor. yakın bir arkadaşın bir sözü var; yalnızlık bir tercihten zorunluluğa dönüşünce zor oluyor.

Aslısın dedi ki...

x-coach, yalnızlık insana göre değil, haklısın. Sürekli yalnızlık yani. Arada yalnız kalabilmek de güzel ama, değil mi?

Mr.E dedi ki...

Eline sağlık Neriman :)

Aslısın dedi ki...

Mr. E, afiyet bal şeker olsun:)