14 Nis 2011

Düşünceler

Deli kıyafetler alasım, rengarenk ojeler süresim, yüzümü gözümü boyayasım var. Yani normalde yapmadığım şeyleri yapasım...
Mutluluktan falan değil, bahar sarhoşluğu hiç değil. İçimin karasını açmak, kayıp renklerimi bulmak için. Sahi, kim aldı benim renklerimi? Versenize, onlar benim!

Saatimi kapıya, duvara çarpınca öpesim geliyor. Sanki canı yandı da öpünce geçecek gibi. Eşyaların da ruhu var, bence. Ne zaman bir eşyamı değiştirmek istesem bozulmasından, kaybolmasından anlıyorum bunu. Sanki beni rahatlatmak için "tamam bana ayrılan sürenin sonuna geldik, sen yeni bir benle yola devam et, artık" diyor bana adeta. Üzülüyorum o zaman, değiştirmek istediğim için bin pişman oluyorum, yeninin de tadı çıkmıyor, eskinin yokluğunda.

Mülkiyetçilikten değil ya da belki öyle. İnsansam doğamda vardır mutlaka sahiplenme dürtüsü. Aşırı sahiplenme, tamam. Ama öyle sık sık eşya değiştiren, kıyafet alan, alışveriş delisi bir kadın olmadım, olamadım. Valla öyle. 

Sadece kitaplara dayanamam, aldığım hızda okumaya yetişemem ama bir şekilde okurum hepsini. Sonuna kadar. Yarım bıraktığım kitap sayısı beşi geçmez. Yarım bırakma durumunda da kendimi suçlayamam, sicilime bakıp, yazarı suçlarım. Haklıyım bence, aksini iddia eden çıkmasın.

Eskiden tüketiyordum kitapları, okuyup öğütüyordum değirmen gibi. Şimdi sindiriyorum, düşünüyorum, fırsat bulursam yazıyorum. İşin tuhafı bazı yazarların kitaplarını hala öğütüyorum ama hevesle okuduğum halde oluyor bu. Tuhaf geliyor, hızlı mı akıyor, aklım mı yetmiyor? Bilmiyorum ki, olan bu.

Neden hep bir sebep arıyor insan? Her şeyin bir sebebi var öğretisi, beynimize işleniyor. Sebepsiz, çözemediğimiz mevzularla karşılaşınca; çuvallama hissinden hoşlanmıyoruz herhalde. Neden bir sebep arıyor insan derken; ben de bir sebep arıyorum işte. Kendi kazdığın kuyuya düşmek bu değil mi? Sebebi yok belki, belki de bir sürü var. Ne önemi var?
Doğru soru bu.

Renklerim diyordum, nereye saklandı onlar?

Görsel: Ahmet Coka

4 yorum:

Emine dedi ki...

renkler, eşyalar, kitaplar,kazdığın kuyuya düşmeler sebepler ne güzeeeeelll..
çook beğendim Aslı..
sevgiler..

Sibelbek dedi ki...

Bahar geliyor ya çıkarlar ortaya renkler bence. sebep konusuna gelince, kim demiş ki her şeyin bir sebebi var diye?

Fery... dedi ki...

erik ağaçlarına, erguvanlara bir de bugün sonunda kendini gösteren güneşe bak :)

Aslısın dedi ki...

erguvanı da olmuş yeşil erikleri de dört gözle bekliyorum. ağzım sulandııı