30 Nis 2011

Gel barışalım artık!


Canım süperegom, benden ne istersin?

Aklımdan ne zaman alışık olmadığın, olmadığım bir şey geçse; o işaret parmağınla eş zamanlı hareket ettiğini düşündüğüm kaşlarını kaldırıp da neden bana tehdit eder gibi bakarsın?

Seni tuzağa düşürüp, devre dışı bırakmanın yolunu buldum ama o yol sürekli gidebileceğim bir yol değil. Hem sonra her tuzağa düştüğünde, o yoldan çıkıp da ana yola girince karşıma dikiliyor, canıma okuyorsun. 

Nedir istediğin? İstediğim her neyse onu yapmama engel olmak değil mi? Evet öyle, hatta sana sorsalar, koruyorsun beni. İyi niyetli hiç kimseye kötü bir şey hissedemedim bugüne kadar, iyi niyetinden emin olduğum sürece tabii.
Yıllarca okuduğum, öğrendiğim kadarıyla sen de kötü niyetli biri değilsin ama bana rağmen beni tutmanı sevmiyorum işte. Esas olan benim değil mi? Eee o zaman sen ne halt etmeye karşıma dikiliyorsun? 

Tamam sen de bendensin, birlikte mutluluk ve uyum içinde yaşamamız gerekiyor. Uyumlu olmayı ne çok severim. Uyum ve denge, hayat boyu aradığım ve tutturmaya çalıştığım iki ayardır. Bunların içine adalet de girer hemen, sever onları çünkü. O zaman ben acımasız, nankör, dengesiz, özgür olmaktan uzaklaşırım ama. 

Sevdiklerinin, yapmayı en çok istediğin şeye engel olması gibidir bu. İş değiştirmek istediğinde, en değer verdiklerinin şüpheyle yaklaşması, seni riskler konusunda uyarması ve aslında içten içe vazgeçirmeye çalışması gibi. Sevgilerinden yaparlar bunu, niyetleri yine iyidir. 

İnsan, kendi hayatını yaşamaya gelir, değil mi? Denge de sevdiklerinin, senin, değerlerinin ortak noktada buluştuğu yerdedir galiba. Belki de değildir. Belki sadece hayatı, senin yaşamayı seçtiğin yerdedir. 

Ya gider bulursun onu ya da devam edersin kaşları kalkan, parmağı gözüne giren diğer iyi niyetlilerle.

Görsel: Ahmet Coka

6 yorum:

Emine dedi ki...

oy oy oy Aslı'm ne kadar derinden girmişsin..bu satırların üstüne günlerce konuşulur arkadaşım..
senin seçimin hangisi?kararına saygı duyarım..

sevgiler ve tebessüm :)

Aslısın dedi ki...

Emine, biraz öyle oldu, yıllarca konuşulur daha da derine girersek.

Benim seçimim süperegomun kaşlarını havada görünce itaat etmek oluyor:)

Ondan yalakalık ediyorum ona, gel barışalım diye:)
Sana da tebessüm en derininden.

HayatVEtavla dedi ki...

:) ironi bu. (ironi de ne demekse, ben çelişki anlamında kullanıyorum)

Her etmediğim kavga için kendimi inandırdığımda hissettiğim duygudur şu senin anlattıkların. Kavga dediysem harbi kavgadır ha :) demek istediğim.

Aslısın dedi ki...

çelişkilerle dolu olduğumu söylemiş miydim hayat ve tavla:) evet edemediğim ya da galip gelemediğim kavgalar...

HayatVEtavla dedi ki...

Salla gitsin :))
Her kavgaya gireceğiz diye, hadi girdik diyelim, kazanacağız diye bi şart mı var :)
Hayat bazen kavgaya girmemenin huzurunu(ve sukunetini) yaşamaktır...

Aslısın dedi ki...

yok evet, salladım gitti bile:)