24 Nis 2011

Kafa yandı!


Kendimi en huysuz, enerjisiz hissettiğim zamanda bile güzel bir hareketlenmeye vesile olan şu şarkıyı ne kadar sık dinlesem de bıkmıyorum. Böyle tüketemediğim az şarkı var. Genelde defalarca dinleyerek, dinlenmez hale getiriyorum şarkıları ki; bunu yazmıştım daha önce. Yaşlılar gibi kendimi tekrara başladım, Allah size kolaylık versin.

Evet, huysuzluğun doruğunda bir Pazar gününü daha bitirmek üzereyim yine. Şu havalar ısınsın da kendimi sokaklara atayım zira Pazar sendromu yaşamadığım zamanlar hep sokakta gezip, ne olduğunu anlamadan akşamı ettiklerim oluyor. Bunu bile bile eve yapışıp kalıyorum ya her Pazar! Sonra gelsin depresif yazılar, sizi de baymalar...
Neyse şarkıyı dinliyorum şu anda, iyi geliyor. Sanki içim kıpır kıpır bir barda, içki içip, en sevdiklerimle sohbet ediyorum, dans ediyorum. Herşeyi yapabilecek kadar güçlüyüm, her derdi göz kırpıp geçiştirecek kadar huzurluyum hissi geliyor, böyle zamanlarda. Bu ruh halini sürekli bende kalmaya ikna edemiyorum, eh akşamcı olmaya da niyetim yok. Hem zaten bir süre sonra ona da bağışıklık kazanırım, içtiğimle kalırım. 

Murathan Mungan'ın Şairin Romanı kitabını okuyorum. Nasıl güzel geldi ruhuma, kafama anlatamam. Epey kalın bir kitap ve ben bitmesin diye satırları tasarruflu okumaya çalışıyorum ama yarıladım bile bir günde, elimden bırakamıyorum. Kitap bitmeden tavsiye edilmez prensibimi deliyorum burada ve size de tavsiye ediyorum.

Gün biterken, gökyüzünde beliren renklere, pencereden elimi uzatsam dokunabilirim gibi gelen bulutların hareketlerine bayılıyorum. Hele bir de akşam eğlencesine dalmış kuşların gökyüzündeki dansları, bana hayatta herşeyin olabileceğini hissettiriyor.

Google'dan, "evde kadınlar tek erkek seks partisi", "karımı eski arkadaşlarından nasıl ayırırım?", "karımı eş değiştirmeye nasıl ikna ederim?" aramasıyla bloga düşen arkadaşlara bir şeyler yazmak istiyorum ama Haydar Dümen'i yerinden etmek istemediğimden ses etmiyorum.

Bir hafta sonra yapacağım tatili düşünüyorum ve yine eve tıkılıp kalmadan, bunalıma girmeden neler yaparım diye plan yapmak istiyorum. Ama hayatım yaptığım planları bozmakla geçtiği için ona da girişmiyorum. 

Du bakali noolcak?

5 yorum:

CEPAYNASI dedi ki...

havaların ısınmasını ben de sabırsızlıkla bekliyorum...
şairin romanı...severim Murathan Mungan kitaplarını...okumalıyım dedim :)
sevgiler.....

Aslısın dedi ki...

okumalısın evet, havalar n'olur ısınsın yahu ama çok sıcak olmasın sakın:)

hemera-nyks dedi ki...

bizde mimin var :)

Sibelbek dedi ki...

google aramaları bitirdi beni Aslı! :P

Adsız dedi ki...

öldüm :)