28 Nis 2011

Sevgiye, cesarete, hayallere


İnsanlarla konuştukça aslında bir sürü korkumuz, tedirginliğimiz ne kadar da aynı diye şaşırıyorum. Kimisi bunu, giyim tarzı gibi benimsiyor ve hep öyle göründüğünü düşünüp, hayatını o tedirginlikler ve korkularla yaşıyor. Kimisiyse; korkularını, arada giydiği bir elbise gibi görüp, hayatına devam ediyor.

Şu ara pek çok yerde karşıma çıkan "herkes seçimlerini yaşar" sözü beynimde yanıp yanıp sönüyor. Korkuya yenilmek ya da üzerine gitmek, kendini bir etiketle tanımlayıp, başka türlü davranma özgürlüğünü içine hapsetmek... Hepsi seçimlerine bağlı insanın.

Zorla güzellik olmaz ne güzel laftır. Güzellik içten gelir, kendinden motorludur yani. Papatyayı dürterek açmasını sağlayamazsın, güneşi görür, suyunu alır, üşümeyeceğine karar verir ve sarartıverir aniden etrafı. Onu güzel yapan da budur zaten. 

Hayallerini bulmalı insan ve peşinden gitmekten kaçmamalı. Ne istemediğini bilen insanlar topluluğu sadece söylenir, değiştirmez, elindekini neyle değiştireceğini bilemez. Mutsuzluk bulaşıcıdır orada. Yaşanmamış hayaller, insanın kursağında kalır, nefes aldırmaz derin derin, yaşadığını hissetmesine engel olur.

Kendisini tanıyan ve kendisine rağmen davranmayan insan cesurdur, bütündür. Kimse deviremez onu, kale gibi sağlamdır ama kaleden daha şanslıdır çünkü dilediği yere gidebilir.
Hayallerinin peşinden gidecek kadar cesur olanlara...

14 yorum:

Sibel dedi ki...

ülen Aslı...
ne zamandır ilk kez açtım bloğu, cesaretle ilgili bir şeyler yazacaktım. senin yazının başlığını görür görmez ne şaştım yaa..
niye böyle, ama neden :)))

Aslısın dedi ki...

ülen Sibel, neden arama, böyle işte.

HayatVEtavla dedi ki...

Hayallerinin peşinden gidecek kadar cesur olup, hayalleri gerçekleşmediğinde ödenecek bedel ve veya bedellere hazır olanlara...
:)
Ve, ödenen bedellerden sonra, ben hayalime nasıl ulaşaMAyacağımı öğrenmiş oldum deyip, tekrar yolculuğa çıkma cesaretini gösterenlere...
Ve tabi, olumsuzluk olabilme ihtimalinin her daim var olduğunu, kulağında küpe gibi taşıyanlara...
:))

Aslısın dedi ki...

evet o cesareti gösterenlere iki kat fazlası hatta, hayat ve tavla.

Blogger Bolat dedi ki...

Güzel apaylaşım iaçin teşekkür ederim :)

Nefes dedi ki...

Hayallerimin peşinden gidemedim ben korkağım tekiyim diye düşündüm gece boyu.Sabah açtım bu güzel yazı kötü oldum

Aslısın dedi ki...

Bolat sagol

Nefes kendine korkak demedin. Sen de ben de duymadik bunu

Adsız dedi ki...

Peki sen bankacı? Sen cesurmusun hayatta? İstediklerini yapabildinmi ? Bankacı bir insan olmak dışında? Yoksa bankacı olmak istediklerini yapamamanın vücut bulmuş takım elbiseli hali mi?
Kravatıma baktım, bunlar geldi aklıma.

Aslısın dedi ki...

Hayir syrakusa'um ama yapacagim, sigamadim tayyorlerin icine, sen de cikar o kravati bakiim

Meyra dedi ki...

demekki ben bayağı bir cesurmuşum:) hele şu sıralar tavan yapmış cesaretime ben bile şaşırıyorum ama işin ilginç olanı her cesaret adımımda kendimi daha bir seviyor ve takdir ediyorum..bu duyguda beni yeterince besliyor..

Sibelbek dedi ki...

bugünkü aklım olsaydı Aslıcım, korkularım yüzünden teptiğim tüm fırsatları tekrar kullanmak isterdim...

Müge dedi ki...

Bence tepilen fırsatların altındaki neden tek kişiye bağlı nedenler değil. İnsan sadece ve sadece kendiyle yaşıyor olsa, cesaret daha kolay can bulabilirmiş gibi gelir bana hep.
AMA, buna rağmen tadında bencillikle peşine düşülen hayalleri de çok öksüz bırakmamak lazım..

Emine dedi ki...

şahane anlatmışşsın arkadaşım tercüman olmuşsun yine..üzgünüm ama ben hayallerimin peşinden gidecek kadar cesur olamadım..
amaaa olamamam olmayacağımın göstergesi olmaz umarım :)

Aslısın dedi ki...

Meyra, ürkek kaldıkça kalası geliyor insanın, ne mutlu sana.

Sibel, hepsi ders, bundan sonra belki başka türlü davranacaksın.

Müge, kesinlikle öyle.

Emine'm, hayır eminim olmaz. Bunu şu anda söylüyor olma bile olmayacacağını göstermiyor mu?