23 May 2011

Uçuş mode on ama sonra off offfffff offfffffff


Bastırılan tüm duygular, insanın canına okuyor. Ofluyorsun, pofluyorsun, aptal aptal bakıyorsun etrafa.
Ama bir delik bulup da sızdırmaya başladığında arkası geliyor ve sonra müthiş bir hafifleme hissi.

Yaşanmadan kalan her şey yük insanın omzunda, kalbinde ama hayat ve dayatmaları bu yükü omzuna yüklemeye çok istekli, her zaman. Kontrol mekanizmaları, öğrenilmiş çaresizlikler, sana arkadaş gibi davranıp, çelme takıyorlar her koşmaya yeltendiğinde. Hatta yürümene bile izin vermiyorlar.

Gözünü ve kulağını kapatıp, çelmelere yenilmezsen ne oluyor, işte ben orasını bilmiyorum. Bilsem seve seve söylerdim, herkese yapması için salık verirdim. Üzgünüm bilmiyorum. Kaçak noktalardan dumanı sızdırıyorum ama asıl duman üreten benimle birlikte kalmaya devam ediyor.

Şu anda sızdırmış Aslı ile beraber olduğum için sabahtan beri neşeli şarkılar dinliyor, herkese laf yetiştiriyorum, enerji topağıyım Maaşallah. Akşama plan yaptım, eğlence de katılırsa bu çorbaya, tadından yenmez, size diyeyim.
...................................

Bu yazıya dün başlamış ve aniden evden çıkmam nedeniyle yarım bırakmıştım.
Şimdi, en sonunda gece ve gündüz iki günü sokaklarda geçirmiş ve yorulmuş halimle yazıyı nasıl devam ettiririm, bilmez durumdayım.

An geliyor, o biriktirdiklerimi püsküresim geliyor dışarı ya da onların peşinden gidesim, sonra başka bir anda iyi ki gitmemişim diyorum. Sonra yine yeniden aynı duygular ve düşünceler tekrar yaşanıyor.
İşte ben buyum. Bir ileri, bir geri, bazen ilerilerle geriler birbirini götürmüş, olduğu yerde kalan ve bakan.

Uçuş modunda değilim, yazıya başladığım 32 saat önceki gibi. Daha durgunum şu anda. Sızdırmadan mı tamamen sızdırmamış olmaktan mı bilemem.
Bayılıyorum bu dengesizliğime.

Şaka be, bayılmıyorum tabii ki. Yoruluyorum daha çok.

6 yorum:

API dedi ki...

Ucus modunu cok tuttum

Aslısın dedi ki...

durumumu özetliyor.

Emine dedi ki...

modlar değişecek elbet arkadaşım bazen uçuş bazen iniş..değişmeyen güzel kalbin :)

Adsız dedi ki...

"Bayılıyorum bu dengesizliğime" ifadene bir an çok şaşırdım..Sonra devamını görünce tam tahmin ettiğim gibi dedim..Sanırım bu kadar karmaşık ruh hali, hızlı, yorucu ve yıpratıcı bir iş yaşamına bağlı olabilir..Sanırım benim öyle..
Hatta evet öyle..

Aslısın dedi ki...

Emine, yorumun...
Hayatın süs payı, hadi bırakalım gel:)

didem dedi ki...

Bir de insanin ruh durumu bulundugu ortama veya karsisindaki insana gore cok degisiyor. Bana oyle oluyor mesela. Karsimda baygin bezgin biri varsa benim de heyecanim sonuyor bir sure sonra yada cok neseli enerjik biriyle ise sen de canlaniyorsun:))