3 Haz 2011

Hayat bilgisi


Yürürken kahkahalarla gülen gençlere yaklaştı, 70'lerinde bir amca ve "gülün tatlılar, gülmek bu hayatta her hastalığın ilacı, hep gülün!" dedi. O anda amcaya da çocuklara da sarılasım geldi ama en çok amcaya. Yıllar ona bunu öğretmişti demek, ya çok fazla güldü ya da gülemedi, tuttu kendini ve şimdi uygulayamadığını öğretiyordu.

Ben onun yaşına geldiğimde, genç bir insana ne akıl verirdim diye düşündüm. Bunun için şu anda yaptıklarım ve yapamadıklarımı bir potada eritip de konuşmam gerek, zor olsa da.

Genç insanlar,
Aklınızla değil kalbinizle karar verin her zaman. Akıl zaten çalışır ama kalpten korkar insan, kendi kalbini dinlemeye yanaşmaz, sevgiyi çok görür kendisine de başkalarına da. Sevin her şeyi, doğayı, insanları ama en çok kendinizi sevin. Kendinizi sevmeden, ne doğayı ne bir başkasını sevebilirsiniz.
Kendinize izin verin, içinizden geleni yapmak, aşkla dolmak, sarhoş olmak için.
Bir de gülmek her hastalığın ilacıdır, hep gülün!

Kopyacı değilim, feyz aldım eski kuşaktan. Ne var, Allah Allah?

8 yorum:

mehbup dedi ki...

Mantığımla hareket ederim, duygularım arka plandadır. Belki de kırılmaktan korktuğum içindir.

Sevgi insanlara daha da ötesi tüm canlılara vereceğimiz armağandır :)

Yaşlıları el üstünde tutmalıyız, çok öğreneceğimiz hazineler var.

Yüreğine sağlık :)

Emine dedi ki...

Senin gorsellerin de baska arkadasim kalbin gibi bayildim amcaya :)

1i Yok mu dedi ki...

@ mehbup: Hep kendi mantığımla hareket edip, yapmak isteyip de yapamadığın şeyler birikince geriye dönüşün mümkün olmadığı aklıma gelioyr ve boynum bükük yoluma devam etmek zorunda olduğumu anlıyorum. Ama tabi ki sadece kalbinin sesini dinleyince de olmuyor. Topluma ters hareketler sergileyebiliyorum. Bir orta noktasını bulmak lazım. Ama Aslı'nın dediğini asla unutmamak lazım: "Bir de gülmek her hastalığın ilacıdır, hep gülün!"

Aslısın dedi ki...

mehbup, dinlemek lazım evet, bir ömür kolay mı?

emine, ahmet coka şahanesi, ne diyeyim.

1iyok mu, amca haklı işte, diyorum. hayat çok kısa aslında.

didem dedi ki...

Ben yaslansam ne derdim acaba. Gulun eglenin hayat cok kisa derdim herhalde. Ama amaaan bu yasli kadin ne diyo derlerse de cok bozulurdum:)

Aslısın dedi ki...

didem:)) ama o kadar büyümüş ve olgunlaşmış olacağız ki o zaman da gülüp geçeceğiz kızııımm:)

Adsız dedi ki...

İnsan mutluluktan güler, ama benim daha çok sevdiğim bir gerçek daha var ki insan güldükçe mutlu olur... Bunun insan bedeni üzerinde hormonların etkisi filan işte bıd bıd bıd..... diyerek sıkmayacağım canınızı ama mutsuz hissettiğinizde aynaya bakın, içinizden gelmese bile kendinize kocaman bir gülümseyin... Bir süre sonra kendinizi zorlamanıza gerek bile kalmayacak...

Aslısın dedi ki...

sestod, evet hatta böyle bir deney bile vardı. ağzına kalem koyup, gülümseme kaslarını çalıştırınca bir süre sonra beyine giden mesaj ben mutluyum oluyor ve hormon salgılama vs mutlu oluyorsun gerçekten:)