20 Tem 2011

Eğit beni bebeğim!

Bana güzeell güzeell eğitimler verin vallahi sesim çıkmaz. İnsan bu kadar mı aç olur ya? Daha önce beş gün aldığım eğitimi yeniden alıyorum ve nasıl mutluyum. Bu sefer eğitimde asistanlık da yapıyorum yani rolüm değişti ama onu da sevdim işte.

Üzerime örtülmüş ölü toprağını silkeledim, nasıl iyi geldi. Hep aynı şeyleri yap, aynı insanlarla cebelleş derken hayattan soğumamın kaynağını, tembelliğe övgüler düzen halimin nedenini buldum. Bu önemliydi çünkü ben bu kadar da işe yaramaz biri olamazdım, ama değil mi?

Kendime inancım kalmamıştı, benden bir halt olmayacak deme günlerim geri gelmişti dört sene sonra. Mutsuzdum sayın okur, zor şey o mutsuzlukla mücadele etmek.

İnsanların, senin geçtiğin yollardan geçişini izlemek hem de onlardaki farklı yansımaları görüp, kendine dönüdönüvermek, ne güzelmiş. Öğretilen sistemi iyi niyetle sorgulayan beyinleri dinlemek, insanların o sırada birbirlerine destek olup, birlikte öğrenmelerini izlemek, beni adeta yeniden insan sevgisiyle doldurdu.

Önümde dört gün daha var. İlacım buymuş meğer. Beni hayata döndüren ama etkisi ister istemez kaybolan, rutin iş hayatıyla kaybettirilen, eğitim açlığım doyuruluyor. Var mı dahası?

İnsan, gerçekten kendini ait hissettiği yerde olmalı. Deplasmanda da olsa; eğer top oynamaksa yapmak istediği, ideali, bırakın oynasın. 
Valla bakın.

10 yorum:

Onur Diribaş dedi ki...

"Eğitim şart!"

Emine dedi ki...

dönüşün muhteşem olmuş canım..eğitime devam öyleyse :)

mehbup dedi ki...

Çok sevindimm :)
İlaçını sevsinler, hep böyle güzel şeyler olsun hayatında.
Sevgilerr

Aslısın dedi ki...

Onur, doğrudur:) kafiyemi seviyim ahah

Emine'm, dur daha neler olacakkk

mehbup, canım arkadaşımsın, hepimizin olsun, sadece bana olmaz.

Azze dedi ki...

Sahnede olmak, herkesin susup seni dinlemesi ve hatta not almaları...

Güzel bir duygu gerçekten, heyecanı da başka. Rekorum 400 kişiydi, 1.5 saatlik eğitim kahkahalarla tamamlandığında tebrik ve teşekkür için el sıkmaktan yorulmak da ayrı bir haz. Özledim.

Çok sevindim senin adına gerçekten Aslıcım, tez zamanda asistanlıktan master'lığa zıplayacağına eminim. Severek yapıyorsun, enerjini topluluk farkedecektir :)

Adsız dedi ki...

Asisten bankacı meslektaşım madem iyi hissediyorsun o halde dibine kadar eğitim! :)
Hoş kal.

beni güney koreye uçur dedi ki...

Sen üzerine örtülmüş ölü toprağı silkelemişsin, fakat ben silkeleyemedim.

Eğitimin umarım iyi geçer ve hedeflediğine ulaşırsın.

http://kacikturuncu.blogspot.com

Onur Diribaş dedi ki...

Aslısın haklısın :))

Aslısın dedi ki...

Azze, sağol canım, eğitim verdiğimde genelde enerjimden bahsediyorlar, yazıda da bunu gösteriyor olmama sevindim:)

Syrakusa'um, canımsın.

beni güney kore'ye uçur, sana da başarılar o halde, umarım kısa zamanda silkelenirsin.

Onur, en sevdiğim kafiye bu:)

didem dedi ki...

Hem yeni seyler ogreniyorsun, hem is ortamindan bir sureligine kaciyorsun, hem otelde kalinca tatile gitmissin gibi oluyorsun. Daha ne istersin...Iyi egitimler:)