3 Tem 2011

Kapalıyız!

Bugün, şimdiye kadar tüm söylediklerime inat, her yeni tanıdığım insanın başıma dert olduğunu düşünüyorum. Asosyal hayatıma geri dönmek, hiçbir ortamda bulunmamak ve kendi kendime kalmak istiyorum. İnsanlara en baştan güvenmeyi seçiyorsan, başına geleceklere hazırlıklı olmalısın, hayal kırıklıklarına, incinmelere, ilişki kazalarına.

Ya kimseye güvenmeyeceksin ya da onlar gibi düşünmeyi, hesaplar yapmayı, stratejiler geliştirmeyi bileceksin. Bilemiyorsan, aptalsın. Çekil kenara, dön hayatına. 

Birisiyle tanıştığımda, ardı arkasına sorular soran insanlara saf saf cevap veririm. Onun da bana kendisini anlatacağını düşünürüm ama anlatmadığında da ben sormadım, ondandır, diyerek ilişkiye devam ederim. Ne zamanki aklımı bir şey kurcalar ve sorularım gelir, aynı sorulara kaçamak cevaplar başlar, işte o zaman işkillenirim. Çok geç değil mi? Evet, kesinlikle öyle.

Ben asosyal olması gereken ya da belki çocuklarla arkadaşlık etmesi lazım gelen birisiyim. Çocuklardan da bir süre sonra sıkılırım çünkü hep bir talepleri vardır, bitmez, ısrar ederler. Isrardan nefret ettiğimi de söylemiş miydim?
Güvenim sarsıldığında dengem bozuluyor, kendime kızmalar, hayıflanmalar başlıyor. En iyisi baştan önlemini almak. Uzak durmak, ilgilenmemek, merak etmemek.

Zaten insanın başına ne gelirse ya meraktan ya da aptallığından gelir, değil mi?

Hiçbir şeyi merak etmiyorum.

21 yorum:

Adsız dedi ki...

Merak etmeden, yeni insanlar tanımadan, yeni ilişkiler kurmadan yaşayabiliyor olsaydık; aynen dediğin gibi baş ağrılarımız da olmazdı bence. Ama pek mümkün olduğunu zannetmiyorum, aksini iddia edip senin gibi denemeye kalktığımda da hep, önce kendime yeniliyorum.

mehbup dedi ki...

Bir sınır vardır o sınırı aşmamak gerektiğine inanıyorum.

@ilk paragrafında yazdığın gibi bazı durumlara hazırlıklı olmak gerekiyor.Ben yapamıyorum, tepkin kendime,kırgınlığım kızgınlığım kendime..

@ben kimseyi merak etmiyorum, o yüzden birilerinin merak etmesini garip karşılıyorum. Bunu söylediğim zaman tepki aldığımı da biliyorum. Belki bencilimdir.

@herşeyden önemlisi güven.

Aslısın dedi ki...

vamos bien, bugün geldiler bana da, boşver, dinleme beni zaten.

mehtap, güven dediğin şeyin kıymetini bileceksin işte, herkese verilmez, kazanılması gerek diyeceksin. Bunu dediğim anda kendimden vazgeçiyorum gibi geliyor ama gerekiyorsa değişirim.

mehbup dedi ki...

Negatif düşünceleri sandığa koyup kilitle.
Ve yeni bir şans ver kendine.

Güven denizdeki inci gibidir, çok zor bulunur ve de çok kıymetlidir. Herkes bulamaz o inciyi, kabuğundan çıkması da vardır, öyle zordur güven.

İçindeki güvene güven.

Adsız dedi ki...

3 kuruşluk insana 5 kuruşluk değer verirsen 1 kuruşa satar seni der anneannem.
incelikler yüzünden incinip duruyoruz Aslı, belki biraz gamsız, kaba, bana neci olmalı da bu nasıl yapılır 100 saatlik ders lazım bana mesela yine de sınıfı geçemeyebilirim

Aslısın dedi ki...

Mehtap :(

Marla, butunleme bile paklamaz. Durum umutsuz

Cemre dedi ki...

Sankim 2 gündür aynı duyguları, durumları yaşar gibiyiz..dinlenmiyorum, dinleniyo gibi yapıldığında sorularıma cevap bile alamıyorum..bunlar beni ilişkilerden soğutup içime kapanasım var :( yeteri kadar asosyal hayatımdan bıktım ortamlara çıkayım diyorum ama hep engelleniyorum..ya sırtımdan vuruluyorum yada bencilliklerle karşılaşıp kullanıldığımı görüyorum. 100 değil 1000 saat ders alsam faydası yok çünkü ben böyle oldukça semer vuran çok oluyor...

Aslısın dedi ki...

Cemre, yarina bakip gulumsemek istiyorum o zaman. Madem ayni durumlardayiz yarini kurtaririz en azindan. Olmaz mi?

Kabakulak Kocakulakoğlu dedi ki...

gemideki diyor ki ne guzel sehir sehirdeki diyorki bak ne guzel gemi.

Aslısın dedi ki...

kabakulak, ne güzel söz bu.

Nursel Dokuzlar dedi ki...

ya been ya been?

Aslısın dedi ki...

Sana nooldu canim benimm;)

Nursel Dokuzlar dedi ki...

seviyorum seni çok! :)

Aslısın dedi ki...

Canim tatli, sirin suratlimsin iste

Erdi Karadeniz dedi ki...

Bende bu yüzden yalnızlığı seçiyorum hep. Asosyal olayım, yalnız olayım istiyorum. Bir ilaç oluyor sanki yalnızlık bana; ama işin aslı öle olmuyor işte..

İnsan kabuğuna çekilemiyor istese de, onlar gibi olamasak da ayak uydurmak zorunda kalıyorruz..

Senin de dediğin gibi en baştan önlemini almalı insan

3 kuruşluksa fazlasını vermemeli

Sibelbek dedi ki...

geçici bu. biriyle tanışınca tüm bunları unutacaksın :P

didem dedi ki...

Sadece degecek insanlarla gorus, gerisini bosver! Kim seni guzel hissettiriyor pozitif enerji aliyorsun beraber gulup egleniyorsun onunla ol derim.

Nil dedi ki...

5 yıllık evliliği geride bıraktım. eşimin hergün bana sorduğu soruyu bir kere ben ona sormaya kalktım ve 3 gün küs kaldık. ben mi? salağım. soru ne miydi? " ne yemek yedin?"

Aslısın dedi ki...

Erdi, sosyal olunca yeniden asosyal olmak da zormuş yahu:)

Sibel, neyi unutacağım:P

didem, ne güzel demişsin, genelde yapmaya çalıştığım bu arada arıza yapıyorum işte.

küçük mucizem, işte bunu anlamak çok zor. umarım hayatının yeni dönemi sana hep güvenilir ve güzel insanlar getirir.

Nil dedi ki...

hala aynı insanla evliyim :) geride bıraktım derken yanlış anlaşıldım galiba :)

Unknown dedi ki...

değişmen imkansız.. müzeliksin