30 Tem 2011

Mutluluk, kızgınlık, karışık

Gün ağarmaya başladı ve ben çok ama çok güzel bir ses dinliyorum. Neyin de adamın da sesi çok güzel. Üstelik üfleyen de o, söyleyen de.

Aslında en güzeli, bir insanın on parmağında, ondan çok daha fazla yetenek olması. İçindeki güzellikten bahsetmiyorum bile, onu sesinden anlayabilirsiniz ama saygı duyuyorum işte. Benim yeteneksizliğim de değil bu saygının sebebi. İnanın bana, onun yapabildiği her şeyi yapsam da bunu hissederdim.

Bir insanı seviyorsam; o mutlu olduğunda mutlu olurum. Bunu beni sevdiğini söyleyen insanlarda göremediğimde kalbim çok kırılıyor. Sadece sevdiğim adamı kıskanırım, bir başkası ona ilgi gösterirse. Arkadaşım, dostum dediğim bir insan için onu mutlu edeni de severim. Kıskançlığı arkadaşlıkta kabullenmek çok zor geldi hep bana. Beni çok sevdiğini bildiğim halde, bir başka arkadaşımdan kıskanan, bunu üzüntü sebebi yapan insanların sevgilerini sorgulamadım ama anlayamadım da.

Bunu anlayamadığım ve böyle olmadığım için harika bir insan değilim. Olması gereken bu, sonuna kadar savunurum ve savaşırım gerekirse. Özgürlüğüm kısıtlanırsa vahşi bir hayvana dönüşebilecek kadar acımasız biri olabilirim. Böyle durumlarda sanırım biraz özgürlüğüme dokunuluyor gibi geliyor. Sevme özgürlüğüme.

Lütfen ellemeyin onu, çünkü kimsenin kalbini kırmak istemiyorum.




16 yorum:

mehbup dedi ki...

Ne güzel çalıyor blog da. Harika bir ses bayıldım :)
İkiniz de çok şanslısınız, öpüyorum..

Aslısın dedi ki...

ben de sana bayılıyorum:)
onu bloga ekleyemedim tabii ki, kendisi yaptı:) böyle de beceriksizim sevdiceğim:)

Adsız dedi ki...

Birkaç gündür ben de bu konuda yazmak istiyordum aslında, öyle şeyler yaşadım ki bilemedim bir türlü ne yazacağımı nereden başlayacağımı...

Daha 4 gün önce 11 yıllık dostluğum bitti o dediğin kıskançlık ve beni paylaşamaması yüzünden... Ve benim hissettiğim tek şey "rahatlama".

Benmerkezci insanlara baştan yer vermemeli hayatında. Bir insan "ben senin en kıymetlinim" diyemez. "Benden başka yakın dostun olamaz" diyemez.

Bir insan bir dostunu diğerleriyle tanıştırmaktan korkar mı ya... Çünkü gelir, ama benim biricik dostumun diğer yakın arkadaşını tanıyayım diye değil "burada bir ben varım onu göstereyim, bizim dostluğumuzun kaç yıla dayandığını, büyüklüğünü anlatayım" diye gelir oraya... Erkek arkadaşınla daha tanışmadan "ben senden önce de vardım senden sonra da olacağım, sen önce bir gel benimle tanış bakalım" kim diyebilir ki... Annem babam bile beni bu şekilde sıkıntıya sokuyorlar.

Üstelik öyle onun sandığı gibi çok da bir paylaşım yoktur arada... Yine o sadece kendisinin yaşadığı olayları anlayabilen, diğerlerine karşı katı kuralları ön yargıları olan bir insansa, karşınızdaki insanın her durumda yanınızda olacağını bilmezseniz nasıl her şeyinizi paylaşabilirsiniz ki...

Aslısın; tam zamanında gelen yazınla içim sıcacık oldu yine :)

Şarkı da yorumu son paragrafa bırakılmayacak kadar harika aslında ama böyle oldu...

Teşekkürler :))

Aslısın dedi ki...

sestod, çok teşekkür ederim, yine de yaz bence, rahatlatıyor gerçekten.

Emine dedi ki...

yetişkin ergen diyorum ben onlara Aslım :) sevme özgürlüğüne dokunmasınlar amaannnn :P ben olabilecekleri tahmin edebiliyorum..(en tatlısından da olsa)

We are the Hippies dedi ki...

batsın bu dünya heheheyt!

hatice dedi ki...

herşey dozunda olmalı dostluklardada,ilişkilerdede.evliliktede insanın özgürlüğü kısıtlanmamalı.kolay kolay dostluklar kurulamıyor maalesef,sestod'unda dediği gibi benmerkezci insanlara baştan yer vermemeli en iyisi. sıkar böyleleri bunaltıltır hem seni hem etrafındakileri.

hatice dedi ki...

bu arada şarkıda harika rahatlatıcı ve huzur verici.

hatice dedi ki...

bu arada şarkıda harika rahatlatıcı ve huzur verici.

Aslısın dedi ki...

Emine cok dogru tanimlama

Hippilazman. Batsin be tamam;)

Hatice sarkiyi dinleyip sakinleselim biz en iyisi

A-H dedi ki...

oy oy ozlemisim :)
ama parcayi dinleyemiyorum ne feci :(

Adsız dedi ki...

küserek kurtulabildiğim bir seni kimselerle paylaşamam dostum olmuştu, dost demeyelimde ona vakit geçirirken iyiydi diyelim, sonra ağır geldi yük oldu
ondan beridir fazla eleyip sık dokuyorum

didem dedi ki...

Neyin sesi ne huzunludur degil mi? Ozgurlugumun kisitlanmasina ben de dayanamam.

hatice dedi ki...

kaçamak buldum ve açtım bilgisayarı hemen bu parçayı dinlemek için tekrar tekrar dinlicem çünkü bugün bişeylerin beni sakinleştirmesi gerekiyor iyi gelecek bu parça bana.

bahar dalı dedi ki...

ya da içindeki sevgiyi özgür bırak, herkesi olduğu gibi ve kendi içinden geldiği gibi sevsin...

Adsız dedi ki...

şarkının ismi söyleyen kim aslıcık rica edebilirmiyim