26 Tem 2011

Sen biliyorsun

Sevdiğim insanları, hayal kırıklığına uğrattığımda çok üzülüyorum. Verdiğim sözü tutamamak mahvediyor beni. Sevmediklerim için bile üzülüyorum ama kalbimde köşeler kapmış olanlara bunu yapmak, nasıl üzüyor bilseniz.

Yaptım yine, elimde olmadan ama oldu işte. Üzgünüm ve bunu söylemem de hiçbir şey ifade etmiyor. 

Hayatta bir sürü değişkenle mücadele ediyoruz. Aslında hepimiz birer orkestra şefiyiz. Ne zaman yaylılar, ne zaman üflemeliler devreye girecek, yöneten biziz. Ama bazen vurmalıların sırası geldiğinde, şefin gözüne girmeye çalışan sineği...

Of ne saçmalıyorum ya. Üzgünüm işte. Affet beni.
O kadar.

20 yorum:

mehbup dedi ki...

Arkadaşın çok şanslı ve sen de çok şanslısın... İkiniz de şeker gibi insanlarsınız.

Aslısın dedi ki...

ama çok kızgın bana:( mutsuzum.

Adsız dedi ki...

Pişman olabilen bi' kalbin olduğu için inan çok şanslısın. Ya pişmanlık duymayan biri olsaydın? Bence asıl affedilemez şey budur. Sorun ne bilmiyorum fakat samimiyet herşeyi çözecektir eminim.

Onur Diribaş dedi ki...

Verdiği söz kişinin "onurudur". Kişi bir söz veriyorsa eğer hayatı pahasına o sözünü tutmalı, yerine getirmelidir. Kendi özgür iradesi dışında sözünü tutamıyorsa bile bunun vebalini ödemeye hazırlıklı olmalıdır. Üzgün olmak, pişman olmak karşısındaki kişinin yaşadığı hayal kırıklığını düzeltmeyecektir.

Belki biraz sert bir yorum oldu ama benim inancım, benim "söz vermek" üzerine olan değer yargılarım bunlar. Tutamayacağım bir sözü asla vermem.

Aslısın dedi ki...

K.C.S bilmiyorum

Onur, bazen bilemediğin bazı şeyler gerçekleşbiliyor hayatta. Üzücü kısacası.

Adsız dedi ki...

Onur’un yorumuna katılıyorum..Verilen sözler tutulmalı, yerine getiremeyeceğimiz sözlerde verilmemeli..Karşındaki kişi sana çok güvenmişse yerine getirmediğin söz, onun yüreğinde kocaman bir yara açabilir. .Vicdan muhasebesi olarak ta sana geri döner...Yazından üzgün olduğun belli..Karşındaki kişi ile neden sözünü tutmadığın veya tutamadığın konusunu açıkca paylaşmalısın..Sana değer veriyorsa seni anlayacaktır..

Aslısın dedi ki...

AÇıkladım ve paylaştım ama daha fazlasını yapamıyorum şu anda.

Cute Curute Kosovali dedi ki...

Herzaman herşey istediğimiz gibi olmuyor. 4/4lük olmuyor işte arkadaşlar dostlar arasında da böyle şeyler olabiliyor. Önemli olan araya kırgınlık girmemesi düzelebilir şeyler olması. Sen tatlı canını sıkma düzelecektir kesinlikle....

Adsız dedi ki...

yorumların hepsine katılıyorum ki; iki tanesi şu anda içinde bulunduğunu tahmin ettiğim ruh hali için fazla gerçekçi olmalarına rağmen.Çözümsüz olduğum her olayda benim yaptığım, yapabildiğim tek şey; zamanın ellerine teslim olmak ve beklemektir.Özür diledikten sonra başka yapılabilinecek ne kaldı ki?

Aslısın dedi ki...

cute, umarım öyle olur.

özgürtamsen, hiçbir şey kalmadı. bundan sonra sözlerden tamamen kaçmak bir de. bunu bu ruh halimle söylediğimin farkındayım, geçecek. sağol.

Unknown dedi ki...

Bazen öyle anlar gelirki insana kendini bile çekemediğin zamanlar olur. Bir ayada işin olmuş olabilir her şeyden soyutlamak yada amaaaaaan demek istersin .. Öyle bir anın olmuş olabilir ama bilirsin ki o arkadaşın orada seni bekler... seni anlayanlara endekskle kendini aksi taktirde hayat çok zor .. hayatımız kolaylaştırmak için arkadaşlıklar kuruyoruz, zorlaştırmak için değil... bence tabii.. anlatabildimmi...

Sokak Kedisi dedi ki...

Söz verdiğin insan, sözünü tutamadığın için bu kadar üzgün olduğunu anlıyor ve senin elinde olmayan sebeplerden dolayı bu durumun yaşandığını biliyor ve buna rağmen sözünü tutamadın diye seni üzüyorsa......

Sen düşün bir daha derim Aslım, hatta o da düşünsün. Aaa yok o dert etmiyor ama sen kendi kendini yiyip bitiriyorsan o da fena, kıyamam :(

Aslısın dedi ki...

süper ince parlak çorap, anlıyor beni ama o da üzgün, ben de. off offf

sokağımın kedisi, affetti beni ama yine de üzgünüm. üzüldüğüm şey bana küsmesinden çok onu üzmekti, bunun tamiri yok maalesef.

Dışavurum dedi ki...

Affeder bence, böyle önemsendiğini, sevildiğini biliyordur mutlaka ;)

HerbiRenk dedi ki...

bide verdiği sözü kasıtlı olarak tutmayanlar var, ve sonrada fark etmeyenler yaptığını, en azından sen istemeden yapmışsın ve farkındasın! umarım affeder kimse karşındaki.

didem dedi ki...

Bunu farketmen ve durustlukle ozur dilemen yeter. Bana yazsan coktan affetmistim seni. Keske herkes senin gibi ince olsa...Konusarak cozulebilecek bisidir umarim.

hatice dedi ki...

Seni çok iyi anlayabiliyorum.bende oldum öyle.elimde olmayan sebeblerden dolayı sözümü tutamadım kankamı üzdüm,o hemen affetti ama kalbi kırılmıştı cok,o okadar temiz kalpliydiki kendi kalbinin kırıldıgını umursamadı ve benim üzüntüden dagılmış kalbimi tamir etme çabasındaydı.yinede üzgündüm onu kırdıgım için.ama onun hoşgörülügü sayesinde atlattım bunu. sebeblerden dolayı sözümü tutamadım kankamı üzdüm,o hemen affetti ama kalbi kırılmıştı cok,o okadar temiz kalpliydiki kendi kalbinin kırıldıgını umursamadı ve benim üzüntüden dagılmış kalbimi tamir etme çabasındaydı.yinede üzgündüm onu kırdıgım için.ama onun hoşgörülügü sayesinde atlattım bunu.

Adsız dedi ki...

Affeder affeder üzülme..

Aslısın dedi ki...

dışavurum affettii:)

herbirenk, kasıtlı asla yapmazdım ama sonu mutlulukla bitti:)

hatice, çok şanslısın ama ben de öyleymişim.

syrakusa'um müneccimim, evet evet:)

HerbiRenk dedi ki...

sevindim mutlulukla bitmesine:))