17 Eyl 2011

Acımıyorum, nefret ediyorum

Kendime, hatalarıma bakmadan yazacağım bugün. Bu bir geçirme yazısı, aynaya bakmadan geçireceğim. Kırıldım çünkü, acı çekerken bunları dökeyim ki; sakinken kendimle yüzleşebileyim. Yapacağım suçlamaların, ne kadarı bende de var, karar verebileyim.

İnsanlar yalancı, güvenilmez. Ağızdan çıkanı doğru kabul etme gibi bir  alışkanlığın varsa hele, vay haline. Çıkarları için, kendilerini farklı göstermek için bazen de sadece alışkanlıktan kötüler işte. Başkalarının hayatına girip, onları kandırmayı kendine hak görüyor insanlar. Acı vermek hoşlarına gidiyor ya da belki kendi yaralarını başkalarında da görmek rahatlatıyor onları. Hırs dolular, paranın, seksin, popüler olmanın peşindeler hep. Sevgi? Onu boşver, sevgiyle karın mı doyar?

Aç gözlü insanlar, doymak bilmiyorlar. Doyumsuzluk, yalanı, sahteliği, ikiyüzlülüğü besliyor. Kıskançlar çünkü kendi yaptıklarını bildiklerinden, ne kadar kötüleşebildiklerini gördüklerinden, kimseye güvenemiyorlar.

İnsan çok iğrenç bir yaratık, gerçekten. Nefret ediyorum tüm bunları düşündüğümde. Bencilliği, doyumsuzluğu ile bir yaratık işte insan. Geçecek biliyorum, yarın yine seveceğim herkesi belki öbür gün ama şu anda elimden bu kadarı geliyor. Sadece geçeceğini hatırlatmak kendime.

Sakinleşmek de istemiyorum, sakinleşirsem affederim biliyorum. Affetmek istemiyorum. Yalancıları affederek onlara iyilik yapıyor da olmuyoruz ayrıca. Yalanlarıyla yüzleşsinler, başkalarını aptal yerine koymamayı öğrensinler eğer becerebiliyorlarsa. Affedilmesinler, acı çeksinler; belki o zaman düşünmeye vakit bulurlar, kurdukları yalan dünyanın içinde yuvarlanıp giderken; ezdikleri karıncaların bir kaçı kurtulur belki.

Defolun gidin şimdi.

Müzik: Fuck you! 

Görsel: funnyaminals.com

34 yorum:

Emine dedi ki...

yalancılar için problem değil ki onlar her duruma göre bir yalan hazırlar ve öylesine inanır ki kendi bile unutur yalan olduğunu..

yapabiliyorsak en iyisi uzak durmak canım..

Müge dedi ki...

Biliyorum, anlıyorum...
yazdıkların bana 1.5 sene önce yaşadığım bir olayı ve o olayın çapsız öznelerini hatırlattı. Üzerimden silindir geçmiş gibi olmuştum. Üstelik 25 yıllık arkadaşım, dostum dediğim birileri yüzünden. Unutmaya çalışmak bir yandan da iyi bir şey; ama zaten bir süre hükmünü sürüyor n'aparsan yap. Bir baktım geçenlerde affetmiş gibi buldum kendimi! Olamaz dedim.. AMA vardığım nokta, onlara acımak noktası. Gerçekten çok zavallılar...

Geçeceğini bilmek rahatlatsın seni de.. öperim :)

Unknown dedi ki...

bencillik kol gezer ne zamandır etrafta da görmezden gelir,yomuş gibi davranır senin benim gibiler sonra da birikir birikir böyle can yakar en olmayacak yerden..geçiyor elbet dönüp bakınca ardına neler neler geçmemiş ki diyor insan..keşke geçenler hep güzel şeyler olsa da delip de geçmese,gün be gün biraz daha taşlaştırmadan geçse..her defasında bir şey alıp götürmese...

Aslısın dedi ki...

Emine, kahve içelim seninle, bunları bırakalım.

Müge, ben de zavallılar yazacaktım sonunda ama acımaya başladığımı hissettiğim an durdurdum kendimi. Geçince derim, nasılsa geçecek. Canım arkadaşım.

Aslısın dedi ki...

sakazen, üzülüyorum, bir şeyler götürüyor ya da öğretiyor belki, kirletiyor da. yazık.

Müge dedi ki...

De gitsin zavallılar diye Aslı'cım... bu onlara şefkatle baktığın anlamına gelmiyor zaten.. Gerçekten de girdikleri çukurda debelenen insanlar aslında onlar ve o çukura kaç kişiyi daha çekeriz çırpınmasındalar.

Müge dedi ki...

http://mugesandik.blogspot.com/2010/01/offflayan-yaz.html

Şu yazım da dağlandığım günlerin dışa vurumu idi .. :((

Ama şimdi dağ gibiyim.. ;)

We are the Hippies dedi ki...

defolmuyorum!! Defolayım da kendi kendini ye.. Şimdi bana küfredebilirsin :D

Aslısın dedi ki...

hippi, seviyorum seni.

Adsız dedi ki...

bir "kötü" bir "iyi" ye ne kadar zarar verebilir ki... en fazla ne yapabilir? "iyi" bir insan olmaktan alıkoyabilir mi onu? o zaman verdiği zararın en büyüğü kendinedir... böyle insanlar karşısında duruşumuzu değiştirmeden, eğilip bükülmeden durduğumuzda... farkedecekler, günden güne kendilerini yiyip bitirdiklerinin farkına varacaklar...

Aslısın dedi ki...

Müge, diyeceğim nasılsa. Yazın da kuvvet verdi, Ekim'den bugüne, dağ gibi oluyor işte insan.

Aslısın dedi ki...

sestod, çok zarar verebilir duruma göre ama asla kendisi gibi yapamaz, kötü yapamaz. bu da böyle işte:)

Müge dedi ki...

Sestod, öyle bir zarar verebiliyor ki... Devreler yanıyor. Ha bu demek değil ki, özümüzü değiştirebiliyorlar. Ama güven duygusuna vurulan balta, kolay kolay geri gelmiyor.
YİNE DE, derim ki, kendini bilen ve seven insan olunca, zamanla bu olaylardan güçlenerek çıkmak da garanti ;)

Cute Curute Kosovali dedi ki...

Kim üzdü senin o güzel yüreğini. Bu hayata senin o güzel yüreğinden daha değerli hiç bir şey yok. Sakin ol ve yol ver gitsin o dallamalara kimsenin seni üzmesine izin verme. Bir muhakkak o dolancılar çekecek cezalarını.. Gerekirse söyle ben döverim onları :D

Aslısın dedi ki...

cute, canımsın, tamam kavgaya hazır ol:)

Cahide İlkay dedi ki...

içimdekilerin bir kısmını dile getirmişsin. bunca zaman sonra anladığım unutmak ama dersini iyi ezberlemek gerektiği. bazı insanları içinden affetsen bile onlara bunu belli etmemen gerekiyor. günümüzde incelikleri olan insanları bulmak bir hayli zor öküze rastlamak ise oldukça kolaylaştığı için bize daha çok yazdırır bunlar. sen iyi ol kafi...sevgiler...

Emine dedi ki...

güzel bir sonbahar gününde muhteşem boğaz manzarası eşliğinde mis gibi bir türk kahvesi içerken biz, onlar dertlerine yansınlar ohhh canıma değsin :D

ramazan Cekic dedi ki...

Sakinleşmek de istemiyorum, sakinleşirsem affederim biliyorum. Affetmek istemiyorum. Yalancıları affederek onlara iyilik yapıyor da olmuyoruz ayrıca. Yalanlarıyla yüzleşsinler, başkalarını aptal yerine koymamayı öğrensinler eğer becerebiliyorlarsa. Affedilmesinler, acı çeksinler; belki o zaman düşünmeye vakit bulurlar, kurdukları yalan dünyanın içinde yuvarlanıp giderken; ezdikleri karıncaların bir kaçı kurtulur belki.

Read more: http://aslisin.blogspot.com/2011/09/acmyorum-nefret-ediyorum.html#ixzz1YCmP5700
katılıyorum Aslı.

resimli günlük dedi ki...

Haklısın...
özlem

Adsız dedi ki...

nerde nasil yasiyorsun bilmiyorum ama en azindan alternatiflerin coktur,uzaklarda ayni dili konusmadan etrafindakileri elemek daha da zor,affet ama yeniden hayatina sokma,birak soguknevale desinler hayatina aldigin ve sadece yalanciktan merhabalastigin insanlar arasinda fark olsun,heaa en yakinlarimiz bile yeri geliyor bizi uzmuyorlarmiki? ozaman ne yapiyoruz!hayat deyip yine yeniden basliyoruz!neyemi?herseye

özgün dedi ki...

İçinizde hangi duygular varsa hayatınıza o duyguları yaratacak olayları çekersiniz.Ve öyle insanları seçersiniz.Affetmek demek artık o olayı ve kişiyi onaylamak ve yapılanı kabullenmek demek değildir.Affetmek kendi iyiliğiniz için her an sizi tekrar inciten durumdan özgürleşmek ve yürüdüğünüz yolu değiştirmektir.O yol değişince artık sizi incitecek olaylar kandıracak insanlar yolunuza çıkmaz.Dünya sizin gördüğünüzdür.Sevgimle..

didem dedi ki...

Asli yalancilara benim de tahammulum yok, hele ikiyuzluler en beteri.Olabildigince uzak dur, kac hatta

Adsız dedi ki...

O kadar kızmışsın ki yüreğine dokunsam ellerim yanacak gibi.

Unknown dedi ki...

Ben de affetmek istemiyorum ama hep de affediyorum,neden?

Sokak Kedisi dedi ki...

Aslı'm insan bunlara denk geldiğinde kendi salaklığına sinirleniyor en çok. Aldanışa dair bir sürü ipucu olsa dahi, gönül gözü sevmeyi seçince farketmesi de vakit alıyor, bir kılıf buluyorsun illaki yaşananlara. Sonrasında öfken de haliyle büyük oluyor,

Ama geçiyor hepsi, o zavallı hep iteklenip yeni sularda yüzmek zorunda kalırken sen sağlam adımlarla aynı yolda yürümeye devam ediyorsun.

Az sabır....

Aslısın dedi ki...

başka cümleler, iyi olma çabasındayım, sağol.


resimli günlük:(

özgün, haklısın, sana da sevgiler.

didem, kaç kaç nereye kaçacağım şaşırdım ben.

k.c.s, şu cümlene ölmek istiyorum ve ağlamak.

kitap kurduyum ben, affet zaten, yük sonra bakma sen bana.

sokağımın kedisi, evet sabır, hep sabır:(

Aslısın dedi ki...

Adsız, evet yine yeniden, söylediklerini anladım ve haklısın.

aslı hayvanı dedi ki...

ohhh be. süper yazı :D

Aslısın dedi ki...

adaş da ben kudurayım diye bekler dururr:))

Adsız dedi ki...

İstedikleri kadar istediklerini yapsınlar sonuç nasıl olsa 2 m2 .Paklarsa orası paklar ...

Cemre dedi ki...

son dönemlerde üzerinde çok düşündüğüm, kafa yorduğum, yazmak isteyip te nerden başlayacağımı bilemediğim konu..ellerine, yüreğine sağlık..
bencillik, yalancılık, yüzünde maskeyle dolaşanlar çevremizi sarmışlar yazık size ezik mahluklar!!
ama şunu bil Aslısın bu yaratıkları farkettiğine ve rahatsız olduğuna göre onlardan farkının farkına var
:)

Adsız dedi ki...

MERHABA; seninle bir şiir paylaşmak istiyorum ve yeterli olacağını zannediyorum. Buralarda, bu insanlarla yaşayamayacağımı hissettiğim her seferde aklımdan geçirdiğim sözlerdir:
Mecnun

ben bu dünyanın devr-i devranını,izzet-i nefsini s..k..yim,
yansın bu ibneler su veren itfayenin hortumunu s..k..yim,
ben delimiyim mecnun gibi bir .m için çöllere düşeyim,
verirse verir, vermezse leylayı da s..k..yim.

Neyzen Tevfik

Onlyvili dedi ki...

Tekrar ediyorum :) Sen kotu yazmaz hatta kötü de olamazsin ! Bunlari farkeden biri de zaten kötü olan ruha savaş açmış demektir. Malesef bunlar hep olacaklar ve biz hep ayni şeyi anlatacğız bıkmadan !

Aslısın dedi ki...

Göktürk:))

cemre sağolasın, farkındayım evet.

özgür, işte neyzen, işte budur, çok sağol, çok iyi geldi okuyunca:)

only, canım benim. kötü demeyelim bile, iyi olalım, olur mu?