6 Eyl 2011

O kadın

Sürekli gülümsüyor, işi bu. Lokantanın kapısında, herkese bildiği tek İngilizce cümle olan "hoş bir yerde yemek yemek ister misiniz? Buyrun" demekle geçiyor bütün günü.

Arada, yoldan geçen tanıdıklarıyla neşeli, canlı bir şekilde sohbet ediyor. Doktor olduğunu sandığım, yaşlıca bir adama alnını gösteriyor. Saçlarını elleriyle geriye atıp, açtığı alnına bakıyor adam ve bir şeyler söylüyor ona. O da omuz silkiyor. Anlamıyorum konuştuklarını ama adamın verdiğini sandığım tavsiyeden hoşnut görünmüyor.


Yeniden yoldan geçenlere dönüp, içeri davet ediyor müşteri adaylarını. Sanırım otuzlu yaşların sonunda, saçları sarı boyalı, balık etli ve kıvrımlarıyla hareketleriyle tam bir kadın o. Kalın dudaklarına ve gülümsedikçe görünen beyaz dişlerine bakıyorum. Seksi bir kadın.


Sokaktan geçen polis aracındaki polise selam veriyor, laflıyorlar. Önünden geçen insanların bazısı aldıkları davete gülümseyerek cevap verip, yürümeye devam ediyor, bazıları da uzattığı menüyü inceliyorlar.


Ona baktığımı fark ediyor ve bazen aynı sözleri tekrarlamaktan sıkılmış bir halde, bana bakıp "offf yoruldumm ama" diyor, mimikleriyle. Beni de suç ortağı yapıyor; hoşuma gidiyor ve gülümsüyorum ben de ona.


Onun akşam evine ne halde gittiğini düşünüyorum. Konuşmaya doymaz bir hali var, kendinden motorlu kadınlardan o. Sadece bilmediği bir dilde aynı sözleri tekrarlamaktan sıkılıyor, kendi dilinde konuşmaya ise çok hevesli. Anlıyorum bunu, turist olmadığını anladığı kişileri davet edişinden ya da karşı dükkandan çıkan tombul kadınla yaptığı sohbetten.


Yine de o gece, peşine takılıp evine gitmek istiyorum onunla birlikte, görünmezlik pelerinim üzerimde. Bence yalnız yaşıyor, evin sessizliğini sevmiyor ve girer girermez müziği açıyor. Duşa girip, bütün günün yorgunluğunu üzerinden atarken, eşlik ediyor şarkılara. 

Sonra bir şişe şarap açıyor ve kanepesine uzanıp, şarabın etkisiyle güzel bir rüyaya dalıyor. Çalan kapı zili ile uyanıyor aniden ve sohbetini seven ve eve girdiğini görüp, ona koşan komşusunu içeri alıyor. Durmadan konuşuyorlar, yalnızlıktan, aşktan, yan komşunun sürekli onları gözetlemesinden, gülüşüyorlar. Şarap ikisini de mayıştırıyor ve arkadaşı gittiğinde yine yalnız kalıyor kadın.


Yatağına gidiyor ve kurmaktan asla vazgeçmediği o hayalin büyüsüyle uykuya dalıyor.

O kadının en sevdiği şarkı için tık


18 yorum:

Cute Curute Kosovali dedi ki...

hmmm güzelmiş beğendim :D

Onur Diribaş dedi ki...

Bayıldım Aslı! İşte bu ya! Harikasın, böyle yazmaya devam et lütfen... O Akdeniz kültürlü kadın imgesini ne de güzel vermişsin inceden inceden... Ellerine, yüreğine sağlık! :)

HerbiRenk dedi ki...

yalnızlık zor iş, türlü türlü gösteriyor insanda kendisini:(

Unknown dedi ki...

sende yazar gözü var..seyredip algılayabiliyor ve bunları cümlelere dökebiliyorsun..ne güzel bir yetenek...

private dedi ki...

superrrrrrrrr

kara kitap dedi ki...

o kadar seviyorum ki yazdıklarını işyerinde alelacele okumak istemediğim için yemeğin en güzel yerini sona saklayan insanlar gibi akşam saatlerine bırakıyorum okumayı ve yorum yazamadan okuyup çıkıyorum.

Aslısın dedi ki...

Cute, sağol:)

Onur, çok teşekkür ederim, coşkuyu verdin, oldu:)

Herbirenk, tercih edilen yalnızlık sadece güzel.

Öz'üm, teşekkür ederim, estağfirullah:)

private, teşekkürler

Aslısın dedi ki...

kara kitap, çok teşekkür ederim, yorumunun beni nasıl mutlu ettiğini bilemezsin

Uğur Böceği dedi ki...

Okurken çok kyif aldım... Yüreğine sağlık...

Adsız dedi ki...

Hieyyttt! Süper .. bankadan istifa et. Seni mor bereli kadın yazarlarıız arasında görelim. hadi üşenme..

mehbup dedi ki...

Sevdim çokkk

A-H dedi ki...

cok guzel yazmissin Asli, her yazida biraz daha fazla tadi damagimda kaliyor artik ;)

Aslısın dedi ki...

uğur böceği, teşekkür ederim.

syrakusa, bere takmasaydım:)

mehbup, canım.

A-H, çok teşekkür ederim, umarım devam edebilirim o zaman:)

Adsız dedi ki...

Kim bu kadın ? :)

Adsız dedi ki...

kusura bakma adsiz olarak yazacagim yorumu;merak ettigim o kadin kendi dilini kullanmayi seviyor,cok az bildigini yazdigin dili kullanmakdan hosnutta olmuyor (yazindan anladigim o)e okadin nasil oluyorda dinledigi sarki yabanci oluyor....o kadinin en sevdigi sarki icin tik yazilan yere tiklamadan once kendimle bahse girdim;alaturka olabilirmi diye .....off ama degil...e nerde hani yazinin ana dusuncesi.... sevgiler

Aslısın dedi ki...

gök-türk, italya'da gittiğimiz bir restaurant'ın önünde görevli kadın. Oturduğumuz sürece onu izledim:)

Adsız, olay İtalya'da geçiyor ve şarkı İspanyolca'ymış ama ben İtalyanca sandım sanırım:) Ama ben bilmediğim bir dilde bir şarkının sözlerine eşlik edebilirim, eğer sürekli dinlediğim bir şarkıysa. Yani takıldığın şeyi tam anladıysam eğer:)
Bir de bilmediği bir dilde konuşmaktan öte, hiç İngilizce bilmiyordu, konuşmamız gerektiğinde anladım bunu. Ezberlediği bir cümleydi o ve onu tekrarlamaktan sıkılmıştı kadıncağız:)

didem dedi ki...

Sen sakrak cicekli elbiseli kocaman gulumseyen bir kadin geldi gozumun onune. Sempatikmis:)

mehbup dedi ki...

Google da filmi arattırdım, burayı verdi. Ben de kıramadım geldim:)Bugün bunu izleyeceğim, mendillerimi alayım gelmişken.