15 Mar 2012

Sabahın misafiri miyim?

Kafa karışıklığından ölmek üzereyim dersem yalan olur. Kafam net aslında ama duygu karışıklığı beni yedi, bitirdi. Sabahın kör saatinde uyanmam da bundan olsa gerek. Uykuya çok hasretim çünkü uyku düşüncelerden kaçış. Buna rağmen, kafamdaki alarm her sabah beni dürterek uyandırmaktan vazgeçmiyor.

Bu sabah, henüz hava aydınlanmadan uyanıp, pencereden nefes almaya çalışırken; seneler önce, her hafta sabahları o saatte, zorla alarmla uyanıp, en sevmediğim şey olan iş seyahatine gidişlerim aklıma geldi. Sokakta sadece gececi köpekler ve kedilerin dolandığı sırada taksiye bindiğim günler. Sabahın o erken saatlerinde, havada tuhaf bir koku oluyor, tazelik kokusu. Bir kaç saat sonra herkes uyandığında nefesleriyle kirlenmemiş, bakir hava kokusu.

Uyandırıcı etkisi var mı? Var ama o anda tek isteğin yatağında olmak ise; o taze koku bile sadece yeniden uykuyu çağrıştırıyor insana.

Kimselerle paylaşılmayan o saatleri, zorundalıklar olmadan uyandığımda ise; hediye gibi görüyorum. Günün, "bugünün şanslısı sensin" ödülünü almışım gibi hissediyorum.

Bu sabah, zorunda olmadığım halde uyansam da; günün şanslısı olduğumu sanmıyorum. Belki de öyleyimdir ama çok sağlıklı karar verecek durumda değilim. Dedim ya duygu karmaşası, insanın ruhunu en çok yoran şey. Kızgınlıkla sevgi, rahatlıkla huzursuzluk, içimde dört dönüyorlar. Tutabilsem hepsini, yakalayıp öpüp, yolcu edeceğim. Ama elle tutulmaz, gözle görülmezgillerden bu hisler.

Yine de kendimi güzel hayallerle avutma çabalarım devam ediyor. Bir nevi "under construction" işaretiyle geziyor olsam da; kısa süre sonra yenilenmiş tarihi bir bina gibi dimdik duracağımı hissediyorum. İçine girildiğinde, o eskiliğin kokusunu kaybetmemiş ama bakım yapılmış, ömrü uzatılmış iki katlı, ahşap bir bina.

O zaman, buyurur gelir, bir kahvemi içersiniz. Çok misafirperver olmasam da; en azından kapıyı bile çalmadan, içeri girebileceklere sesleniyorum buradan.
Siz kendinizi bilirsiniz.

Müzik?
Bir de bu hadi

22 yorum:

Adsız dedi ki...

Demek ki ben de şanslılar arasındayım.

Taze çay,biraz peynir,azıcık ekmek biraz da içerisi havalansın diye açılan kapıdan giren serinlik...Bir de sessizlik...

Bunun adı yok.Adı erken uyananlarda saklı :)

Günaydın !!!

Adsız dedi ki...

Kapıyı çalıp kaçsam? :)

Azze dedi ki...

Cık cık cık... Senin için dolanmış.

İki rekat tadelle yazıyorum sana, bi de çok güneş.

Seviyore,

DECO☆deniquo dedi ki...

Güzel bir şeye de başlayacak olsa karışıyor bazıları.. Ertelememişsin, en azından başlamışsın, gerisi gelecek. Bugünlerde seni biraz erken kaldıracak da olsa, bile isteye verdiğin kararlara alışıyorsun, huzursuzluk gitmesini biliyor. Zaman sadece... Bir de her şeyin geri dönüşü var, zannettiğimiz kadar kritik değil hiç bir karar. Kocaman bir dünya burası, senin benim aldığım karar, hayat tarzı değişikliği kalan milyarlarca insanın hayatında bir nokta bile değil. Bu fikir beni sakinleştiriyor genellikle.
Peki benim konuyu hiç bilmeyip o karmaşayı derinden hissetmem? Empati kötü birşey...

Betül dedi ki...

Günaydınn:)
İçinde çelişkilerle kavrulsanda ne mutlu iyilerde var :)
Kahve hımmm ,söylemen bile yeter güzelimmm

Onlyvili dedi ki...

"kısa süre sonra yenilenmiş tarihi bir bina gibi dimdik duracağımı hissediyorum. İçine girildiğinde, o eskiliğin kokusunu kaybetmemiş ama bakım yapılmış, ömrü uzatılmış iki katlı, ahşap bir bina."

Aslisin sadece susuyorum. Aynı seyleri soylemek cok banal olmaya basladi.anladın sen :)))

Mehmets dedi ki...

under construction tabelasıyla gezmek... Bu güzelmiş sevdim

Adsız dedi ki...

Kendini güzel hayallerle avutmak... En iyisi uyku için... Aslısım içini ne güzel açıyorsun sen. ;)

mehbup dedi ki...

Kahvem sade olsun lütfen:)

Eliza Doolittle dedi ki...

Uykularımın heyecanlarıma, deriin derin düşünmelerime yenildiği günlerdeyim ben de canım. Rüyalarım gittiler, yerlerini gündüz düşlerine teslim ettiler. Uykum var, ama olsun. Sonu güzel olsun :)

Unknown dedi ki...

Nedense hep bu resmi görüyorum özel bir şeysi mi var acaba... :)

Adsız dedi ki...

Erken kalkmak,sıcacık yataktan çıkmak ne zordur. Ama diğer tarafdan erken kalkan ,büyük balığı kapar derler. Nasibi çok olurmuş yani:)

vişnap dedi ki...

Bebeğim sen sabahın kör karanlığında uyanıyorsun .Ya ben ya ben sabahın kör karanlıklarına kadar uyku girmiyor gözlerime :( Deli gibi döneniyorum yatağın içinde :(Bir uykusuz gecenin sabahında anide gelebilirim kapıya .Aslısınım aralık olsun kapı lütfen , öpürem seni.Bir de menengiç olsun kahvelerimiz muckkk hadi ferahla bakim içim rahat döneyim istiyorum balımmm.

didem dedi ki...

Bazi insanlar vardir ya dort bes saat uyku yeter....Nasil olur hic anlamam. Uykusuz olur mu? Taze ve nefeslerle kirlenmemis hava enfes olmali.

Melange dedi ki...

ne güzel ifade etmissin su karmasayi, yazdigin her duygu o kadar tanidik ve öyle güzel ifade edilmis ki..

Erkek dedi ki...

şekerli içerim:)

Adsız dedi ki...

Uyumak istiyorum, sonra yine uyumak, yine uyumak............:):):)

Blogger Bolat dedi ki...

Geçicidir efem çabuk toparlarsınız umarım :)

didem dedi ki...

Asliiiii sen hic bu kadar ara vermezdin. Iyi misin merak ettim. Ses ver...

M.Serhat Dundar dedi ki...

Duygulara tercüman, teşekkürler.

kirazzade dedi ki...

Dedim ya, bloğunuzu bugün keşfettim ve twitter hesabımda bloğunuzdan alıntılar yapıyorum link vererek. Haberiniz olsun :)

Adsız dedi ki...

Sensiz olmasss :):) sayfama beklerim..