24 May 2012

Atarım tuttu

Sevdiğim insanlar hariç, insanlar çok çirkin yahu. Gün geçmesin ki; bir yalanlarına, bir iki yüzlülüklerine denk gelmeyeyim.

O kadar zavallılar ki; küçük, sinsi yalanları ve geri planda yaptıkları hesapları, mutlaka ortaya çıkıyor. Çevrem geniş, sevenim bol ne yapayım?

İş hayatından tanıdığım insanlarla bir şekilde görüşmeyi kesmem gerekiyor sanırım. Yoksa buna maruz kalmaya devam edeceğim. Bu tipler öyle de yapışkan ki; asla peşini bırakmıyorlar. Hem sana yalan söyler hem de götünden ayrılıp, senden uzaklaşmaya gelemezler.

Ne tuhaf. Ben bunlardan kaçmak için kendimi eve kapatmışken; ne halt etmeye hala içindeyim? Kimseyi arayıp sorduğum yok aslında, sevdiklerim dışında. Diğerleri beni buluyor ama bulamamalarını hatta aramamalarını sağlayacak bir şeyler yapmak için vakit geldi.

 Aslında her biriyle yapılacak bir konuşma da var kafamda. Ama iyice yapışmalarından korkuyorum çünkü ne zaman biriyle yüzleşsem, uzaklaşmak istediğimi söylesem, mıknatıs gibi onları daha da çok çeker hale geliyorum.

Çünkü bu tipler, istenmemeyi, kaybetmeyi kabullenemeyenler. Zaten iş hayatının içine etmeleri ve insanları işten soğutmaları da hep bundan kaynaklanıyor. Hırs, dürtüklüyor onları. Konunun sadece başarılacak bir iş olmasına da gerek yok. Bir insanın sevgisi ve ilgisi için bile bunu yapacak kadar tuhaflaşıyorlar. Oysa zorla güzellik olmaz ki.

Sorsan hepsi psikolojiyle ilgileniyor, insanlar en büyük ilgi alanları. Pabucumun sahte psikologları. Ben psikoloji okudum, onlar kadar bilmiş bilmiş konuşmadım hayatımda.

Cehaletlerini güya saklayan; insanlık, anda kalmak, akış söylemleri yani günün modasına uygun kelimelerle birbirlerini kandırıyorlar sadece. Arkalarından etmedikleri laf bırakmadıklarına sarılıp, öpüp, yalıyorlar. İşte bunu koca, kalın kafam asla ama asla almıyor. Almadı, almayacak.

Ah zavallılar, siz çok başarılısınız, herkesi çok güzel kandırıyorsunuz, tamam. Ama ben artık kulvar dışındayım bari benim yakamdan düşün be!

23 yorum:

malumafatrus dedi ki...

"O kadar zavallılar ki; küçük, sinsi yalanları ve geri planda yaptıkları hesapları, mutlaka ortaya çıkıyor."

Tam da hayatımın böyle bir döneminde, ne kadar küçük hesaplar bunlar diye sadece bakakaldığım hal ve tavırlar arasındayım.

Bir yaz tatillerimi, bir de senin kulvarında olabileceğim günü hayal ediyorum.

Aslısın dedi ki...

seni uzun zamandır tanıyorum yazdıklarından ve şunu diyebilirim ki, yerin gerçekten oradan çok benim kulvarım. Umarım hayal ettiğin gibi olur.

Azze dedi ki...

Senin buçuklukla beraber şu harekete çalışın şekerim evde: http://www.youtube.com/watch?v=z3sb-rJxrws&feature=related

Bikaç çakran açılmış olacak ^^

3yedi75 dedi ki...

Kıymetimi Bil Aslı Abla!

Onlyvili dedi ki...

Oyy aslisinim .. bu yaziyi, aynen bir cok kisiye gondermek istiyorum ....

Aslısın dedi ki...

azze anlaşıldı tamam, buçukluk demene bayılıyorum.

3yedi75 kıymet filan bilmiyorum artık ben, benimkini de bilmesinler istemem.

vili, pişman ederler, anlamazdan gelerek. asla anlamama sorunsalı hepsinde mevcut, yok canım başkasına demiştir
yüzüme tükürmüyor, mikail şaşırdı, hava aniden böyle değişiyor gibi filan:=

3yedi75 dedi ki...

http://3yedi75.blogspot.com/2012/05/dedi-ve-kodu-bu-okudugum-bir-kitaptan.html#!/2012/05/dedi-ve-kodu-bu-okudugum-bir-kitaptan.html



Evet, haklsın ve Aslısın.
Herkes kendi kıymetini bilsin..

Aslısın dedi ki...

bakacağım link'e, hah işte o kadar ya.

mehbup dedi ki...

Sen yolunu çizdin, senle mi uğraşıyorlar. Kıymetini bilmeyen utansın

Aslısın dedi ki...

mehbup canım içi böcekliler uzak dursun tek dileğim, her daim, hepimizden

aslı hayvanı dedi ki...

adaş tek br yere takıldım. madem psikoloji okudun, ne demeye bankada çalıştın abicim sen? mis gibi mesleğin varmış la.

Aslısın dedi ki...

adaş mallık parayla değil işte, aileme yük olmayayım bilmem ne bok ayağına salak gibi bankaya girdim yoksa master'a başvurmaya gelmiştim istanbul'a. neyse kocamı buldum bankada, hep diyorum onu bulmaya gelmişim diye:)

yasemin dedi ki...

aslı, istediğin şeyin ne olduğunu çok iyi biliyorum ama henüz bu arınmanın tamamlanması için vakit erken :) haklısın ayrıldım, bitmedi mi hala diyor insan ama o süre ilk ayrıldığın zaman da yazmıştım ya, beklediğinden uzun sürüyor insanın. hepsi geçecek merak etme. ak sakallı dede tonunda anlatıyorum ama idare ediver :) ben de kimseyle görüşmüyorum ama ilk birkaç ay hele de tamamen kesivermek imkansız oluyor. mottoları nasıl: anda kal, günü yaşa, carpe diem, iyi bak iyi görürsün, akışa bırak vs. :D

Aslısın dedi ki...

Yasemin daha bir bile olmadi, fazlasiyla haklisin:) mottomuza lutfen farkindaligi da ekleyelim zira anda kalmak ama farkindaliksiz asla vsvdvd:))

vişnap dedi ki...

Arkanı dön ve çık git bakma ardına dahi .Hala mı yapışıyorlar silkele onları bir uçurumun kenarından aşağılara doğru.Zehirlerini orada kussunlar.Aslısınım tanıma dahi onları .

Aslısın dedi ki...

Ne de guzel konusmus kucuk krakerim. Bitsin artik

mRNA dedi ki...

Şöyle okkalı bir söv gelmişlerine geçmişlerine, ayıpsa ayıp

Cemre dedi ki...

biraz Polyanna olmaya ne dersin??
Amannn ne değerli, ne kıymetliymişim kardeşim herkes totomdan ayrılmıyor, beni konuşuyor beni çekiştiriyor..ohhh sefam olsun ben kulvardan çıktım tur atıyorum siz kendi pisliğinizde debelenmeye devam edin!! :)))

Cessie dedi ki...

Ben diyorum "Herkesin kendine ait bir gezegeni olmalı" diye. Ben de yazacaktım buna benzer şeyler... İnsanlar hep aynı, her yerde aynı, her yaşta aynı demek... -.-

pia_set dedi ki...

Yazını okurken 'al benden de o kadar' diye söylenerek okudum.

Aslısın dedi ki...

Mrna en sevdigim sarkilardan biri. Soverim de soylerim de:)

Cemre cok kisi de degiller ama hadi oyle olsun, sagolasin:))

Cessie, insan iste ne diyeyim. Umarim cabuk gecer senin bu duygular.

Pia, seni de soylendirdim ama arada soylenelim bari degil mi ama:))

Beronzi dedi ki...

benim anlamadığım ise, neden bu insanlarla görüşüyosun? bi de zaten sana zarAr veremezler ki. çok primitif sorular oldu ama :)

Aslısın dedi ki...

beronzi görüşmüyorum cağnım, haberlerini alıyorum ve telefonlarına arada cevap vermek zorunda kalıyorum ama bu bile yorgun zihnime yetii:)