25 May 2012

Bakıyorum

Bugün Cuma. Buna sevinmemin tek nedeni önümüzdeki iki gün geç uyanacak olmam. İtiraf ediyorum bu sabahın altısında kalkışlar beni mahvediyor.

Evet sonrasında evdeyim, uyurum istediğim kadar ama uyumuyorum genelde. Kendimi bir düzene alıştırmaya çalışıyorum, sanırım. Veya asıl derdim, hala elimden alınmasından ara ara korktuğum günün tamamen bana ait olması özgürlüğünü, uykuda harcamamak.

Neyse bunlar önemli değil. Atarımı attım, rahatladım. O kadar tepki gösterdiğime bile kızdım, sonradan. Kendine dert arayan ruh halim, yine devreye mi girdi? Beni asla bırakmayacak mı, diye endişelendim filan. Öyle değilmiş. İçinde olmayınca, saray entrikalarının etkisi sabun köpüğü gibi yok oluyor.
Ne güzel.

Yemekle aram biraz düzeldi gibi. Bayılmıyorum ama yaparken tuhaf bir zevk almaya başlamak üzereyim. Gerçek bir ev kadını olacağım, çok mutluyum be.

Bu arada koçluk sertifikasını göndermek için taa Kanada'lardan adres sormuşlar. Artık onu da mutfağa asar, patlıcana, hıyara koçluk yaparım. Yoksa şu dalları kırılacak hale gelen orkidelere mi yönlendirsem enerjimi? Delirmedim yahu, sadece çok daha önce olması gereken ve artık benim için o kadar da önemi olmayan bir neticenin gerekliliğiyle dalga geçmekteyim.
Şu anda benim için ifade ettiği, başladığım bir işi bitirmiş olmanın huzuru. Bu çok sık yaptığım bir şey değil zira sırf bitirmemek için başlamam bile.

Zorundalıklar, sorumluluklar, beni bir yandan kamçılarken; bir yandan da hep omzumda yük gibi hissettirdiler, kendilerini. Bu nedenle de verilmediği sürece böyle kendiliğimden sorumlulukların altına girmemeyi ilke edinmiştim.

Bu konuda da değişir miyim acaba? Mesela yeni bir dil öğrenmek istiyorum, çocukluğumdan beri öğrenmek istediğim bir dil aslında. Ankara'da o dili öğreten bir okul olmadığı ve sonrasında da kurs gibi saatli ve belirli yerlere olan aşırı alerjili halim nedeniyle içimde kalsın, dert olacağına, demiştim. Şimdi yetişmem gereken hiçbir yer yokken; sonbaharda bu konuya el atabilirim ya da atmam.
Bilmiyorum.

Genel olarak, plan yapmak da istemiyorum. Onun için bıraktım kendimi şimdilik, sürükleniyorum. En sevdiğim ruh halim. Neyse, sabah çok güzel, kargalarım beni bekler.

Ciao canlarım.

14 yorum:

Adsız dedi ki...

Pofffhhhhh.....Ama şimdi , işte masa başında olup toplantı öncesi bu yazı okunurmu heçç..:):)
Evde otursaaan bi tür, çalışsan bi türrr...Kendi adıma anlamadım ben bu işi valla..

Aslısın dedi ki...

beyaz sayfa canım, sen kararını ver ona göre sana plan program yaparız. Şimd akıllı uslu git bakayım toplantıya, bekliyorum seni:)

yasemin dedi ki...

okuyunca el atmasa diye geçti içimden, duramadım yazdım. hemen kendimi senin yerine koydum , o kadar tembelim ki senin yerine yoruldum :)

Aslısın dedi ki...

Yasemin guldum resmen yazdigina:)) sen yorulma hic ben de feci tembelim, galiba el atmayacagiim yaa:)

B. dedi ki...

hangi dil o hangi dil? Ben var çok merak etmek. çok.

mehbup dedi ki...

Çimdikleyeyim seni, artık kimse özgürlüğünü alamaz. Evdesin, mutluluğun elinde:))

ah bi deli olsam dedi ki...

yok ok sen alışamamışsın hala ev hanımlığına aslı:))) ev hanımı dediğin yemek yapar ve zevk alır bundan sonracığıma oturur kim kiminle nerede ne yapıyor onu konuşur altın günlerinde bi de flash tivide yalçın abiyi kaçırmamanı tavsiye ederim bak o zaman tam alışırsın:P

Sokak Kedisi dedi ki...

Benim yavru haftaiçi yataktan kalkmamak için yastıklara geçiriyor tırnaklarını. Sökerek çekip çıkarıyoruz valla. Haftasonu olunca da şakacı şirin misali, saat altı dedin mi ayakta!

Hem sen tembel ol, tembel kal bence de. Tadını çıkar :)

mRNA dedi ki...

Do you have borderline personality :)

Adsız dedi ki...

Onca seneden sonra evde olmak seni çok yıpratıyor.... mu? Yoksa bana mı öyle geldi? :))

vişnap dedi ki...

Bırak nankör ev işlerini hemen dil kursuna git .İhmal etme ev işleri nankördür seni esir alır da farkına bile varamazsın .Önce kendin için yaşa Aslısınım .Bak bizden iş geçti müebbetlik pencesine kaptırdık ruhumuzu illa sehpanın tozu yok yemeğin tuzu yağı.Aaaa ocak battı hadi silelim filan durumlarındayız.Geç kalk ne işin var Can'ı okula yolladıktan sonra yat uyu biraz daha bedenini dinlendir,ertesi günü ev işlerine lazım olacak bedenin:))Öptüm seni:)

Adsız dedi ki...

işe gitmeyecek olma fikrinin ben de yarattığı tüm endişeleri silecek kadar masalsı anlatmayı bırakmalısın artık şu yapıp yapmadıklarını. Yemin ederim tası tarağı toplayıp, eve gidip yemek yapasım geliyor.
Ama hepsi bir yana ayrıca senin adına seviniyor olduğumu da bil lütfen. Büyük bir lüks yaşıyorsun. Ne kadar sürer bilinmez ama koy ver gitsin. Müzik eşliğinde, elin belinde ocak başında ki görüntünün hayali çok hoş.
sevgiyle kal...

Kuulumsu Kadın dedi ki...

"Bugün Cuma. Buna sevinmemin tek nedeni önümüzdeki iki gün geç uyanacak olmam."

bu kadar güzel ifade edilebilirdi :)

Aslısın dedi ki...

B ve biko, italyanca, olur mu?

mehbup, öyle değil mi canım? kendimi eve zincirleyeceğim:)

kaytan bıyık sağol ya, depresyone sok beni direkt:) ıyy okarı cırıldamaları filan amanınn:)

sokağımın kedisi, tamam ya çıkaracağım yaa:) benim kedi hemen uyananlardan, anasına çekmiş yavrum:)

mrna, yoksa yoksa??? :))

syrakusa, hahaha kandıramazsın beni, senin mesleği bıraktım diye kıskanmaaa:)

krakerim sağduyum gibi konuşuyorsun, ürküyorumm:))

özgür, canım, gülümsedim yazıdklarını okurken, kendimi başkasının hayalinden dinlemek bile pek hoşuma gitti, sağolasın:)

kuulumsu kadın, sağol valla olanı söyledim:)