2 May 2012

Ben buralarda yeniyim


Bitti işte. Bloga yazmaya başladığım ilk gün, hayalini kurduğum şeyi gerçekleştirdim. İşten ayrıldım.

Bugün ilk gün ve benim kalbim taşikardi modunda. Sanki yapmam gereken çok önemli işler var ve ben yapmıyorum hissindeyim. Sanırım alışacağım.
Alışırım herhalde, değil mi? Kendime günlük program mı yapsam diyorum sonra ne programı, hayatını programsız yaşamak için ilk fırsatın bu, deli misin, diyorum. Başka türlüsünü bilmiyorum ki.

Ayrılacağım diye öldüğüm işimden, beni öyle bir uğurladılar ki; vazgeçtim, gitmiyorum ben, diyecek hale geldim. Ne güzel kalpler, sevgiler edinmişim ama karşılıksız değildi bu hisler, şaşırmam saçma.

Ee, siz çalışmayan kadınlar, erkekler, ne yapılır evdeyken? Ben aylardır açmadığım laptop'ın önünde, blogger'ın değişmiş tasarımıyla yabancı bir ülkede, anlamadığım dilden konuşan insanların arasında gibiyim şu anda.

Aranızda Türkçe bilen var mı? Biri bana yardım etsin. Hem mutlu hem kaygılı hem de heyecanlı bir yabancıyım ben.
Ses yok.
Peki, do you speak English?

38 yorum:

mehbup dedi ki...

Yeniliklerle beraber güzel günlerin olsun :)

Leylak Dalı dedi ki...

Hiiç canını sıkma anında durumuna adapte olur hiç çalışmamışa dönersin. Yaşasın kendimize ait zamanlar:))
Hayırlı olsun yeni hayatın, keyifli olsun, sağlıklı olsun...

vişnap dedi ki...

Daha sonra,azsonra gelecem karalayacağım içimden gelenleride Aslısınım ca
ncağızım önce müebbetliğin gerekliliklerini yerine getirmem gerekiyor koca masada öğlen yemeğini bekliyor:)) mucckkkk .Sende hoş geldin aramıza:)) isyanlı günlerinde destek bizden gelir meraklanma muckk tekrardan oldu olsun:)) fazlası iyi geliyor:)

Azze dedi ki...

Canım!

Hayırlı olsun yeni hayatın! Eminim çok kısa sürede hepimizi imrendirecek ve hatta kıskandıracak kadar alışacaksın plaza dışı hayata.

Yeni doğduğun için sana bi zıbın seti alayım diyorum :)

Cute Curute Kosovali dedi ki...

:)) Kıyamam ya sudan çıkmış balık gibi oldun dimi. Sabah uyandığında hafif telaş ve heyecan vardı işe geç kalmışsın hissi ve buna benzer isimsiz heyecan. Bu durumada alışacaksın zamanla sonra bu durumdan da sıkılacaksın. Monoton bir hayatım var diyip söyleneceksin. Cumadan cumaya gezmeleri hafta sonu kaçamaklarını kovalayıp duracaksın. Ama hayat senin için en güzel şeyleri çıkarsın önüne öyle mutlu olki yüzünden o gözlerinin içinden fırlasın mutluluklar. Yeni hayatında ailenle sevdiklerinle birlikte en güzel mutlulukları yaşaman dileği ile canım....

Adsız dedi ki...

Tam başlığı görünce nerdesin sen ! diyecektim,Demek ev hayatına selam dedin. E hayırlısı. Seni pek kesmeyecek ama olsun.
Önce evinin odalarını gözün kapalı dolaşacak kadar iyi tanı sonrası gelir :)

Onlyvili dedi ki...

Yeni hayatın guzel ve tam istedigin gibi .. İstediklerini yaparken tadını cıkara cıkara gecsin ve bize de olsun aynisindan diliyorum :))

Adsız dedi ki...

Canım hayırlı olsun yeni hayatın..Bak sana yeni izinden dönmüş bir çalışan olarak söyliyim evde normal anten varsa tv de devamlı izdivaç programı var ve gülsen mi ağlasan mı şaşırıyorsun..:)öğleye kadar ev işi de biter şimdi..en iyisimi sen yaz biz okuyalım..:):)

Pilli Petro dedi ki...

evinin kadını çocuğunun anası oldun nihayet :D bende bana bakan koca bulup evimin kadını olmak isiyorum :))

hadi bakalım dinlen bolca istediğin gibi yayıl evinde. bize de kekler,kurabiyeler kahveler yap bi zahmet :) öpüyorum...

DECO☆deniquo dedi ki...

Ciddi mi ya? Ne garip ben de senin blogunu ilk okumaya başladığımda, ki başka bir kullanıcı adım vardı bu bahsettiğim zamanlarda, bir plazada çalıştığından, bunun nasıl steril ve sıkıcı olduğundan filan bahsettiğin bir yazını okumuştum. Yeni mezun olup bir türlü iş bulamamanın verdiği sıkıntıyla nasıl özenmiştim, nasıl nasıl! Deli heralde filan demiştim senin için, "üff hem de plaza!"... :P Hayat ne acayip.. Şimdi ben "üff hem de plaza"da çalışıyorum ve nasıl steril nasıl sıkıcı geliyor, sen evde blog yazacaksın.. Kişisel menkıbe meselesi bu işler, sen kıymetini benden daha iyi bil olur mu? :) hadi hayırlı olsun...

Adsız dedi ki...

Herşey güzel olsun hayatında inşallah. :)
Sevgiler.

Topluigne dedi ki...

Tatlim yakisir sana giy ucusan elbiseni, parmak arasi terliklerini koy cantana kitabini in sahile offf bak cok kiskandim

En guzel donemi olsun hayatinin sekerim.

buğday taneleri dedi ki...

evde olsaydım resim, ahşap boyama, kurdela nakışı, dikiş gibi kurslara yazılır, ara sıra yüzmeye gitmek isterdim ;)

buğday taneleri dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Cemre dedi ki...

hayatının bu yeni dönemi sana mutluluk ve huzur getirsin canım :)
ev hanımlığı zor zanaattir eskiden bilirdim şimdi evi otel gibi kullanıyorum. yapmak istediklerinin listesini çıkart ve sıraya koy ama lütfen sakın kendini temizliğe falan verme yoksa alışkanlık yapar :))

Onur Diribaş dedi ki...

Çok özlenen anne kurabiyelerinin kokusu gibi geldi bu yazı şimdi. Nasıl da özlemişim seni!

Tavsiye mi? O zaman kapa televizyonu, müziği. Pencereleri de kapa ve uzan kanepeye... Sessizliği dinle. O dinginliğin içinde yok ol bir süre. ;)

Must. dedi ki...

Dilini bilmediğim bir ülkede yaşamak gibi bir hayalim var benim. İşi bırakmak ise ütopik bir kavram. Deneyimlerini aktarırsan, biz SEUİGVTGRGÇDER (sabah erkenden uyanıp işe giden ve tüm gün robot gibi çalışanlar derneği) üyelerine yol göstermiş olursun.

Hayırlı olsun.

eda dedi ki...

aslinda ,bence simdiye kadar hayal ettigin bol bol vakit ve zamanlar hepsi kendi elinde ne guzel iste , tadini cikar canim , hayirli olsun, sevgiler:)

Sibel dedi ki...

Ah canım...Tebrik ederim bu cesur hareketin için. Artık gönlünün dilediği işi yapasın inşallah!

sibelyalcincom dedi ki...

Çok çabuk adapte olacağınıza eminim:) Yeni hayatınızda mutlu ve memnun kalmanızı dilerim hoşgeldiniz:))

Adsız dedi ki...

Buralaramı geldin sen? Sevgiyle kucakladım seni. Otur şöyle yanı başıma anlat bana ama önce bu şaşkın hallerinden başla.

B. dedi ki...

Aslııı :)) Hem sevindim hem şaşırdım. Daha çok sevindim :) Hayırlı olsun.

Özlediğinin farkında bile olmadığın her şey yavaş yavaş ses verecek. Sende şimdi iş hayatının verdiği alışkanlıkla hep bişey kaçırıyorsun, bişey yapman gerekirken yapmıyorsun hissi vardır, dur ve bir nefes al :) Büyük Aslan'ı işe, Minik Aslan'ı okula sen uğurlayabileceksin artık, hayaldi gerçek oldu :)

Yazının ilk cümlelerini okurken " Allah " dedim, " ilk kitabı yayınlandı galiba " bu durum seni ona taşıyabilir, bir hayaline daha kavuşabilirsin evet :) Ay çok mutlandım ya :)

kara kitap dedi ki...

tebrik ederim cesaretini.keşke ben de bu kadar cesur olsam.karar sürecini biraz anlatsan bize...

yasemin dedi ki...

aslı merhaba, alışmak belki umduğundan biraz daha uzun sürebilir. bende ve işi bırakan arkadaşlarımda öyle olmuştu. taşlar yerine oturup ben duruma alışana kadar aylar, aylar geçmişti. güzel ama :)

şaşkınlık, ne yapsam durumu bir süre yakanı bırakmaz. günün ritmi farklı artık, zaman başka türlü akacak. okul yıllarından beri alıştığın zamandan farklı ama yine de hızlı. bilmiyorum yaşımız yüzünden mi bu hız; günler uzun, yıllar kısa :)

Adsız dedi ki...

bana söyleyecek bir şey kalmamış :( imrendim sadece

leithygurumi dedi ki...

yamacıma gel :)

Adsız dedi ki...

ödülünüz var bende:)

karışık_pizza dedi ki...

Oooo süper ya.Keşke bende o gücü kendimde bulabilsem.Özgürlük bu özgürlükkkk.
Doya doya yaşa yeni işine kadar şekerim.Bir daha geri gelmiyor o günler malesef.Hopla zıpla,gez toz,sıçra,küfret,danset,ne istersen onu et.
:)
canının çektiğince....vavvvv süper ya
:))))))

Fery... dedi ki...

yeni hayatına hoşgittin :) özendim :)) tadını çıkar ;)

Avram dedi ki...

du bak şimdi uzmanlık alanıma girmişsin:
İlk günler, elinde kitapsahil kenarına inersin. Kafeye oturur denizi seyreder, ayını kahveni ya da biranı yudumlar, denize dalıpgider, insanları izler, notlar alır, kitabın satırlarında gezinirsin. İLk fark ettiğin şey zamanın izafiliğidir. Akmazken akar, aktı derken durur sanırsın çünkü. Sonra, yani bir süre sonra yazmaya başlarsın. ufak notlar alırsın, kelimeleri karalarsın. Telefonla konursun arada. DAha bir zaman sonra, garsonlarla ahbap olursun, siparişini daha sen vermeden onlar getirirler. Bazılarının çocuklarının o haftaki matematik sınavından kaç aldığını sorarsın; hani o oklu kıran iki aşık var ya, onların neden iki gündür gelmediğini de.. Sokaklarda koşanlara, hızla geen arabalara şaşarsın; kafenin önündeki çimenlerin arasından sıyrılıp büyüyen çiçeğin renklerinin güzelliğini fark eder şaşırırsın... Böyle şalar herşey.:)

yoldy35 dedi ki...

Yazılarınızı gityat.com ' da paylaşabilir, sitenizin tanıtımını yapabilir ve kendi kanalınızı kurabilirsiniz. Sizleri de aramızda görmek bizi çok mutlu eder.

Aslısın dedi ki...

arkadaşlar güzel dilekleriniz, cesaret veren sözleriniz için çok teşekkür ederim. Şimdilik pek güzel gidiyor ama daha yolun başındayım:)

kendini bilmez bir deli dedi ki...

hey ben neden yeni görüyorum bu blogları:)

didem dedi ki...

Asli I speak english a little:)
Her iste bir hayir vardir. Biraz evde kal, dinlen, keyif yap. Yeniden bakarsin. Sanslisin ne guzel ugurlamis isarkadaslarin seni.
Ozlemistim seni...

kağıt faresi dedi ki...

bir süredir ben de işten ayrılma hayaliyle yanıp tutuşuyorum. darısı başıma :) umarım böylesi daha iyi olmuştur senin için sevgiler...

Aslısın dedi ki...

Kendini bilmez deli:)) hosgeldin

Didem ben de ozledim, pc basina oturamiyorum ki okuyayim yazayim:)

Soluk cok guzel oldu, darisi basina diyeyim, sen anla:)

Melange dedi ki...

Ilk günlerde sudan cikmis balik durumu oluyor,ama kendine ait zamanlarin keyfine cabuk alisiliyor :)
yeni bslangiclar icin güc toplama dönemi bu,tadini cikar

yeni blogger yüzüne ben hic alisamadim ve sevmedim,halen eskisine dönme sansin var bir süreligine,ben öyle yaptim.
sevgiler

Aslısın dedi ki...

melange tadını cıkarıyorum valla. yenı yuz benı de mahvettı kacasım gelıyor resmen ama alısmam lazım dıye duruyorum:)