16 May 2012

E Güzeel


Mesela, herkesin sokaklardan çekildiği zamanlarda yolda yürümek çok güzel.
Mesai saatlerine kısa zaman kala, iş için koşuşturanları balkonda izlemek çok güzel.
Can'ı karşılamak, aklımda başka hiçbir şey olmadan onunla sohbet etmek çok güzel.

Dün, pastaneye giderken aniden bastıran yağmur, toprakla temas ettiğinde, yağmurun, toprağın kokusunu içime çektim uzun uzun. Bir ağacın altında, düşen damlaları izledim. Deriin bir nefes alıp, yaşadığımı hissettim.

Buna çok ihtiyacım varmış. İçimden bir ses, sanki eskiden yağmur yagmıyor, toprak kokmuyordu diye çirkeflik etti ama onu da dinlemedim.

Benim küçük dünyamdaki özgürlük tanımım buydu ve şu an onu yaşarken; öyle mutluyum ki.

25 yorum:

mehbup dedi ki...

Mutluluğun hiç bozulmasın gülüm:)

Pilli Petro dedi ki...

ohh ne güzel doya doya yaşa bu zamanları. bulunmaz nimet malum :)) becerebilmek de ayrı bişi tabii ben boş kalmayı beceremeyip 3 gün sonra yeniden bi işe başlayanlardanım ne yazık ki :(

Aslısın dedi ki...

mehbup canımm cok tesekkur ederım

pilli aman uc gunde daha ben ozgurlugu bıle anlamamıstım. benim ruhum tembell

aslı hayvanı dedi ki...

tabii kızım, hayat bu. evde sıkılmıyor musun diye soranlara inat: hiç sıkılmıyorum abicim. umarım sen de sıkılmazsın.

allah çalıştırmasın. amin! :)

Sokak Kedisi dedi ki...

Hoşgeldin evine Aslıcan :))

Çalışırken evi, evdeyken işi özleyen bir sefil olarak ben, sana herşeyin fazlası zarar nevinden birşeyler geveleyebilirim ancak :))

Anda kal, anı yaşa...

Bi de öpücük :)

Aslısın dedi ki...

adas tek duam allah calıstırmasın gercekten ama gercekten. sıkılmayacak kadar tembelım ben

sokagımın kedısııı valla ozlemıcem valla baakk.

Adsız dedi ki...

Ne mutlu.Herkes yaşasın o vakit !!

Must. dedi ki...

Bugün yazılacak istifa dilekçelerinde bu yazının etkisi büyük :)

Aslısın dedi ki...

must ama bu buyuk bır sorumluluuk:)

buğday taneleri dedi ki...

ya bir de gerçekten hafta sonları avmler berbat bir kalabalığa bürünüyor da mecburen o günlerde geziyoruz ya!! hafta içi avmde alışveriş etmek harika oluyor.

Aslısın dedi ki...

meral avmler benı mahvedıyor. hafta ıcı bıle edıyor:)

aslı hayvanı dedi ki...

hiç özlemedim, hala ilk işten ayrıldığım günkü nefret ve tiksinme hissiyle doluyum iş hayatına karşı :) kedime bakma sen, dönecek olsa saçını başını tutarak geri kaçar anında...

Aslısın dedi ki...

Gokturk evet gercekten tavsiye ederim:)

Aslısın dedi ki...

Adas ben de oyle olacagimdan eminim. Dengesizimdir ama bu konuda kendime ve istikrarima guveniyorum

vişnap dedi ki...

Vallahi canımın içi ev gibisi yok ohh bir yayılıp oturuyorsun ki keka yalnız fazla da rehavete kapılmamak lazım .Öyle bir an geliyor ki hiç anlamıyorsun ne zaman bu kadar miskinleştim ben allahım diyorsun sabah akşam hep üzerinde eşofmanlarla gezer oluyorsun evin için de yani bu kadarına asla kaptırma ruhunu ,kendini tembihle naparsan yap.Haa bir de senin ne işin var o ağacın altında yağmur yağarken be Aslısınım birde yağmur damlalarını izledik diyorsun ya gök gürlese ya yıldırım düşse:( Sakın bir daha aynı hatayı yapma .Ruhunu sevdiğim .Hadi gittim gelirim yine mucckkkk...

Aslısın dedi ki...

Krakeriim o rehavete cok musait bir tipim, ne guzel gormussun:) yildirimi ben de dusunmedim desem yalan ur ama yine de cok guzeldi bee:))

Leylak Dalı dedi ki...

Heyoo, hislerime tercümansın.
Yaşasın özgürlük, zaman geçtikçe daha da memnun kalacaksın. Aksini söyleyenlerin dolduruşuna gelme:))) Ben ki "çalışmak hayatın anlamıdır" diyen bir ameleydim, meğer ne salakmışım:))

Aslısın dedi ki...

Estagfurullah leylak dali:)) sozlerin icİme bir guzel geldi ki ohh, sagol varol.

yasemin dedi ki...

benim için de hafta içi çalışma saatlerinde eskiden olamadığım yerlerde olmak özgürlüktü, mutluluktu hala da öyle. hiç de alışmadım doğrusu. sıkılacak bir şey yok, gün nasl bitiyor anlamıyorum. ben işte çok sıkıldığım için işi bırakmıştım.

bir de tvde kadın programları oluyor, ne yapıyorsun diyenler oluyordu. işe gitmeyince tv mi izleniyor :p

Aslısın dedi ki...

Yasemin, o sıkılma konusuna aklim ermiyor. Bir yerde butun gun gormek istemedigin bir dolu insanla sıkılmıyorsun da; evde ozgurken mi bunalacaksın? Bence fena bir kacis bu. Kadin programi seyredersen sıkılırsın tabii diyesim geliyor, bana da ayni seyi soylemeye basladilar bile:)

Bence kendiyle kalamama sorunu diye bir sey var, insanlarin eger inandiklari bir sey yapmiyorlarsa, ise, sevmedikleri insanlarla gorusmelere devam etmesinin tek sebebi bu olabilir gibi geliyor. Ya da para kazanmakl kendi ayagi uzerinde durmayi, sorgusuz eslestirmekten. Hayatini sikayet ede ede gecir ama ayagimin uzerinde dueuyorum de. Oldu canim, ne icin diye sorasim geliyor? Para midir insani ayakta tutan? Neyse sustum ben:)

pia_set dedi ki...

Mutluysan ne mutlu:) İş için koşturanları izliyormuşsun ya bak o hakikaten çok keyifli geldi. 'siz işinize koşturun, ben elimde kahvem balkonumda ohh' şeklinde insan mutlu olur tabi...

Aslısın dedi ki...

pia işte o var ya, o rüya rüya:)

pia_set dedi ki...

Olur inşallah bir gün gerçek:)

mRNA dedi ki...

"Benim küçük dünyamdaki özgürlük tanımım buydu ve şu an onu yaşarken; öyle mutluyum ki" sözünü söyleyemeden ölen onca insanı düşününce, ne kadar şanslısın diye düşünmeden edemedim.

Aslısın dedi ki...

Mrna, inan ben de oyle hissediyorum ve her aklima geldiginde minnetle doluyorum.