26 May 2012

İyi saatte olsunlar

Yeni olayım, karabasan. Halk böyle diyor yani. Bilimsel açıklaması, vakitsiz bir uyku periyodundayken uyanıp, vücudunun hareket edemediği o aşamada, beynin yersiz uyanışı nedeniyle paniğe kapılma hali.

Çok bilimsel açıklamadım ama cümlede "bilimsel" lafını geçirdim, idare edin. İki haftadır, belli aralıklarla oluyor bu. Eskiden senede iki kez filan olurdu. Sanırım vücudum, hiç kalkmadığı saatte uyanmalara isyan ediyor. Bilincim yarı açık vaziyette, kendime bu o salak uyku bozukluğu, korkma desem de; o an ödüm bokuma karışıyor, işin doğrusu. Tuhaf bir ses eşlik ediyor her defasında. Sanki bir basımevinin içindeyim ve bütün makinalar harıl harıl çalışıyor.

Neyse, insan karabasana bile alışıyor. Bugün, bir saat kadar önce vuku bulanı, daha az ürküttü mesela. Geceleri, yaşlıların takma dişlerini koydukları gibi, beynimi başucundaki bardağın içine koyup da uyusam nasıl güzel olacak, anlatamam.

Hatta düşünüyorum da; sadece geceleri değil, gün içinde de koyabilirim. Kafa güzel ve boş, oh ne de huzurlu olurum kim bilir. Düşün düşün boktur işin diye boşuna dememiş eskiler. Bu kadar düşünmeye atom filan parçalasam neyse de; bir halta yaradığı da yok, tükettiğim enerjinin.

Sonra gıcırdatılmaktan bilenmiş dişler, karabasanlar, aptal aptal uzaklara dalmalar filan. Toptan lüzumsuzluk. Bir de o kafada dönüp dolananları yönetebiliyorken bunu yaşamak iyice kızdırıyor. Çünkü bilinçliyken yönettim sandığın bütün düğümler, uykuda bilinçaltı çöplüğünden, intikam almaya geliyorlar resmen.

 Rüyalarımı yazacağım diye söz veriyorum ve tembelliğim yine devreye girip, kahve, balkon, film, kitap derken; hoop yeni bir rüyayla karşı karşıya kalıyorum.

Luciddreaming sitesindeki yazıları okuyacağım diye iki senedir kendime söz verip, anlamadığım bir sebeple onu da yapmıyorum.

Amaan üç günlük dünya, yaşa git işte, değil mi?
Hı hı.
Tatlı rüyalar o zaman size.

13 yorum:

Cute Curute Kosovali dedi ki...

Kıyamam yaaa :D Bi ara banada öyle oluyordu en son geçen hafta oldu sanırım ana avrat sövünce gidiveriyorlar dua mua işe yaramıyor hatim indiriyordum ilk zamanlar şimdi ana avrat sövüyorum :D Yada gel ne yapacaksan yap diyim bitmesini bekliyorum ee boşuna dememişler tecavüzden kaçamıyorsan zevk almaya bakacaksın diye :D

bozbek dedi ki...

Sıklıkla bana da oluyor. Şu beyni başucuna bırakma fikrini çok tuttum..

Aslısın dedi ki...

Cute bu konuya egilecegim:))

Bozbek, benim fikrim diye demiyorum ama valla harika olur:)

Adsız dedi ki...

Tü tü tü.Dağlara ,taşlara,kuru kuru ağaçlara :)))

Selnur Güneş dedi ki...

13 yaşımdan beri görüyordum lucid rüyaları. geçen seneye kadar bunun lucid rüya oldugunu bilmiyordum tabii. o rüyalar karabasanlarla birleşince psikolojimi bozacak bi hal alınca psikologa gitmeye başladım ve lucid rüya oldugunu ögrendim. kurtulmana gerek yok, dedi psikolog. ama tekniklerini ögrenirsen ryalarını güzelleştirebilir ve astral seyahate kadar gidersin dedi. bir yıldır da bununla ugraşıyorum. rüyalaımı yönetiyor ve yaşayamadıgım bir hayatı rüyalarımda canlandırıyorum. aslında tek niyetim, sadece kabus görmemi engellemekti. ama daha güzel bir hal aldı. yine de abartmamak lazım, astral seyahatin de tehlikeli yaları var çünkü

A-H dedi ki...

Valla beyni bardagin icine koyma fikri supermis Asli keske hakikaten yapabilsek arada bir nefes aliriz hic degilse. Bendeki de lafa bak beyin olmadan nasil nefes alicaksam :)))

Bu arada ben ne zamandir senin yazdiklarindan uzak kalmisim yahu, sen mi yazmiyordun yoksa ben mi gozden kaciriyordum bilemedim...

Aslısın dedi ki...

Gok-turk:))) amiin

Kizilgin, ruya da kararinda guzel degil mi:)) sen epey hakimdin ama olaya

A-H yazmiyordum canim, okumaz yazmaz olmustum ama geri dondumm:)

ah bi deli olsam dedi ki...

yatağı şöyle bi ters yüz et Aslı kırık kalmıştır kesin bi yerlerde:)))

Onlyvili dedi ki...

Ben hemen buna bi polyannacilik yapmak istiyorum :))) Bir arkadasim bu tür ruyalara" bilinc altın, icindeki sıkıntıları dışa atiyor, yakında biticek ve temizleneceksin" demisti. seninki de bence onun gibi. Bunye özledigin seye gecince " ne oluya lan! diyor sanki .. Adantasyon :) opeyim de gecsin :))

Aslısın dedi ki...

Kaytaaan dalga gecmee:))

Vilim ben bu fikri sevdim. Hala ruyamda ruyayi goruyorum ve kasildim. Bu acidan bakmak cok guzelmis, sagol canimm

didem dedi ki...

Kafan birsuru seyle dolu yatiyorsun o yuzden mi oluyor acaba? Aklina takilanlari bir kagida yaz yatmadan once boylece aklindan da cikarmis olursun. Bir dene...

Kuulumsu Kadın dedi ki...

aslııı! ben mutluluk mimi yaptım, belki sen de yazarsın mı? :) mimledim de seni^^

Prensesin Masalı dedi ki...

banada geldi bu karabasan :) gercekten var böyle bisi

http://prensesin-masali.blogspot.com/