20 Tem 2012

Çok zenginim

İnsanın içinden bu kadar mı yazmak gelmez? Kanepede, dizlerimin altında kocaman bir minder, okuya, izleye, yemek yemeye bile üşene üşene, günlerim su gibi akıyor. 

Bugün itibariyle tatile gidiyor ve Ağustos'un ikinci haftasına kadar yok oluyorum. Kanepemi özleyeceğim ve sanırım yalnızlığımı da. Tatile giderken tabanı kıçına çarpa çarpa koşturan motive insanlardan olamadım hiç. Zaten neyim doğru ki, seyahat hallerim olsun? 

Tek bildiğim, neredeyse üç ay olacak işten ayrılalı ve ben evden çıkmadan ve hiç sıkılmadan, günlerimi huşu içinde geçiriyorum. Düşünüyorum da, annem de böyleydi. Komşu filan gelecek, görüşmek zorunda kalacak diye ödü patlardı. En azından durumumu genetikle açıklayıp, sizin de rahatlamanızı sağlayabiliyorum. 

Bir de böyle bir derdim oluştu zira herkes, sahile in, kahve iç, gez, dolaş diyerek, kendi hayalini üzerimde tatbik etme çabasını giriyor. Sıkılıvereceğimden korkuyorlar sanırım. Sıkılmıyorum ve sıkılmayacağım rahat olun. 

Dün birisi twitter'a, istediği saatte yatıp, istediği saatte kalkan insan zengindir asıl, yazmış. Vallahi de billahi de doğru. Sabaha karşı uyuyorum bazı günler, bazı günler geceyarısı uykum geliyor. Sabah erken kalktığım da oluyor, öğleni bulduğum da. Geçmişime bakınca, artık hesabıma her ay maaş yatmadığı halde, kendimi kesinlikle daha zengin, daha tatmin olmuş, daha bütün, daha daha daha her şey hissediyorum. 

Ben artık kaçıyorum. Ha unutmadan, sigarayı bıraktım, üç hafta oluyor. Ne kilo aldım, ne de krize girdim. Hiçbir şey olmuyor. Bütün o ay ben kilo alıyorum, oy ben duramamlar inandığınız için gerçekleşen kehanetler, bilin istedim. 

Kalın sağlıcakla.

34 yorum:

Onlyvili dedi ki...

uffffffffffffff bu zenginlik hepimize vursun ! sigara olayını kutlu kutlu kutluyorum ve tebrik ediyorum aslim.ve guzel zengin tatiller canim

Adsız dedi ki...

Bende tatillerini tam kıvamında geçirenlere tavım. Hani yapılabilecek tüm aktiviteleri yaparlar. Geçen ben bir günlük kaçamak yaptım ve ondada otel odasınnda uyuyakalmışım. Tek bir günüm vardı ve uyandığımda akşam üzeriydi:)

Unknown dedi ki...

Aslıcım sen böyle evde geçirdiğin mutlu günlerini anlatmaya devam ettikçe ben acayip kıskanıyorum haberin ola!Zaten bu ara değişik düşünceler var kafamda,sana uyup birini yapıvericem diye korkuyorum:)

Leylak Dalı dedi ki...

Aslı hislerime tercümansın, ben de senin hislerine tercümanım. Sana hiç sıkılmayacağını söylemiştim, emin ol böyle devam edecek. Kendini oyalamayı bilen, yalnızlıktan hoşlanan insanlar hiç sıkılmaz, keyfine bak.
Bayılarak gitmesen de iyi tatiller diliyorum, sigarayı bırakmana da sevindim ayrıca. Ben hiç başlamadım ama eşim baca gibi tüter. O yüzden kimseye sigara ile ilgili ahkam kesmem, sigaradan nefret etsem de, zira bu insanın kendinin karar vereceği bir süreç ve canı istiyorsa içer kime ne. Lakin her bırakanda mutlu oluyorum inan. Darısı eşime diyor (hiç mi hiç niyeti yok:) sevgiler yolluyorum...

Hayat_Erkeği dedi ki...

işten çıkmış olman kötü gibi dursada, seni mutlu gördüm ve çok çok sevindim :p

hep böyle kalalım, hep mutlu olalım yihuuuu

mehbup dedi ki...

İyi tatiller canım, sigarayı bırakmana çok sevindim.

Adsız dedi ki...

Bişey dicem senin yazılarındaki anlatım tarzında değişti gibi sanki :):) Ruh zenginliği iyidir..İyi tatiller dilerim:)

kağıt faresi dedi ki...

"zengin" olacağım günleri iple çekiyorum :)

Adsız dedi ki...

Sizde ve annenizde olan genlerden bende de var:) Evden dışarı çıkmayayım, kimse de bana gelmesin modunda yaşayan bir tipim. Evde olmak, özgür olmak ve kitaplarla bütünleşmek....Daha ne ister insan. Bu arada sigara bırakma olayınızı tebrik ediyorum.

Aslısın dedi ki...

Vilic sagol canim:)

Kcs, demek ki uyku tatiline ihtiyacin varmis, iyi olmus bence:)

Kitap kurdu, eger imkanlar musaitse hic durma:))

Leylak dali, tercumanim dilerim esin seni sasirtir ve birakiverir sigarayi. Bu genelde boyle ani oluyor tiryakilerde. Ev kOnusunda da kesinlikle haklisin.

Hayat erkegim canim evet lutfen artik hep hep mutlu olalimm:)

Mehbupcuksum, sagol canim. Darisi basina:))

Beyaz sayfa, bilmem ki, fark etmedim ama ruh zenginligi evet gelsin ve hep kalsin:)

Kagit faresi, kocaman bir insallah o halde:)

mRNA dedi ki...

Yaşayan yaşamın içinde varolamayışın cehennemine düşmeden güzel bir tatil yapmanı diliyorum. Dünyanın en sıkı disiplin gerektiren işi yazmaktır derler,sende olan yeteneğin ve ışıltının bununla birleştiği günü iple çekiyorum. Sigarayı bırakmana kocaman alkışlar, alkışlar, alkışlar...

Huysuz ve Tatlı Kız dedi ki...

Sıkılmadan geçsin her günün ;) İyi tatiller...

Aslısın dedi ki...

Mrna, tesekkur ederim. Dusuncelerim tatile cikarsa rahatlarim gibi geliyor. Gorecegiz bakalim:)

Huysuz ve tatli, cok sagol canim:)

Pilli Petro dedi ki...

vuhuhuuu yarasin harikasin :-) iyi tatiller olsun canimcim

Aslısın dedi ki...

Sagol pilli bocegim:)

B. dedi ki...

Aferin Aslı, bombasın Aslı, aslansın Aslı :)

safransarı dedi ki...

İyi tatiller..
hepimiz zenginiz :)

vişnap dedi ki...

Sevindim canım sigarayı bırakmana çok sevindim.Başlamamanı isterim ne kadar zor olsa da ayrılması.Sigara dediğin karşılıksız aşk gibi sen sever bayılırsın uğrunda o sigara ki her geçen gün senin yaşam kalitenden çalar götürür.Ve lüks dediğin günlerimi andım gece gece ben pek bir fukaralaştım zaman açısından .Ama asla unutmadım lüksümü hep kavuşup ayaklarımı uzatıp tadını çıkaracağım hayalleri ile geçiriyorum günlerimi. Keyifli geçsin tatilin öpüyor krakerin seni kuzucum..

Aslısın dedi ki...

B. Sagol:))

Safransari tesekkur ederim

Krakerimm senin yolundayim ama beni isten ayirip sen kendini ise verdin yaa, neyse az kaldi canim. Sagol guzelcecik dileklerin icin.

Özgür dedi ki...

İşsizlik ilk bir kaç ay gerçekten eğlenceli oluyor. Ama daha sonra eğer belli bir birikim yoksa tamamen ızdırap halini almaya başlıyor. Tecrübeyle sabittir. Özellikle cepten yeme, kredi kartına yüklenme ve ödeme zamanlarının gelmesi tamamen intihar sebebi oluyor. :))

Bir de bu yazmayı istememe sorununun bir tek ben de olduğunu sanıyordum mimler olmasa yazı yazmıyorum bile. Meğer herkes aynı isteksizlikteymiş bu aralar. Galiba blogger bir süre yasaklanınca herkesin gazı kaçtı, hevesi kayboldu sanki.

Saygılar...

Özgür dedi ki...

He bu arada iyi tatiller. (İnsanların tatil yapmaya gelmek için can attığı bir yerlerde yaşayıp tatilin nasıl bir şey olduğunu bile bilmeyen bir insandan tamamen içten gelerek söylenmiş bir dilek sözüdür.)

BKZ: ANTALYA :)))

beenmaya dedi ki...

iyi tatiller hatun. zengin gidiyorsun çok daha zengin gel :)))

Özgülün Dünyası dedi ki...

http://geleceksenleyim.blogspot.com/

göz atarmısınız?

Aslısın dedi ki...

Mr lOnely sagol:)) yasayip gorecegiz issizligi bakalim.

Mayakiz sagol canimmm

Unknown dedi ki...

İşsizlik sıkıcı olamaz tabiiki sonuçta bizde iş dediğin zevk değil kölelik, bir zorundalık ama bir süre sonra hiçbirşey yapmamak beynini kurcalamaya başlayacak ve birşeyler yapmak isteyeceksin. Bu sıkıntıdan değil tamamen içgüdüsel bir durum ve yapmamaya devam ettikçe de yavaş yavaş bunalıma doğru giden bir süreç başlayacak umarım bu yöne kaymadan ilgileneceğin işler bulabilirsin.

Sigaraya gelince; benim iştahım 5. haftadan sonra açıldı (yarın 6.hafta bitecek) şu an kendimi canavar gibi hissediyorum herşeyi yiyesim var o derece!! O yüzden kiloya dikkate spora devam neyseki buralar çok sıcak ve nemli devamlı buharlaşıyorum diye düşünüyorum..

öyleken böyle...

Blogger Bolat dedi ki...

Bu sigara illetine bir daha başlamayın derim efem :) uyku konusu bu günlerde ise normal havaya baksanıza çok sıcak :)

Aslısın dedi ki...

Bulent, bekliyorum bakalim neler olacak hem issizlik hem de sigarasizlikla:))

Bolat, umarim baslamam. Havalar isyan ettirecek durumda, son gunlerde uyudugumu soyleyemem:)

Şirince Tatlar dedi ki...

valla öyle, zengin insanı iyi tanımlamışsın her şey para değil ki..dimi ama..ben çoook zenginim o zaman küçük yuvamda mutlu huzurlu zengin..her neyse iyi tatiller sana dönüşte bana da uğrarsan sevinirim canım..sevgilerimle..

vişnap dedi ki...

Minik kuşummm tatilden geldin mi? Eeee hadi gel artık gelmediysen .Özlüyorum seni .Hem ben bi de hastayım,yataktayım da.:))

Aslısın dedi ki...

Sagol sirin:)

Krakerim geldim ama evde oglan filan var, onlarla hasir nesirim bu hafta. Sen de iyiles hadi.

vişnap dedi ki...

Hadi tamam yani daha sonrası sık sık sohbet etcez diyorsun değil mi bende bu salak alçıdan kurtulurum o zamana kadar özgür özgür dolanırım sohbetlerin en alasını yaparız gelsin o güzel günler bir an önce krakerin seni kocaman kocaman öpüyor muckkkk

Özgür dedi ki...

Kişisel özellikler farklıdır onun için yorum alanıma üst paragraflar girmiyor. :))

Ama sigara konusuna gelince, öyle üç haftada falan anlayamazsın bıraktığı etkileri. Eğer tamamen bıraktıysan, en küçük sıkıntıda yeniden başlamazsan bir kaç ay içinde ya da bir iki yıl içinde görürsün.
He bir de bu ne kadar bağımlı olduğunla ya da ne kadar yıldır içtiğinde de alakalı tabi biraz.

Aslısın dedi ki...

Mr lonely, benim icin 8-9 ay sonrasi kritik. Birakabiliyorum ama ne oluyorsa o aylar gectikten sonra ohh keyfim yerinde, nasilsa baslamam artik diye yakiveriyorum. Bu nedenle elimi bile surmemem gerekiyor diyerek, telkinde bulunuyorum kendime. Gorecegiz bakalim

zeze dedi ki...

sigara konusuna çok sevindim öncelikle...

"istediği saatte yatıp istediği saatte kalkabilen zengindir" çok çok çok doğru!!!

tek hayalim evimde huşu içinde geçirebileceğim BİR günün TAMAMININ bana ait olduğu zamana sahip olmak...