14 Ağu 2012

Ne vardı?

Yeşili bol, insan nüfusu az, düzenli ve basit ama hayatı kolaylaştırmak için. Bence hepimiz böyle bir yerde yaşayabilmeliyiz. Ya da bana ne sizden, ben yaşayabilmeliyim.

Bencilim ve yine de seviyorum kendimi. Benim karanlık yönüm de bu olsun, hem onunla da barışık bir şekilde hayat devam edebiliyor, ayrıca. Zaten insanın özünde, hiç de hayırlı duygular, güdüler bulunmadığını düşünüyorum. Sevgi, kardeşlik vs. hep hayatı yaşanılır kılmak ya da zarar görmemek için uydurduklarımız.

Hayvanları yakalayan, öldüren, iştahla yiyen, başka insanların malına göz diken, hep daha fazlasını isteyen ve bunun için savaşan yaratıklarız işte. Eğri oturup, doğru konuşalım. Aa hayır benim içim sevgi dolu, ben şahaneyim, diyorsanız; arkanıza bakmadan uzayın bence. Yalansınız.

Şimdi bana, senin için kötü ve onu yansıtıyorsun, derseniz; bi siktirin gidin canım, işinize gelmediğinde, içinizdeki sevgi böceklerini nasıl da kovaladığınızı ve yılanlaştığınızı defalarca gördüm, diye cevap veririm.

Biz iyi değiliz. Medeniyet ve bu düzen için iyiymişiz gibi yapmaya çalışan, bunun için dua eden, sarılacak bir inanç arayan, kitaplar okuyan, eğitimler alan canlılarız. Dolayısıyla da yeşili bol, medeni bir yerde yaşamak söz konusuysa; adam gibi davranacaksanız gelin yoksa ben gidiyorum, siz kalın.

Nasılsa sevgi dolu kalplerinizle yaşadığınız her yeri cennete dönüştürürsünüz, siz. Benim gibi kötülere lazım oralar, sizin neyinize?

13 yorum:

Onlyvili dedi ki...

Kendini ehlileştirebilmişler ve hala ehlileştiremişler olarak ayriliyoruz sanirm :))

Parpali dedi ki...

Ben de geleyim n'olurrr.

mehbup dedi ki...

Yeşili bol, medeni bir yerde, deniz olsun bir de:) hasretlik pek kötüü..Ben gelirim, yeter ki temiz yürekliler olsun yanıbaşımda. O zaman cennettir.
Bencilmiş hayatta inanmam. Seviyorum seniiii

Aslısın dedi ki...

vili, hayvanız diyip geçelim yaa:)

parpali, gel canım, birlikte kitap filan okur arada birbirimizin saçını çeker, arada çay ısmarlarız:)

mehtapcanım, bencilim ama seviyorsun, oradan bak heheh:) ben de seni seviyorum, bavulunu hazır et:)

Adsız dedi ki...

Bende gelmek istiyorum.var mı banada yer?

Aslısın dedi ki...

kcs, elbette. yazımı okuyup gelmek isteyen, her şeye rağmen geliyor demektir ve kapılar her daim açıktır onlara:)

vişnap dedi ki...

Aslısınım güzel yüreğine sağlık .Keyifle okudum paylaşımını .Sevgilerimle canımm

Aslısın dedi ki...

Krakerimss, sagol canim

mRNA dedi ki...

Uzun zamandır hasret kaldığımız yazılarına, sert ama bir o kadar da naif ve içten satırlarla bezeyerek eklediğin yeni yazına çoşkuyla merhaba demek güzeldi.
Satırların ana fikrine çok ama çok sevdiğim düşünür ve şair Küçük İskender'in bir sözü ile eşlik etmek isterim. Şöyle söyler üstad : GÜNAH DOĞALDIR, DOĞADA SEVAP YOKTUR ASIL.Tadında bırakılan yorum makbuldür hesabından :)) son sözlerimi "Schindler'in listesi" adlı ölümsüz filmden bir söz ile kapatmak isterim : Yalanlarımız ortaya çıkmadıkça hepimiz dürüstüz...

Dışavurum dedi ki...

Doğru vallaha, medeniyet uğruna iyilikler. Zaten hep derim eski zamanlarda insanlar daha kötüymüş, yıllar geçtikçe insan hakları eskiye göre daha iyi oluyor. Yine de haksızlık vs. dolu tabi de. Yani haklısın, Aslısın :)

Aslısın dedi ki...

Mrna, yorumuna yapacak yorum bulamadim ben. Tesekkur eder, annemin eteginin altina kaciveririm:))

Disavurum, insanlar ayni da kotuluk yontemlerini gelistiriyorlar iste.

mehbup dedi ki...

Özlemişim yazılarını:))

Adsız dedi ki...

Anacığım maskeleri atıp gerçekliğimizle hepimiz gelmeye kalksak sığışamarız yeminle oralarada.Ne yeşiller, ne başlangıçların içine etmedik mi, etmeye devam etmiyor muyuz? Haydi bize eyvallah!