17 Eyl 2012

Güz

Asıl bu mevsimde tatile gitmeli. Herkesin evine döndüğü, sahilin kalabalığını attığı, güneşin hırçınlığı bırakıp, sakin sakin ısıttığı sonbaharda.

Biraz önce balkonda, yağmur, deniz gibi koktu bana. İmbat estiğinde, akşam saatlerinde, insanın genzine dolan iskelenin ıslak tahtalarının kokusu ve mis gibi deniz kokusunu hatırlattı.
Sahildeki gazinoların, müşteri olmadığı için korkunç müziklerini çalmıyor olmaları ve sadece denizin şıpırtısıyla haşır neşir olmak, hangi ruha iyi gelmez ki?

Sonbahar, yaz sonrası geldiğinden ve adındaki 'son'dan mütevellit hüzün-hazan uyumunu da yanına alıp, içimi burkar benim. Gel gör ki; eskiden cıvıl cıvıl yazın bitişi hüzünlendirirken şimdilerde, sakinliğin peşine düşmek, yaş almanın yan etkisi sanırım.

Yine de bir ilkbahar değil, elbet. Doğanın uykuya dalmaya hazırlandığı, yeşillerini sarartıp, döktüğü bir mevsim, bebek yapraklar ve çiçeklerin dallarda belirdiği ilkbaharın yerini tutamaz, deli gönlümde.

Bu sene kış bana düşman gibi gelmiyor. Efendi gibi yazla vedalaşıp, sonbahara saygıda kusur etmeyip, kışı da kulağımın arkasında, iki sarı yaprakla karşıladım mı, bilirim ki oldu bu iş.


20 yorum:

Leylak Dalı dedi ki...

Biliyor musun, sonbaharı emekli olduktan sonra sevdim, daha doğrusu sonbaharın farkına varabildim. Koşuşturmadan, iş telaşından uzak Antalya'nın o eşsiz mevsiminin tadını çıkarıyorum emekli olduğumdan beri. Şimdi sabırsızlıkla bekliyorum Ekim başında evime dönmeyi ama hakkını yemeyim Ankara'nın sonbaharı da güzel oluyor.
Deniz-kum-güneş insanı olmadığım için her zaman ilk ve sonbaharda tatili sevdim. Bu yaz ilk kez 1 haftalık bir tatil yaptım ve hiç açmadı:))
Söyle güpgüzel bir güz olsun, sevgiyle...

Aslısın dedi ki...

Leylak dalı vallahi de billahi de pek iyi anlıyor ve hak veriyorum sana ama ancak şimdi:) Geçen sene olsa ağlamaklı şekilde, yaa leylak nolur sus yaa, derdim:)

mutlu sonbaharlar bize:))

Adsız dedi ki...

Deniz şehrindeyim ben. Kalk gel buralara:)

vişnap dedi ki...

Ooooo şekerciğim ben kaç zamanlardır zatii tatilimi ( yaa unuttum birden müebbet ev kadını konumumu .Bize her gün tatil erkeklerin demesine göre.Bana göre halt etmiş onlar.)Sonbahardan geçtim kış ortalarında yapıyorum .Sakin asude bir başıma istediğimce yaşayıp kafa dinliyor kendimi yeni hengameler için tazeliyorum ki:)))Tatil demek benim anlayışıma göre dinlenmek yan gelip yatmak acıkınca çaatt iki yumurta kırıp yemek.Öpürem seni canım Aslısınım kaçtım ben muckkk

Onur Diribaş dedi ki...

Böyle bir şey diyorsun yani? :) http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151035409971456&set=a.217837021455.145118.17900841455&type=1&relevant_count=1&ref=nf

Aslısın dedi ki...

kcs elimde olsa durmazdım inan

krakerim tatil hep tatil olsun tabii. biz biraz özgürüz ama tatile çıkmak başkaa, o konuda anlaşalım

onur bayıldım ben buna. ruhen hastayım ben:))

Pilli Petro dedi ki...

hep sevmişimdir mevsim geçişlerini, sonbaharı ilk baharı..
ilk bahar çocuğu olmama rağmen sonbahara karşı farklı bi sevgim var.

kış sevgim zaten başka bi hallerde. bana kar yağsın, yağmur yağsın ohh mis. ama arada evde olup keyif yapmak lazım. ne işim var benim la ofiste.

ben bu nikah işini erkene çekeyim !

Aslısın dedi ki...

çek bakalım pilli, ne bekleyeceksin zaten:)

Adsız dedi ki...

Ev bu kez sana yaramış :)

Avram dedi ki...

Almış ablam kahve kupasını eline, uzatmış ayaklaırnı balkon demirine. Neymiş yağmur sesini dinliyormuş. Göreydim seni yağmurun altında yollarda bakalım deniz havası mı roman havası mı çalıyordun koşturmacanın arasında...

Aslısın dedi ki...

syrakusa'um işte tipik ben bir öyle bir böyle:))

avram o acıları çektim yeterince, donuma kadar ıslanıp işe gitmeler filan. gün benim günümm:)

Deniz dedi ki...

Bİz de hep bu mevsim gideriz :) Sakin, daha serince, okul zilleri çalmışken

yasemin dedi ki...

benim mevsimim oldum olası kış. sonbaharı da kışa yaklaşıyoruz diye seviyorum. yaz çok aydınlık, kalabalık ve renkli geliyor. ilkbahar evet güzel ama kış.

Aslısın dedi ki...

deniz, en güzeli gerçekten böylesi.

yasemin, hiç barışamadığım bir mevsimdi ama bu sene hissediyorum sevişeceğiz bol bol:)

Syhn dedi ki...

sonbaharda tatil köylerindeki o terkedilmişlik hissini düşünmek bile beni cezbbediyor. her halini seviyorum sonbaharın.. kış ise korkutmak şöyle dursun mest ediyor beni.

son paragrafa şapka çıkarıyorum.
insanlar böyle hayattan zevk alır ancak!

CEPAYNASI dedi ki...

erken kalkma,
işe gitme,
trafiğe takılma olmayınca,
sonbahar da güzel,
kış da,
hepsinin keyfi ayrı...
sezon dışı tatil konusunda çok haklısın,
tatilin en güzeli tatilciler gittikten sonra yapılanı:)

beenmaya dedi ki...

eylül benim ayım, severim de ama bu eylül başka türlü oldu benim için, daha zor, daha ağır, daha hüzünlü...

Aslısın dedi ki...

syhn e hayat sana güzelmiş:))

cep aynası hah işte ben de tam onu diyorum arkadaşım, değil mi ama:)

beenmaya, o zaman bitsin eylül ile birlikte hüzün de ve ekim sana gülümsemeler getirsin.

ah bi deli olsam dedi ki...

tam duymuşsun içsesimi dillendirmişsin be Aslıcan. süpersin. Şu sıra bi gittim deniz kenarındaki yazın tıklım tıkış yere de baktım yaş ortalaması yetmiş. girdim aralarına bi okey çevirdik. dedikodu yaptım deniz şıpırtısı eşliğinde sakin:) gel bi ara beraber yapalım:)))

We are the Hippies dedi ki...

Merhaba,

Mimlendin! ^^ Mim seviyorsan seni mim ile ilgili detaylar linkine alalım =) Buradan: http://hippilazman.blogspot.com/2012/10/mim-5-sey.html






Sevgiler
Yej