10 Eyl 2012

İnsan etkisi


Çelişkileri normal karşılıyorum. Hatta bir insanın kendisiyle çelişmesi, düşündüğünü, sorguladığını, kendisini yokladığını gösterir, bana göre.

Ama iş ahkam kesmeye gelince, o çelişkilere ve o insanlara karşı aniden vahşileşesim geliyor. Sırf birilerine laf sokmak, en doğru benim dediğimi kanıtlamak için bir laf edip, iki gün sonra o lafın tam tersi bir davranış gösterir ya da beyanatta bulunursan, kusura bakma ciddiye almam seni, almazlar. 

Kendisinden fazla emin, düşünceleri sabite bağlamış halde yol alan insanların kıt akıllı olduklarına inanıyorum. Bir karara varıyor ve farklı görüşler de gelse, yok ben tamamım, bu böyledir diyor. Öğrenmeye de, anlamaya da kapatıyor kendisini.

Sosyalleşmeden, aralarına girmeden, internette tanık olduğum insan davranışları yazdırdı bunları, bana. Yalnızlığı seviyorum, insanlar beni yoruyor, kendi başıma olmak istiyorum derken; internette vakit geçirerek, gündelik hayatta sinirlendiğim ya da görmemek için uzak durduğum insan tiplerine kendimi yine maruz bırakıyormuşum. Az önce fark ettim. 

Sadece kanlı canlı görmesen de; insanlar yazdıklarıyla aynı etkiyi yaratıyorlar aslında. Bir insanın yanından, konuşmasının ortasında kaçmaktan daha kolay, bilgisayarı kapatmak. Fakat yine de maruz kalıyor musun? Evet. Bu da çelişkinin şahı mı? Şahı. 

Yılmaz Özdil gibi cümleler kurmaya başladım, susturun beni. Siz de bana maruz kalıyorsunuz şu an, benim sabahın köründe uyanmış, saçmalıklarla dolu kafamın içindesiniz. Sinsice sizin beyninize sızıyorum, kelimelerimle.

Hepsini toparladığımda, akıl bana şu mesajı veriyor: İnsanın kendisini fazla ciddiye almaması lazım ama bazen de fazla ciddiye alması lazım. Kendine bir şeyler katmaksa konu, ciddiye al, alabildiğin kadar. Ama ben akıllıyım, ben şöyleyim, ben şunu okudum, buna kafa yordum diye, karşındakini dinlememeye getiriyorsan işi; hah orada dur, vitesi geri al ve yeniden gel.

Ehliyetim bile yok, araba kullanmaya hiçbir zaman özenmedim ama bak nasıl da arabalı, sürücü dilli metafor yaparım icabında. Hey yavrum be, kendimi seve seve gidiyorum ben. Siz de başınızın çaresine bakarsınız.



17 yorum:

Onlyvili dedi ki...

Sen bunlari yazinca o kadar cok kisi gozumun onunde belirdi ki.. sorna da kendime !! acaba ?? dedim. " bende yapiyor muyum ki?" dedim. "Hey yavrum be, kendimi seve seve gidiyorum ben." ne guzel mis bu yaa :))


Aslısın dedi ki...

vili, mutlaka yaptığımız oluyordur ama başka türlüsünü yapmıyorsak sıkıntı.
metafordan kaynaklı sevdim kendimi, olayı büyütmeden dağıldım:)

Selnur Güneş dedi ki...

inan hiç kafaya takacak dert değil. bir avuç embesilden ibaretler.

We are the Hippies dedi ki...

aynen doğru demişsin valla.. fıtık eder durumlar bunlar..

Unknown dedi ki...

İster istemez üzerime alındım, ama aynen dediğiniz gibi sıkıyorsa gidersiniz. Burada gitmek daha kolay, zaten bana göre sanal alem sosyalleşme yeri değil kesinlikle, ortalık zar adam kaynarken nasıl olur ki. Saygıllar

safransarı dedi ki...

Ne güzel demişsin , hem ciddi olmak / hemde olmamak gerek diye.
Hakikaten öyle ama onların arasındaki sınırı azıcık bile aşsan hemen tüyü dikiyorsun.
Sıvamak ile sıvamamak arasındaki bağ bu.

Aslısın dedi ki...

Kizilgin:)

Hippi, kacis yok, hayat bu

Asya, evet gitme olasiligi durdukca sorun degil fazla. Zar mar, insanlar belki de daha da icteki zarlari yansitabiliyorlar bu ortamda? Mumkun.

Parpali dedi ki...

Kafam zaten çorba kazanı gibiydi, bir de tüm bahsettiklerini yeniden düşündürttün bana. Aferin. Valla bravo. Bak bir de hâlâ metafor diyor :)

Aslısın dedi ki...

parpali, tavuk var gel, suyuna çorba yapalım, elimden ancaak bu gelir:)

vişnap dedi ki...

Oooo onlardan bir sürü var.Ele verir talkını kendi yutar salkımı misali .Ömürlerini talkın vermeye adamış gibi dünya onların ekseni etrafında döner durur sanırlar. Sahte davranış içindedirler.Hoşgörüden nasiplerini almamışlardır.Onların bir de o salkımları boğulurcasına yutuşları var ki görünmesinler diye haspalar arkalarını dönerler bir de Devekuşu misali.Bazen de bu deve kuşlarını dinlemek,dediklerini evet hıı hııı demek zorunda kalırsın ya işte o beni çileden çıkartır da hiç renk vermeden dinlemek zorunda kalırsın .Hani kırılmasınlar diye.Oysa sen perişan olursun.Göstermek lazım yolu onlara diye aklından geçer o an.Gel gelelim o yoldan giden sen olursun.Bizler böyle yaptığımız sürece onlar da kendilerini bir halt sanıyorlar.Öpüyor krakerin seni aslında sayfalar dolusu içimi dökesim geldi yazını okuyunca da kaza freni yapmalıyım dedim ve yaptım bile :)

Adsız dedi ki...

Haddimi asarak birsey sormak istiyorum,bu yorumlari yazanlar kendilerini obahsedilenlerden ayirip ileri geri salliyorlarsa kim peki bunlar:))aralarinda hicmi odenilenlerden yok!herkezmi alcakgonullu,anlayisli,hosgorulu !yapilan yorumlari disardan biri okudugu zaman anliyor aslinda kim o yada degil! neyse aslisin kendini de elestirip katmis azda olsa ama yorum yapanlar embesil deyip siyrilmis kutluyorum sizleri iyi o denilenlerden degilsiniz ne mutlu sizlere!!!
Sifir ego bravo cidden........

Aslısın dedi ki...

Visnappp, off of bir dokun bin ah isit olmussun. Sen yaz bence, icin bosalsin bir:)

Adsiz, yorum yazan kisilerin bir kismi yasadiklarindan dem vuruyor bir kismi da acaba diyor, ben de yapiyor muyum diyor. Bir seye ofkelendigimde soylenirim, sikayet ederim ama bir baska durumda, o soylendigim davranisin aynisini ben de yapabilirim. Onemli olan, farkina varip, tamamen kendini siyirip yasamamak sanirim. Celiskili durumlar her yerde ve hepimiz icin bence.

ah bi deli olsam dedi ki...

ne kadar az eleştiriyoruz kendimizi aslı? ne kadar çok abartıyoruz yaptıklarımızı diye sorgulamak geldi içimden. sorgulatan kedi canını senin:))))

Aslısın dedi ki...

Kaytan biyikcanim, kolay mi kendini sorgulamak, tabii:) aslinda ben ben demeyi birakip, sorgularsam dunyam yikilir korkusundan arinirsak zor da degil. Sadece sorgulamak yetmiyor ama duzeltmek de gerekiyor. Meshur klise farkindaliga evet ama yetmez diyorum ben:)

Aslısın dedi ki...

safransarı, ince denge işleri:)

Adsız dedi ki...

Sanki benim için yazmışsın yazıyı bundan sonra düzenli olarak takibimdesin, paylaşamlarının devamını dilerim :))

Sitare dedi ki...

"Yalnızlığı seviyorum, insanlar beni yoruyor, kendi başıma olmak istiyorum derken; internette vakit geçirerek, gündelik hayatta sinirlendiğim ya da görmemek için uzak durduğum insan tiplerine kendimi yine maruz bırakıyormuşum. Az önce fark ettim."

demişsin
ama sanki benim ağzımdan çıkanları yazıya geçirmişsin

ben harika değilim
üstün kişi en doğru filan da değilim
aradığım
olmazsa olmazım
dürüstlük ,içtenlik
yanar dönerlikten uzak
bugün diyen yarın yutan insanoğlundan
çok ama çok yoruldum

buralarda geziniyorum
kafası kafama uyan insanlar ediniyorum derken
kaç kez kırıldım kaç kez
yine de
arlanmaz gönül
illa inanacak
illa güvenecek birilerine