21 Mar 2013

Facebook sorunsalım

Facebook'taki arkadaşlarımla diğer sosyal mecralarda takip ettiğim kişileri bir arada düşünemiyorum. Kendimi de onlarla beraber toplaşıp otururken düşünemiyorum zaten. Hatta aynı insanın arkadaşları olamaz bunlar dersiniz, bir göstersem size paylaşılan yazıları, fotoğrafları filan.

Birinde, geçmişten ya da bugünden, zorunluluk nedeniyle silinemeyen bir takım insanlar, diğerlerinde ise istediğim zaman haydi eyvallah diyebildiğim bir takip listem var. Birileri akrabalık gibi mecburen varlar, diğerleri arkadaşlık işte. Kafanın uyduğu ya da ilgini çektiği yere kadar.

İnternette, ''Allah'ını seven bir milyon kişi bu fotoğrafı beğenir'' fotoğrafını gizle tuşuna basar, görmezden gelebilirim ama onu beğenmek kaydıyla benim sayfama düşüren kafayla yanyana dursam neresini saklayacağım, neresine basacağım? 

İçim köpürüp huzursuz olacağıma görüşmem, olur biter. İşte bu da beni sosyal bir kelebek olmaktan alıkoyan en önemli faktör. Konuştuğu anda tüylerimi diken diken edecek bir insanla aynı ortamda çalışacağıma ya da oturacağıma, yalnız kalır, kendi kafa sesimi dinlerim. O bile daha iyi ki kafa sesi kötüdür. Yani şahsen benim kafa sesim insanı yaşadığına pişman edebilir, isterse.

Bu arada yukarıdaki örnek en masumu. Daha ne vahşi yorumlar, yazılar, fotoğraflarla karşılaşıyor insan, bilirsiniz. Neyse madem o kadar şikayetçisin kapat hesabını diyorsanız içinizden, hesap kapatmak tarzım değil. Denk geldikçe o kişilerin yazdıklarını gizle seçeneğini kullanıyorum ama yine de öyle veya böyle tanışım, arkadaşım olmalarından mütevellit bir isyan hali oluyor, bu yazıyla şahit olduğunuz üzere.

Kanla beslenenler, homofobikler, dürtmeden duramayanlar vesaire vesaire. Böyle gider liste.
Nezaketen devam eden ilişkiler. Neyse en azından sadece internet üzerinde. 
Buna da şükür değil mi? 

Bu yazıya ''Evet'' diye yorum yaz ve fotoğrafa bak. Çok şaşıracaksın!







14 yorum:

Onur Diribaş dedi ki...

Evet? o.O

Must. dedi ki...

"Beğen" butonu aradım :/

Aslısın dedi ki...

Onur, aa bir şey olmadı mı? hehe

Must. :) sağol, buldun sayılır

Pilli Petro dedi ki...

aahah evetlerimi bosa harcayamam bacim :-P

Kızılsakal dedi ki...

"Yorum yapma; beğen, geç!"

Muzeyyen dedi ki...

tercüman olmuşsun :)

ÖZGÜR dedi ki...

ulan senin sayfanın linki açılırken face'in boku sayfasına bakıyor ve yazmış olduklarını düşünüyordum. hele de günlerden cuma ysa!neden? diye sormak bile anlamsız çünkü onların kafa nere bizim kafalar nere bilemiyorum. neyse ''DUALARININ KABUL OLACAĞI HAYIRLI ( ya da hıyarlı) CUMALAR ''
bir de:
'' rabbim
nasibim gönlünü gönlüme
benim gönlümü onun gönlüne
ikimizin gönlünü sana layık eyle!''
diye ekledikten sonra ben gönlümün götünü nerelere koyacağımı bilemez halde kaçıyorum. oh be günüm şenlendi.
sevgiyle...

Parpali dedi ki...

Kafa sesim kötülükte seninkiyle yarışır. Ayrıca facebook hesabımda paylaşılanlar da öyle :)

HerbiRenk dedi ki...

EVET:) çok şaşırdım:))

bu sadece facebookta değil ki hayatın içinde de mecburiyetten insanlar var maalesef. Benimde facebookta yada normal hayatta silmek istediğim o kadar çok insan var ki:)

Aslısın dedi ki...

Pilli kirdin kalbimiyy:)

Patrick olur:)

Muzeyyen pisti olmusuz:)

Ozgur oldum yorumuna ya:))

Parpali himmm iyi olan kazansin ama once sasi bak sasir:)

Herbirenk temizlik lazim haggnimm:)

TL Yükleme Merkezi dedi ki...

harika ötesii

vişnap dedi ki...

ıyyyy feysbukmu ıyyyy nerden girdim oralara gizledim gizledim kendimi bir yere kadar hayatta hiç sevmediğim sosyal medya alanı ayyyy içim darlandı Aslısınım adından dahi ee kapa hesabını diyorsun dur sen şimdi duyar gibiyim. cıkk olmuyor işte hadi gittim çok öpüyorumm.

tuba dedi ki...

Hele de hic ummadigin insan 'facebook bu fotografi her paylastiginizda magdurun ailesine 5 tl odeme yapiyor. Allah rizasi icin paylasin!' icerikli iletiyi paylasip yhaa ltfn sizde pylasn bi cocgn hyati sz knusuuu :( notu dusuyorsa ben nerede yanlis yaptim diyorsun ister istemez.

Aslısın dedi ki...

ahh evet tuba kesinlikle evet:)