19 Mar 2013

Yanlış ''doğrular''

Kendince, yıllar içinde toparlayıp benimsediğin doğru ve yanlışların penceresinden bakıyorsun hayata. Bazen öyle yanlış ''doğruların'' oluyor ki; hayatının canına okuyorsun ama ruhun duymuyor.

Evet, yanlışlarla doğruların yer değiştirdiği de oluyor, sen değiştikçe ki bu bence iyi haber. En fenası, farkında olmadığın yanlış algıların, bazen ilişkilerin sonunu getiriyor. Hatta o sona hayıflanırken bile anlayamıyorsun nasıl o hale geldiğini, sebebin hiç kimse değil, bizzat kendin olduğunu.

Daha iki hafta önce, arkadaşlarımın yüzüme çat diye vurduğu bir gerçeği, ben nasıl aylardır göremiyordum diye kudurup duruyorum, şu an. Aslında mutluyum çünkü o gerçeği fark ettiğim an, mucizevi bir şekilde sorunum olduğunu düşündüğüm şeyi çözdüm. Her zaman bu kadar şanslı olmayacağımı da biliyorum ama olaya bakış açımı değiştirdiğim an, gördüğüm şeyin şekil değiştirişine tanık oldum.

Sözün özü, arada algıları yoklamak, bir sorun varsa ona farklı yaklaşabilecek insanlarla konuşmak, sorgulamadan kabullendiğimiz düşüncelerimizi azıcık kurcalamak iyi geliyor.

Rastgele.


9 yorum:

ÖZGÜR dedi ki...

Rastgele!

vişnap dedi ki...

Evet ben de sana diyorum ki neden güzel yazılarından haberim geç oluyor ve bunu sorguluyorum doğruyu buluyorum senden kaynaklanıyor işte suçu attım üzerine yaşasın:))Aslısınım sorunları kurcalamak üzerine gitmek saplantılarımızdan kurtulmamız gerekir bence de.Canım krakerin güzel paylaşımın için çok teşekkür eder. öpüyorummmmm.

Özgür dedi ki...

Nedense bu doğru bilinen yanlışlar da hep Aşk konusunda oluyor. İlginç. Enteresan. :)

AdminPanpa dedi ki...

Aynen öyle, gerek din, gerek ahlak gerek diğer alanlarda olsun çok fazla doğru görünene yanlışlarımız var. Ben farketmek için kendimi her gün sorguya çekiyorum resmen. Düşünmeyen, sorgulamayan ve aramayan insanların bu yanlışlardan kurtulabileceğini de pek sanmıyorum...

Aslısın dedi ki...

Rastgele ozgurcuum:)

Krakerim sucluyumm ama seviyorsun beni iste:)

Ozgur, oyle mi dersin? :)

Abdullah k. Uzerine gitmedikce daha da saplanti haline gelmeleri olasi, haklisin.

Onlyvili dedi ki...

Pencerelerin gücü adina :))

Aslısın dedi ki...

vili vallahi öyle:)

Cemre dedi ki...

arada birileri beni silkelesin ki kendime geleyim..hatalıysam arayın 0 532 ..... :)

Aslısın dedi ki...

Cemre, donecegim ben sana:))