26 Şub 2009

Eğitim 2. Gün

Bugün konu Yaratacılık'tı. İnanılmaz enerji dolu ve neşeli bir gündü.

Yaratıcılık ile yapılan uygulamaların ardından, yerlerimize döndüğümüzde insanlarda fark ettiğim şey: Herkesin yüzünün gülüyor olması ve etrafa keyif dalgaları yayıyor olmalarıydı.

Bugün Ergin ile tanışmama vesile olan görselleştirme tekniğini uyguladık. Bu sefer içimizdeki yaratıcı enerjiyle tanıştık.

Ben sınıf uygulamasında hocanın ricasıyla danışan oldum ve Kanada'da "Yılın Koçu" seçilen hocamızdan koçluk alma şansına eriştim.

İnanılmazdı. En harikası seans sonunda koçumun bana "sende bilgelik var ve bu bilgelik, istediklerini yapma şansını arttırıyor" demesiydi.

Bir süre bilgeliğin benim için nihai hedef olduğunu ancak benim bilgelikten çok uzak olduğumda ısrar ettim. Sonunda beni ikna etti diyebilirim. Çok muhteşemdi!

Yaratıcılık enerjimin nerede durduğunu ve nasıl birşey olduğunu anlatmamı istediler. Ben bunu yaptıktan sonra katılımcılardan iki kişi yanıma geldi ve enerji noktalarını bilip bilmediğimi sordular. Bilmediğimi söylediğinde ikisi bu konuda aldıkları eğitimleri anlattılar. Benim tanımladığım enerji ve yeri tam olarak eğitimlerde öğrendikleri şeymiş. Bir tanesi "sen bunu anlatırken tüylerim diken diken oldu" dedi ve bana birtakım kartlar verip, NLP'den bahsetti.

Bu da bana hep "senin algıların çok açık, sen bazı şeyleri görmezden gelmeye çalışıyorsun" diyen Duygu'nun söyledikleri acaba doğru mu diye düşündürdü.

Tabii eğitimden çıktığımda Duygu'nun beni aramış olması da beni şaşırtmadı. Diyorum ya antenlerim var ve dalga yayıyorum etrafa!

Gün içinde koçluk yaparken kullanabileceğimiz bir sürü oyuncak ve araç anlatıldı. Danışanlarımla kullanabileceğimiz bir sürü oyuncağım var. Çok heyecanlıyım!

Günün sonunda şunu söyleyebilirim: Öğrenmek için bilgiyi bir çocuk gibi kabul etmeyi becerebilmeliyiz.




Foto:nextlevelmarket.com





3 yorum:

Aslısın dedi ki...

Hindistan'a gitmeye gerek yok. "İçimizdeee" :))
(Cem Yılmaz'dan alıntı)

Adsız dedi ki...

heyooo merakla bekliyorum,şanslıyım ben koçum benim

Aslısın dedi ki...

Amaç seni tahrik etmekti zaten. kehkehekeh :)