20 Şub 2009

Spora Başlıyorum!

Bu yazıyı, kendime hatırlatma ve vazgeçişlerden korunma amaçlı yazıyorum.

Son iki senedir hergün evin 4 kat merdivenini çıkmaktan ve nefes nefese kalmaktan öte hareket yapmıyorum. Asansör olsa hayatta çıkmam. "Prensip meselesi, merdiven kullanmıyorum" gibi bir durumum yok. Yanlış anlaşılmasın.

Uzun bir süre bundan rahatsızlık duymadım ve "amaan zaten spor salonları bana göre değil. Ben tembelim kardeşim, yorulmayı sevmiyorum" dedim. Amaa sırtım ağrımaya, kilo almaya başladığım şu son haftalarda anladım ki benim yolum yol değil.

Sabahları spor yapma fikrine de karşıydım. Ancak akşamları bir an önce eve gelmeye çalışan bir insan haline geldiğimden, eskisi gibi akşam iş çıkışı spor yapmam iyice imkansız hale geldi.

İşe çok erken gidiyorum ve işim, evime çok yakın. İşe mesai başlamadan bir buçuk saat önce gidip, kahvaltı edip, müzik dinleyip, kitap okuyorum. Bu durumda sabahın bu erken saatlerini daha aktif ve verimli kullanmak için spor yapmaya karar verdim.

Eğer uygulayabilirsem, kendimi çok iyi ve doğru hissedeceğim. Birden ne oldu da bu hale geldim? Eşim, bir spor klübüne üye oldu ve spor yapmaya başladı. Ondaki fiziksel ve duygusal olumlu değişiklikleri görmek de beni gayretlendirdi. Ona özeniyorum.

Bu nedenlee, bu haftasonu kendime yeni bir spor çantası alacağım (motivasyon amaçlı) ve sonraki hafta da spora başlıyorum.

Artık sabahları spor yapan, sağlıklı ve zinde bir insan olacağım.



8 yorum:

ferah dedi ki...

bence güzel bir adım olmuş ve bu adımı sık atmaya çalış :) bende spor yapmaya çalışan insanlardan biriyim ve bunu sabır ve gayretle sürdürmeye çalışıyorum..gerçekten olumlu etkileri var her açıdan.. benden sana tavsiye, eğer dans etmeyi seviyorsan, dans sınıflarına katıl, hem eğlenceli hem acayip yararlı bir spor, sonuç: çok iyi hissediyorsun!! :)

Aslısın dedi ki...

Çok sağol Ferah ama ben tam bir kütüğüm, dans hocası beni ikinci gün sınıftan atar :)
Of dün fark ettim ki çok kötü olmuşum, 3 kilo almışım. Bu birşey değil ama böyle giderim ben, kendimi tanıyorum.

Adımı hem sık hem de sıkı atmalıyım!
Çok sağol motivasyon için!

ferah dedi ki...

;)
spor çantana bayıldım bu arada!!

Aslısın dedi ki...

Çok teşekkür ederim, şu anda her yerim ağrıyor. Çantanın hatırına :))

ferah dedi ki...

süper!!
Çantanın hatrını kırma sakın! ;)

zehir hafiye dedi ki...

heyyoo! işte Aslısın sen! :) budur! aslan arkadasim benim...

benim de 5 aydir bos yere para odedigim salona gitmem için motivasyona ihtiyacim var. bana boyle seyler soyle Aslı! hadi cabuk!!

Aslısın dedi ki...

Zehir hafiye! Hem de para veriyorsun ve gitmiyorsun, sen ki spor yaptığında nasıl da azimle ve disiplinle devam edebiliyorsun. Sadece başlaman gerekiyor, gerisi su gibi gelecek. Hadi bugün, olmadı yarın al çantanı, yallah!

B. dedi ki...

Bir yıl olmuş sen spora başladığını yazalı. "Spor" etiketindeki yazılarını tekrar ve daha bir dikkatle okumaya geldim. :) Böyle itici bir güç olmadan başlanılamayan işler için bir arkadaşımın çok güzel bir benzetmesi vardı, çarkı çevirmeye başlamak derdi. En zoru çarkı çevirmeye başlamak. Sonra saatin içindeki dişliler gibi, yaptığından zevk almaya başladığın anda artık sana zor gelmiyor. Tıngır mıngır ilerliyor, o zamana kadar neden yapmadığına yanıyorsun.