30 Eki 2009

Tükürdün ama Yalama!

İnsan, çaresiz ve yalnız kaldığında yapamayacağı yok. Yapabileceklerinin sınırı, kişinin ne kadar esneyebileceğine bağlı olarak değişiyor.

Bana en kötü geleni; arkasından etmediği laf kalmayıp, her yönünü eleştirdiği insanlarla "denize düşen, yılana sarılır" misali ilişkisini devam ettirenler.

Hep aynı kalmamak, değişmek güzeldir ama senin için önemli olduğunu söylediğin konularda yerden yere vurduğun bir insanı hayatından çıkaramayacak kadar aciz olman da içler acısı!

Birden celallenip, ipleri koparan sonra yalnızlık korkusuyla ipleri yeniden bağlamaya çalışanlar da buna benzer.

Tüm bunlara baktğımda insan seçimimde; dengemi bozmayan, neşeli, değişebilen ama vazgeçilmez değerleri olup, dakika başı değerleri oynamayan, kısacası "bütün" olan insanları seviyorum.

Dilerim, söylediklerini yutacak kadar çaresiz kalmazsın!



Foto: asabisirine.blogspot.com

8 yorum:

Unknown dedi ki...

Çıkar ilişkilerinden her zaman nefret ederim, ne düşünüyorsan ona göre hareket et iyi ya da kötü hukukumuzu bilelim! Değil mi ama?

Aslısın dedi ki...

Evet o kadar işte!

Eliza Doolittle dedi ki...

Sonuna kadar katiliyorum. Bu yuzden, ozellikle de cevreni secme sansinin minimal oldugu kurumsal hayatta (neticede insan kisisel yakinliklarinda sonuna kadar ozgur ama is hayatinda pek de diil) her sekilde belli bir cizgiyi korumak yanlisiyim.
Ne can ciger kuzu sarmasi, ne de saydir saydir yapmadan, arada kalmak, notr durusu korumak, insani tukurdugunu yalama, ustelik de bunu kendine ve tukurugune tanik etmis oldugun baskalarina ragmen yapmak'dan kurtulmus oluyorsun...

Unknown dedi ki...

''insan çaresiz ve yalnız kaldığında yapamayacağı şey yoktur''yazmışsın.buradan hareketle aslıcım, her insanın yapısı farklıdır.bazıları için yalnızlık korkunçtur.hele büyük şehirlerdeki yalnızlık dahada zor...senin dediğin doğru fakat o çaresizlik anını yaşayanlarıda anlamak gerekir.

Aslısın dedi ki...

Eliza: Mesafe asıl olay bence de. Alanı açar veya daraltırsın duruma, kişiye, koşullara göre. Kurumsal hayatta ise mümkün mertebe mesafeyi uzak tutmakta fayda var, orada karşına çıkan özel insanları dışında bırakıyorum.

Haklısın Tuğba, ben kendimden yola çıkarak konuşuyorum. Hoşlanmadığım birisiyle zaman geçireceğime yalnızlığı tercih ederim. Benim bahsettiklerim sanırım yalnız kalamayanlar. Bak bu da başka bir yaz konusu olabilir aslında.

malumafatrus dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Aslısın dedi ki...

Bazen sokakta yürümeyi bırak, yüzüne bakıp annee diye kaçacağım tipler denk geliyor hatta Malumatfarus :=)
Ben de sabit fikirli olma lüksümü kullanıyorum iş dışında.

lezzettabağı dedi ki...

Mimlendin canım:)