7 Kas 2009

Aşk ve Acı İhanet ve Kehanet


Rahmi Vidinlioğlu'nun Şizofreni Yalnız Oynanmaz adlı kitabı ile başlayan üçlemenin ikincisi Aşk ve Acı İhanet ve Kehanet.

İlk kitabın devamıymış gibi kabul edip, okuduğum bu roman, mitolojik bir hikaye ile başlıyor. Bu mitolojik hikayenin bitmesini hiç istemedim ama her güzel şey bir yerde biter değil mi?

Gelelim romana. Romandaki kahraman bu sefer Sedat olarak karşımıza çıkıyor. Belki de ilk romandaki Cenk'in farklı bir yönünü temsil ediyor Sedat.
Yine bir aşk hikayesi adından da anlaşılacağı gibi ama bu sefer şizofreni durumundan çok bahsedilmese de takıntıları, aşırı şüpheciliği ile şizofreninin hala orada durduğunu bize unutturmuyor.

Bir önceki kitabın sonunda acaba şizofreni bize dayatılan, gerçekte olmayan bir şey mi derken bu romanda, tedavi edilmediğinde; hastalığın bir insanı nerelere götürebileceğini, hayatını devam ettirmesini nasıl engelleyebileceğini görüyoruz.

Sedat, kendisi gibi yaralı ve bağımlı bir kıza aşık oluyor ama her ikisi de birbirlerine tutunarak, yaşama dönemeyeceklerini görüyorlar. Bazen hayat kimilerine hiç adil davranmıyor ve onlar da kendi çözümlerini, nihai kurtuluşu bulmaya yöneliyorlar. Nihai kurtuluş dediğim şey belki de kaçış.

Yazara bir notum var okuyucu olarak: Kitap içinde bir çok yazara ve mitolojiye göndermelerin yer aldığı son sayfadaki Notlar kısmına gidip gelmek çok yorucu oldu benim için. Kitap bölünüyor gibi hissettim. Notlar uzun farkındayım ama yine de sayfa sonlarında Dip Not şeklinde olsalar okuma daha akıcı olurdu bence.




Foto: rahmividinlioglu.com

12 yorum:

Kitapkurdu dedi ki...

Çok heyecanlanıp hemen sipariş vermek istedim ancak kitap sitelerinde araştırdım, ideefixe, kitapyurdu ve yenisayfa'da satılmıyor şu anda.

Adsız dedi ki...

Güzel bir kitaba benziyor. nihai kurtuluş ölüm mü? aklıma o geldi bir anda.

Aslısın dedi ki...

Neslihan, kitabın tadını kaçırmamak için söylememiştim evet :)

Aslısın dedi ki...

Kitapkurdu:Yazara bir sorayım bekle. Cevap alınca buraya yazacağım.

Adsız dedi ki...

ah şu çenem yok mu benim :) merak ettim ondan.

Adsız dedi ki...

ah şu çenem yok mu benim :) merak ettim ondan.

Aslısın dedi ki...

Neslihan üzme kendini, içerik daha önemli sorun değil :)

NeS dedi ki...

Aslııııııııı... Öldürecem seni. :) Dur daha ilkine yeni başladım hatta iki kitaba birden başladım. :)) Bir iki güne kalmaz biterler ama ben bittim ben. Anladın sen. :) Yazara ilettiğin notuna bende katılıyorum. Deli oldum yahu bir başa bir sona bak dur bölünüyor insan ister istemez.Bakmayayım diyorum ama merakım ağır basıyor BAKIYORUM(!). :)

Aslısın dedi ki...

Kitapkurdu: Kitap şu anda Tüyap fuarındaymış. Fuar bittiğinde 15-20 gün sonra kitapçılarda olacakmış. Azıcık sabret :)

NesTal:Ya süpersin, hemen başladın mı :))
Notlara bakmak iyi oluyor ama bana da bakmaya devam et, motive oluyorum :))

Kitapkurdu dedi ki...

Çok teşekkürler bilgi için

Eliza Doolittle dedi ki...

Ay Asliii, pek istedim bu seriye dalis yapmayi ama ne cakma, ne ikinci sinif fantastik polisiye kapagi tasarlamislar di mi yaaa?! :) Ayip valla..

Aslısın dedi ki...

Bendeki kitabın kapağı böyle değil, o halini bulamadım.
Bu kapakta isimde farklı Aşk ve Acı yok :)