22 Nis 2010

Hayaller Detaylansın


Güzel gözlü İstanbul ile hayatımız, nerelerden nerelere geldiğimiz, neler beklediğimiz yani derin mevzular üzerine konuşurken; okuduğu kitaptan aldığı bir tavsiyeyi söyledi.
Beğendim ve hemen gündemime aldım. Yapması çok zevkli olduğu için aklıma yattı, meşakkatli bir şey olsaydı yapana kadar kırk dereden su getirirdim.

Bugüne kadar hep istediklerimi ama gerçekten istediklerimi gerçekleştirdim, diyen bir çok insanla karşılaştım. Bunların içine ben de giriyorum ama bendeki sorun, çok şey istememiş olmak.
Az ve öz dilemişim, onlar da olmuş; kanaatkar ruhum hep devrede kalmış. Şimdi fark ediyorum da daha çok şey isteseymişim; onlar da olurmuş.

Bu tavsiye ile uygulamaya başlayacağım oyun ise hayal kurmak. İstediğim şey her neyse onu yaşadığımı düşünmek ve içine girmek. Çocuk gibi, yattığım yerden, yaşadığım evi, yaptığım işi, uğraştığım konuları düşünmek ve oralarda gezinmek. Ne zevkli değil mi?

Bir dikkat edin; gerçekleşmeyen isteklerimiz, hep "keşkelerle" kendimize engeller koyduklarımız, asla gerçekleşmeyecek diye düşündüklerimiz.
Bırakın keşke demeyi, oyuna katılın. Kaybedecek bir şeyimiz yok nasılsa, uykudan önce bir kaç dakika. Çok severseniz, gün içinde de oynarsınız.

Oyunda ustalaştıkça; mızıkçılık yapıp oynamayanları da oyuna alacağım, çaktırmadan.
Kaçmak yok!



Görsel için tık.

9 yorum:

seyyarat dedi ki...

Yalnız Aslı benim şöyle ciddi bir problemim var ki gerçeklerle karşılaşınca şoka girecek kadar hayal kuruyorum. Hiçbir şeyin olmayacağına inanmıyorum. Kimse inandıramıyor beni. Sonra olmuyor çoğu zaman. Üzülüyorum.

Aslısın dedi ki...

Seyyarat, ben bunun çözümünü bilemedim ama sen zaten hayal kuranlardansın ya. Ben çok fazla kuramayanlara dahil olduğumdan bu bana denenir gelmişti. Ben biraz deneyim ettikten sonra söyleyeyim bana ne olduğunu.
Ne olursa olsun, umarım gerçek olur hayallerin.

Eliza Doolittle dedi ki...

Aslıcan,

Süper. Keşkelere, eğerlere yer yok. İyi ki'lerimiz bol olsun, mutlaka arada tühhh'ler de olur ama, hiç yola çıkmamaktan iyidir!

Fery... dedi ki...

hayal ettikleri bile sınırlı olanlardan olunca bu oyun zor :) insan hayallerini de gerçekleşebileceklerle sınırlar mı, sınırlar :P

Unknown dedi ki...

Bu oyunu sanırım farkında olmadan ben de oynuyorum son günlerde!Yani ben de varım:)))

Asli :) dedi ki...

Ben bu oyunu çok ileri derecede ve sıkça oynuyorum :)

ABSOLUT - eklektik dedi ki...

ben bu oyunu hic beceremeyenlerdenım. bana da ögretır mı sın:=)

yazılarını cok severek okuyorum, yenılerını sabırsızlıkla beklıyorum hep.

Aslısın dedi ki...

O haldee oynayamayanlar, oynayanlara desr versin bakalım hadi :) Ben dün oynayacağım diye yattım ama uyuvermişim birden :))
My choice: Bak şimdi sınır yok gibi düşün, 5 yaşına falan dön, hani her şey olabilirdir ya o zaman. bir dene
ilk başta özellikle saçma hayal kuracağım de mesela, belki engelleri, olmazları silmene yardımcı olur.

Bu arada çok teşekkür ederim, nasıl motive ettin beni bilemezsin.

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

düşündüm de; iş ile ilgili mevzular hariç artık hiç hayal kurmuyorum hakikaten.. ne acı..

tam da bir bucket list hazırlamayı düşünüyordum..