2 Kas 2010

Rüzgargülü'nün hikayesi

Bilmediğim için için adı ile hitap edemiyorum ama tanışmamıza vesile olan renkli rüzgargülü, ona verebileceğim en güzel isim.

Rüzgargülü, zeka geriliği olan ve hayatın, kendisine gül bahçesi sunmadığı insanlardan.
1994 yılında, aramızda insan sıfatıyla gezen ama kendi türünden nicesi gibi aslında insanlıktan çok uzakta bir adam, ona tecavüz eder. Bunu neden yapar, bilinmez. Genç kız, ona hayır diyemediğinden, o anki dürtüsüne engel olamadığından, başka birisine acı vermekten zevk aldığından ya da başkasının acısına yabancılaşmış olduğundan...
Adam, sonradan hiç pişmanlık duyar mı, yoksa yaptığını övünerek, birilerine mi anlatır, bilinmez. Ateş düştüğü yeri yakarken; bunun ne kadar önemi vardır, tartışılır.
Bu olayın neticesinde herkesten ve "normal" diye tanımlanan bizlerden, farklı olması nedeniyle tam olarak benimsenemeyen genç kız, hamile kalır. Rüzgargülünü'nün yaşadıklarını, hissettiklerini bilmem, anlamam mümkün değil. Sadece onun için üzülebilirim, neler yaşadığını kendi açımdan tahmin edebilirim.

Tecavüzcü hayatına devam ederken, o küçük kızını doğurup, ona bakmaya başlar. Elleriyle yaptığı güzel rüzgargüllerini satarak, hem kızına hem kendisine bakarak, hayata asılır.

Dünyanın dengesi, iyiyi de kötüyü de bir arada barındırmasından, geliyor. Ona tecavüz eden kötü kadar, ona yıllar boyunca destek olan, yardım eden iyiler de var, neyse ki. Kızı artık 16 yaşında ve evde birlikte yaptıkları rüzgargüllerini, satarak geçiniyorlar. İncecik bir ağaç dalından tutacağı olan, renkli el işi kağıtlarla ince ince süslenmiş, özene bezene hazırlanmış rüzgargülleri. Hepsinde, onun yaşadığı acıdan gelen bir küçük kırık var ama o kırığı sabitlemiş ve üflediğinde üzerindeki güzel renkler birbirine karışarak, lunaparkta eğlenen çocuklar gibi hissetmeni sağlıyorlar.

Yolunuz Cunda'ya düşerse; saçları beyazlanmış, tel gözlüklerinin arkasında gözleri hüzünle gülümseyen, yüzündeki kırışıklıklarda, yaşamını yansıtan o kadından, mutlaka bir tane rüzgargülü satın alın.
Lütfen...

16 yorum:

Azze dedi ki...

İnsan, ne kadar kontrolsüz ve acımasız bir varlık?

İçim acıdı Aslı...

Yıllardır Cundaya dair güzel hikayeler dinledim, de kalkıp gitmedim.

Bir miktar rüzgargülüne ihtiyacım var, oradakiler çok güzelmiş doğru mu?

Adsız dedi ki...

canıma okudun

betül dedi ki...

Gerçekler öfff yaaaa...

Haddimi aşıyormuyum bilmiyorum ama seks çok özel bir konu ciddiye almalı ve özel olmalı.bunu beceremeyenlerin ortaya koydukları...

Sibel dedi ki...

içim sızladı!:(((
benim yolum düşer mi bilmem ama yolu düşen birileri benim için de bir rüzgargülü alsın lütfen...

Aslısın dedi ki...

Azze, yazdıktan sonra yorumunu okuduğumda gözlerim doldu, nasıl dokundu anlatamam.

Syrakusa, üzgünüm, üzmek de istemezdim, belki yolun düşerse alırsın bir rüzgargülü sen de.

betül, haddini aşmak ne demek, aşk olsun. seksi özel haliyle yaşayamayan o kadar çok insan var ki. kadınların bir çoğu için sırf bu nedenlerle eziyetten öte bir şey değil, maalesef.

Aslısın dedi ki...

Sibel, acıklı gerçekten, yolun düşebilir, güzel bir yer özellikle ilkbahar ve sonbaharda. Olmazsa ben senin yerine alırım, benim elbet düşer.

CEPAYNASI dedi ki...

mesleğim gereği tanık olduğum benzeri olaylar var...
insanlığımdan utandıran olaylar:(

Penny Lane dedi ki...

İçim cız etti..

Aslısın dedi ki...

cep aynası, gerçekten de insan olmaktan utanılası.

girl with the red balloon, benim de öyle :(

lady dedi ki...

zor hayatlar.. en zoru da kadın olmak galiba..
gözlerim doldu okurken.. bazen çok güçlü bazen çok zayıfız..
...
bi daha gurur duydum "rüzgargülleri"yle..

Aslısın dedi ki...

lady'm, ben de gurur duyuyorum. Her ne kadar acı bir şeyin sonucu olsa da bu gurur.

Hayat_Erkeği dedi ki...

Evet var böyle insanlar...

bad-ı saba dedi ki...

aaaa sen benim diyarlara gitmişsin aslı o zaman.:)nasıl bizim oralar? gidersem görünce senin hatrına ve onun acısına ortak olarak alırım:)

Aslısın dedi ki...

hayat erkeği, her türlüsü var bu insan denilen türün gerçekten. Tanıdıkça şaşırıyor insan:

bad-ı saba, bayılıyorum sizin oralara, senelerce her yazım oralarda geçti. çok güzeldi, kalbim orada kaldı, ben bedenimle buradayım şu anda. hava şahane, ağaçlar, deniz, balıklar. mutlaka al bir rüzgargülü sen de.

HerbiRenk dedi ki...

Cunda'ya tekrar yolum düşerse, acısını hafifletmeyecek olsa da, hayata tutunmasına yardımcı olacak diye umut ederek, bir rüzgar gülü de ben alacağım Rüzgargül'ünden.

Aslısın dedi ki...

herbirenk, umarım düşer yolunuz ve karşılaşırsınız onunla.