2 Mar 2011

Hayal

Bir atın üzerinde olsam... Birlikte saçlarımız, yelemiz uça uça koşsak. Atım koşsa; ben de koşuyormuşum gibi hissetsem onun üzerinde. Atsam üzerimdeki fazladan yükleri, duyguları, düşünceleri. Sadece o ve ben, kalbimdekiler, bir de...

Atım, bir ağacın yanında dursa aniden. En güzelinden iki elma koparsam daldan bir tane ona, bir tane bana. Sadece elmayı yerken çıkardığımız sesler ve ağzımızın şapırtısını duysak. Bir de kuşların sesini.
Yanımıza bir ceylan gelse sonra. Korkmasa bizden, yanaşsa, sevsem başını. Atım kıskansa, onun da yelesini okşasam, uysalca başını eğse, daha fazla sevmem için.

Atlasam atıma yine, uzaklaşsak oradan, başka ağaçların altına, başka kuşların seslerine doğru.

Birden bir müzik duysak uzaklardan, anlamak için kulaklarımı diksem havaya, köpek olsam birden. Atımla yan yana yürüsek bu sefer, o sese doğru; at ve köpek olarak. 

Sesin geldiği yere yaklaştığımızda; bir baca görsek, dumanı tüten ve heveslensek; yaklaştık işte, diye. Hızlansa ayaklarımız, koşar gibi gitsek uzaktaki bacanın işaret ettiği eve doğru. Önünde bahçesi olan, tavukların yemlenmek için başlarını eğip kaldırdıkları, duvarları rengarenk, pencere pervazları daha da renkli olan bu ev, bizi çağırsa "hadi gelsenize!" diye.

Evin kapısından bir adam çıksa, muhteşem müziğin ritmine uyan adımlarıyla, bize doğru baksa ve gülümsese. Tahtadan bahçe kapısını açsa, içeri girmemiz için ve biz girsek müziği iyice içimizde duyarak şimdi.

Dışarıdaki renklerin aksine içeride hiç renk olmasa. Sakin ve huzur dolu bir yere girmenin mutluluğuyla baksam etrafa. Kocaman bir kanepe, kitaplık, masa ve taze çiçekleri görsem. Adam, kanepeye otursa ve beni de eliyle tıp tıp vurarak yanındaki boş yere davet etse. Bir zıplamada yanındaki boş yere çıksam, yayılsam. Eline bir kitap alsa ve yüksek sesle okusa. Kelimeleri anlamasam da sevgiden, mutluluktan bahsettiğini hissetsem. Bir eliyle kitabı tutarken, diğer eliyle başımı okşasa ve ben derin bir uykuya dalsam orada. Adam, beni uyurken izlese ve başımı okşamaya devam etse.

En güzel rüyaları görsem, onun yanında, kanepede. Yeni rüya anılar biriktirsem...

Görsel: Ahmet Coka

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok hoş bir rüya..Okuması bile güzeldi..

Aslısın dedi ki...

Hayatın süs payı, teşekkür ederim arkadaşım.

Emine dedi ki...

çok naif bir hayal..
rüya anılarını biriktirmek de sanırım bir hayal..
Aslı yokluğumu hissetme geldim yine :)

Adsız dedi ki...

Aslı güzel bir rüya yazmış eline sağlık usta.