12 Mar 2011

Kendimi buldum!

Bak, karşıdaki parkı çocuklar doldurmuş, basketbol sahasında, gençler toplanmış, oynuyorlar. T-shirt giyen insan görmüş oldum sayelerinde, uzun zamandır herkesi atkılarla, berelerle sarmalanmış görmelerin sonunda. Balkonun yanındaki ağacın dalları yenilenmiş, küçük tomurcuklar belirmiş, hepsini eğilip tek tek öpmek istiyorum.

Güneş, evi daha mı güzel gösteriyor gözüme? Her detay daha da bir parlıyor, en sevdiğim eşyaların, kitapların üzerindeki ışık oyunları içimi mi kıpırdatıyor ne?
Ben her bahar böyle olurum, eşyalara, çocuklara, ağaçlara yeniden aşık olurum. En sevdiğim tekrarlarımı oynarım baharda. Uzatma isterim hakemden, kışın çok duraklama oldu Hocam, bitmez maç burada, diye isyan ederim.

Çimlerin yeşili, papatyaların patlayışı, tomurcukların pembe, beyaz çiçeklere dönmesi, Bebek yokuşundaki erguvanın en süslü kıyafetiyle törene katılması ile şenlenir hayatım. Ne yaşıyor olursam olayım, kışın kasvetinden sonra daha güçlenirim sanki, dayanma, sabretme azmim artar. 

Bahar şarkısı gibi olurum, bütün aşıkların aşkını içimde hisseder, sahiplenirim. Zaz olurum, bu kız gibi şarkı söyler içim, sesim öyle çatlak olsa, alırım yanıma saz arkadaşlarımı, ben de katılırım festivale, hatta.

Belki de ayıyım ben, kış uykumdan uyanırım bu zamanlarda.
İnsan kılığındayım ama ayıyım ben, evet.

Görsel: Ahmet Coka

8 yorum:

Aydedeye havlayan dedi ki...

evet evet son postlarından da anladığımız üzere sen baharı kucaklamışsın aslı. bi neşe bi sevinç bi aşk zamanıdır artık senin için :) o değil de güneş gerçekten çok ama çok sevimli bi şekilde sızmış durumda bulunduğum odaya. mal mal gülümseyesim geliyo :)

Aslısın dedi ki...

ya işte mal oluyor insan ama malların en güzeli:)

aslı hayvanı dedi ki...

itiraf ediyorum keçili kar haftasından sonra bugün ben bile mutluyum hava böyle diye :)

Aslısın dedi ki...

Ahhahas demistim bir gun herkes bahari sevecek diye;)

Emine dedi ki...

bahar çoşkusu sardı dört bir yanımızı Aslı..ne güzeell :)

Profösör dedi ki...

Estağfurullah.

Adsız dedi ki...

Veee Aslı'yı bahar çarpar sonunda :)))

Unknown dedi ki...

çok özendim sanaaaaaaaaa....