19 Haz 2011

Lambada mambada

Büyük hayallerim olmadı hiç. Kalıplara sıkıştırdım onları, küçük kutularda tuttum. Hatta çoğu kez, kutulara bir hayal koymayı bile unuttum. Belki de korktum. Sadece bir hayalim vardı, hayal diye adlandırmadığım için sahip çıkabildiğim, o da gerçekleşti. Bunu da 35 yaşındayken fark ettim. Yazık.

Neyse, sonrasında hayal kurmaya çalıştım, elimden geldiğince, hayal gücüm elverdiğince. İçimdeki "başaramazsın, olmaz, bu nasıl hayal böyle?" diyen sesi susturabildiğim kadar hayallerim var benim de.

Hayal edip, gerçekleştirme üzerine bir iki adım atınca; hele de atılan adımlar topuk sesi gibi yerde tık tık tıklıyorsa; bir güven geliyor, içsesi bastırıyor o topuk sesleri. Hayale daha çok yaklaşıyor insan.

Benim hayalim sınırım dediğim ve gerçekte varolmayan çizgileri aşmak. Kendimi şaşırtmak, kendime varmak, kendimden öte bir şey olmak belki de.

Yani Aman be hayat'ın söylediği lamba cini çıkarsa bir gün karşıma, başım dik, göğüsler önde, göbek içeride, popo arkada, diyebilirim ki ona;

Kendimi gerçekleştirmek istiyorum, cin. Bunun için senin yapabileceğin bir şey yok. Sen bana bir kahve getir, sade olsun. Teşekkürler.

17 yorum:

mehbup dedi ki...

Kahveler benden, kim fal bakacak ?

Onur Diribaş dedi ki...

Hayal edebildiğin kadar, hayallerin kadar özgürsündür.

Sitare dedi ki...

işte tam da bu benim yapmak istediğim.kendimi gerçekleştirmek.rehberlik ve psikolojik danışmanlık dersinin ilk konusudur bu fakültede.sene 1998 di bu konuyu kafama kazıdıklarında.en çok o yıl karar vermiştim ne olursa olsun kendimi olmak istedğim yere götürmeye.sene 2011 .çabam bitmedi.daha yolun en başı,35in yamacındayız.asılşimdi güçlüyüz,şimdi biliyoruz neyi istediğimizi.
inanırsak olur bence:)

Adsız dedi ki...

Nacizane Miminiz var:):)

Aslısın dedi ki...

mehbup, cin bakardı da tek dilek hakkımız vardı, tüh:))

onur, öyleyim değil mi:)

sitare, ben de 91 yılında piskoloji okurken anladım bunu:) ama o susmayan içsesi dinlemeyi seçtim, benim daha da çok gidecek yolum var.

hayatın süs payı, mim mim yediniz başımı, canınıza okuyacağım:) ay ne mimi merak ettim bak:)

Cute Curute Kosovali dedi ki...

O zaman lambaya püf de ohhh deme püf dee :P Güzel şarkı :D

Aslısın dedi ki...

cute, başka türlü bir yorum yapsan şaşardım, her türlü tuhaf şarkıyı yazımla entegre edip devreye girdiğin anlar beni benden alıyor:))

Cute Curute Kosovali dedi ki...

Napim ama senin yazıları okuyunca içimden muzurluk geçiyor hep :D Elimizdeki malzeme bu Allahta böyle yaratmış işte dinimiz amin :D

Cute Curute Kosovali dedi ki...

Kimi zaman hayallerimizden bile çalabiliyoruz. Knedimizden çaldığımız gibi. Ama çoğu hayal malzeme eksikliğinden yıkılıp duruyor. Kimi zaman buna etki edenler de oluyor tabi. Ama insanın yıkıldığı yerden tekrar devam etmesi yeniden ayağa kalması gibi güzel bir şey yok. Öyleyse durmak yok yola devam :D

Aslısın dedi ki...

oyse ne içli yazılar yazıyorum ben:)) amin cute amin:)

Aslısın dedi ki...

son yazdığını görmemişim, evet düşe kalka ama kalkmak şart, yola devam ediyoruz, kolay gelsin bize.

Amaltheian dedi ki...

Hayal kelimesinin bu kadar sık kullanildigi bi yazi okumamistim uzun zamandir. Okudum, soyle bi durdum, hayal ettigim bi' sey bulamadim. Hayallarim bi gunluk benim. Planlarim da oyle. Niye ki acaba!?

A-H dedi ki...

bir sade kahve de ben alayim o zaman :))

aman be hayat dedi ki...

Bir kahve de bana söyleseydin Aslı, yemeğin üstüne şifa niyetine götürseydim :))))

didem dedi ki...

Gercekten istersen bence yapamayacagin sey yok. Hayallerimiz olmasa bence hayat kupkuru olurdu renksiz tatsiz tutsuz...Hayale devam:)

Aydedeye havlayan dedi ki...

vaaay, cine postayı koyarım diyosun yani :) afiyetle içiniz..

Aslısın dedi ki...

Amalth ben hayati cok kullaniyorum sayende onu fark ettim. Konusurken de oyle

A-h ve aman be hayat tamam bekleyin;))

Didem devam degil mi?

Goktug, koyarim tabii, havaliyim;)