11 Haz 2011

Yeterince güçlü müsün?

Herkesin beklentileri var senden. Karşılamak zorundaymışsın gibi hissetsen de her zaman yapamıyorsun değil mi?

Bazen kontağı kapatıp, gitmiyorum ben, burada kalacağım diyorsun. Kimisi seninle beraber oturuyor arabada sabırla, kimisi kapıyı çarpıp gidiyor.

O arada yaşadığın hayal kırıklığı sana acaba istediği gibi mi olsaydım diye sordurtuyor ama sen ne olursa olsun kendinden vazgeçme. Herkesi mutlu etmenin bir formülü yok ya da var ama sende onu gerçekleştirecek güç yok. Çünkü onlar kadar, senin de beklentilerin var hayattan, insanlardan. Dayatmıyorsun diye kimse senin beklentilerini karşılamak zorunda hissetmiyor kendini.

İçinden gelip de seni mutlu edenlere kapın açık ama diğerleri için yapabileceğin bir şey yok. Bunu, kafanın bir yerine not et ve bırak dengeni kaybetmeyi artık, sağlam dur. İlla yapmayacağım dediğin şeyi yapmak değildir cesaret.

Yapmayacağım dediklerin için sağlam durmak ve yapmamayı başarmak da cesaret ister. Sana beklenti dolu gözlerle bakan birinin gözünün içine bakıp da "hayır" demekten öte cesaret var mıdır?

İnsanların yarısından çoğu hayır diyememekten şikayet ederken; sen hayır diyebildin diye nasıl korkak olursun ki?  Hayır dediğin anda aldığın tepkiye, içinden acaba evet mi deseydim, diye durmadan konuşan içsese karşı koydun ve söyledin işte.

Cesareti kurcalarken, anlamını kaybetmemek lazım. Cesaret her gördüğün, istediğin durumun içine atmak değildir kendini. 

Cesaret, sadece kendi doğrularınla davranmak değildir aynı zamanda bugüne kadar alışık olduğun tutumları da sorgulamaktır. Her açıdan baktığına emin olduktan sonra kararın hayırsa eğer; onu da net bir şekilde sahiplenmek ve orada durmaktır.

Cher - Are you strong enough?

11 yorum:

Nursel Dokuzlar dedi ki...

Dün gece bir yazı karalamıştım. Bu üstüne cuk olmuş, her zamanki gibi..

Her açıdan baktığında dahi emin olamadığında, hatta emin olmayı bir türlü istemediğindeki sorun ne ola ki? Karşındaki korkak yaftasını yapıştırdığında istiyor ki yafta altında kalmayıp bir aslan gibi kükre. Ama bilmiyor ki aslında o yafta daha da uzaklaştırıyor, bıkkınlaştırıyor seni..


edit: Küçüğün seni öper!

Aslısın dedi ki...

Öpsün hep.
evet hayat zor bazen ya Nursel.

mehbup dedi ki...

Ne yazdığımı hatırlayamadım ama bu yazını çok sevdim hem de çokkk.
Senden iyi olmasın bir arkadaşımda der'herkesi memnun edemezsin mehbup'Başkasını mutlu etmekle kendimi mutlu sayan bir felsefem vardı.
@o içses pişmanlık da olabilir mi? doğru karar olduğunu nerden bileceksin ki.
Hayır diyebilmek bir cesaretse kesinlikle katılıyorum :)
Bazen 'hayır' diyemiyoruz, insanlar mutsuz olmasın diye.

Tekrarlıyorum yazını çok beğendim:) Sevgilerr

Yusuff dedi ki...

Cesaret, sadece kendi doğrularınla davranmak değildir aynı zamanda bugüne kadar alışık olduğun tutumları da sorgulamaktır.

Bu cümle çok etkiledi. Sanırım bir yere kaydedeceğim.

Aslısın dedi ki...

Mehbup, begenmene sevindim, yasadiklarimiz bazen ne kadar tanidik. O icses her sey olabilir, pismanlik da evet

Yusuff tesekkur ederim

Emine dedi ki...

cesur olurken, hayır derken arkadaşım, bencil olmaktan, bencil olarak algılanmaktan kurtulamam ama..
bu konuya da bir el atsan :)

Aslısın dedi ki...

Iste cesaret orada. Bencil diyen istedigi olmayan kisi ve sen kendine mi ona mi daha cok deger veriyorsun? Karar sonrasi cevap sensen cesur olma ani gelmistir

hemera-nyks dedi ki...

"Cesaret, sadece kendi doğrularınla davranmak değildir aynı zamanda bugüne kadar alışık olduğun tutumları da sorgulamaktır" çok güzel.
-
hemera

Aslısın dedi ki...

hep bildiğini yapmak ve ondan şaşmamak korkaklığa kaçabilir ama her açıdan düşünüp de karar verebiliyorsan; o zaman daha güvenli hissedebilirsin. Sağol hemera.

didem dedi ki...

Kararini verip hayir dedi isen ve ertesi gun kalktiginda salim kafa ile hala kararinin dogru oldugunu dusunuyorsan dogrudur!

Aslısın dedi ki...

didem, bir hafta falan versek şuna:))