2 Tem 2011

Köpek arkadaşlarım

Bütün gün yorgunum, uykusuzum diye sızlanan ve şu saatte hala uyumamak için direnen dengesiz benim.
Genel dengesizliğimle ilgili büyük çıkarımlar yapmayacağım, korkmayın. Tanıyan, tanımayan, okuyan biliyor zaten.

Aslında mahallenin köpekleri var aklımda, ne zamandır. Yürüyüşlerimde, bana eşlik eden ikili. Bu iki arkadaş, büyük ihtimalle sahipleri tarafından sokağa bırakılmışlar. Bir tanesi önceden, mahallede hep gördüğüm bir sokak köpeği ile geziyordu ama ne olduysa bozuşmuşlar herhalde. Şimdilerde, sürekli yeni arkadaşıyla beraber. Davul bile dengi dengine atasözünü hatırlattılar bana. Onlar da herhalde bizim gibi adam seçiyor; nereden geldiklerine, ne yaptıklarına, nasıl göründüklerine bakarak.

Yeni arkadaşlar, acaba yemek yerken birbirlerini mi bekliyorlar, evde beslenmeye alışık olduklarından? Ya da diğeri sokak kültürüne hakim olduğundan, cins köpeğin kavgada onu yalnız bırakmasına mı bozuldu? Öbürü kimseye bulaşmadan kendisi gibi davranan arkadaşıyla daha rahat ettiği için mi geziyor? Yoksa sadece görünüşüne tav olup, bu daha güzel diyerek, diğerini terk mi etti, bizimki?

Kimsecikler bilemez. Ancak benden daha deli biri, işi gücü bırakıp, belgesel çeker gibi peşlerinde gezmediyse tabii. Benim kafam bunlarla meşgul, davul ve dengi falan diye de aslında baştaki "denge" konusuna gönderme yaptım ama anlamadınız siz, çaktırmayın.

Üç sene önce de, bir ay boyunca dişi bir köpeğin yanında dili dışarıda çiftleşmeye çalışan bir başkasına takmıştım kafayı. Yavrucak, kendi kendine bir şeyler yapmaya çalışıyor ama öteki, o arkasına geçtiği anda hoop poposunu yere koyuveriyordu. Hayvancağız heba oldu, ne zaman karşılaşsak, durum aynıydı. Ama bir gün, Can "annee şu köpekler n'apıyorr?" diye sorduğunda, kafamı bir çevirdim ki bizimki en sonunda amacına ulaşmış, prensesi ikna etmiş. Gidip tebrik edecektim, o derece sevindim. 

Mahallede onca köpeğin arasından birini seçip, asla vazgeçmemesi eski aşkları hatırlattı biraz.

Eski aşklar deme sebebimi açıklayacak gücüm kalmadı. Hem genellemeleri sevmiyoruz biz, benim dilim sürçtü sadece. Boşverin, kendi halime bırakın.
Sabaha geçer.

Dinleyin: Nouvelle Vogue - Dance with me

4 yorum:

En Mutlu Günüm Photography dedi ki...

:)) bizden de tebrikler.. hemen şampanyaları patlatsaydın :)

Aslısın dedi ki...

:)) patlatamadım, durumum yoktu.

didem dedi ki...

Birilerine gonderme yapmissin sanki??? Davul bile dengi dengine??? Herkes kendine gore birilerini buluyor???

Aslısın dedi ki...

atasözünü kullandım, atasözüyse doğrudur dedim:)