8 Haz 2012

Eşeğim ben!

Öfkeliyim, hem de çok. Kendime olması da tuzu, biberi elbette. 

Kendimi kaybettiğim anları sevmiyorum. Veriyorum ipleri hırsın eline, götürdüğü yerde; üzül dur. 

11 Yaşında bir çocuğun karşısında kendini kaybetmek nedir ya? Manyak mısın, hasta mısın? Ergenlik belirtileriyle böyle baş ediyorsam; iki seneye evden kaçar çocuk. Ben olsam öyle yaparım, onun yerinde. 

Can, okulların tatil olmasına az kalmasına rağmen, günlerdir bir huzursuz, mutsuz. Okula gitmek istemiyor çünkü doğru düzgün bir şey yapmadıkları için gereksiz buluyor. Haklı da. Ama okula göndermemek gibi bir seçeneği yok saydığımdan; bütün öfkesini bana yöneltiyor. Ben de durup durup, aniden patlıyorum. 

Dün akşam birbirimize girdik resmen. Kendimi kaybettim, bağırdım, çağırdım. İnatlaşınca; asla çözüme ulaşılamayan bir çocuk olduğunu bile bile damarına bastım. 
Bravo bana. 

O kadar çaresiz hissediyorum ki kendimi. Verdiğim sözleri tutamayınca, böyle kalp kırınca. Eskiden olsa; onu suçlar geçerdim. Ne mutluymuşum o zamanlar, kıymetini bilememişim. Sorun asla bende olmazdı, hep başkaları suçlu olurdu. Delir, rahatla. 

Tamam ya, doğrusu bu değil elbette ama ben doğrunun ne olduğunu bilirken; anlık öfkelere kapılmaya sinir oluyorum işte. Sonra gönlünü alsan bile izi kalıyor. Ben nasıl idare edeceğim o ergenlik hadiselerini? İçimdeki şeytanı nasıl durduracağım, bilmiyorum. 

 Çok üzgünüm.

27 yorum:

ramazan cekic dedi ki...

Çizim harika olmuş kim çiziyor Aslı

Aslısın dedi ki...

Ramazan, Ahmet Coka beni çizmişti, akşamcı adam olmak istiyorum bir sakalım eksik dediğim için:) http://cokabook.blogspot.com

Cute Curute Kosovali dedi ki...

Önce bi sakin ol. Normal böyle şeyler üzülmek ne seni iyi eder nede canı. Senin gibi bir annesi olduğu için zaten cok şanslı can. Akşam en sevdiği yemekleri yap mesela yada bugün okuldan sen al onu gezin biraz. Artık ergen olma yolunda ilk adimi atiyor can hem bugünler daha iyi günlerin kalk bi silkinip kendine gel ve hem can hemde kendin ıçin birşeyler yap uzmede kendini boş yere....

Aslısın dedi ki...

cute, tamam akşam telafi etmeye çalışacağım, sağol.

mehbup dedi ki...

Hemen bırakma kendini, sen çok iyi bir annesin. Tatilde olduğunuza göre daha bir çok şeyi halledersiniz:)

Aslısın dedi ki...

mehbup, gerçek bir skandalım ama böyle kalmayacağım, söz verdim kendime, canım.

Adsız dedi ki...

of aslıcım , bizim kızda aynen o ergenlik hallerini yaşıyor..Bak benimki 12 yaşında..Mesela bu gün okula karne almaya gitmek istemedi ki takdir alıyor..Biraz anlamaya çalış ve kendi haline bırak..Kendinide yıpratma ve suçlama oldu mu..Her şey olacağına varıyor..

Aslısın dedi ki...

Beyaz sayfa, sagol, elimden geleni yapacagim. Ders olsun bana, hazirlik yaptiriyor herhalde:/

Feride Nizamettin dedi ki...

takma kafana, kim sorsa O'na dünya bir yana sen bir yanasındır eminim. Olur öyle arada, herşey güllük gülistanlık gitmiyor ki hayatta.

Adsız dedi ki...

Çocuklar saftır. Kir tutmaz onların ruhları. Sana kötü hisler beslemeyecektir. Hem bi' anne ve çocuğun arasındaki bağ farklıdır. Eminim anlayacaktır seni.

Aslısın dedi ki...

Psikopati, sagol su anda benden hic hoslanmadigindan eminim ama

Kcs, canim dilerim ruhuna kadar gidememisimdir, kendini bilmez davrandim, unutmasini umuyorum

vişnap dedi ki...

Şekerciğim sonuçta ana oğulsunuz amma öyle gözlerini de pörtletme Can'a.Kendi annem geldi aklıma yazını okurken.Öff hep baskı hep baskı yaptı.Tatlı sert baskılardı ama o bile bana zuul gelirdi özgürlük kısıtlanıyor sonuçta.Şimdi düşünüyorum da iyi ki yapmış diyorum.Ama o çağlarım da annemi yesem doymazdım.Tabii o beni yerdi hep,ben sadece dişlerimi bilerdim.:)Sana söyleyebileceğim tek bir şey olabilir aman sakın ha tek kardeş olarak bırakma.Bak içim hep acır keşke bir kardeşim olaydı diye, annemi de suçlayamıyorum ki sonuçta bana kardeş yapmıştı ama kısmet değilmiş.Hazır evdesin artık .Anladın sen onu öpürem seni canımmmm:)

Aslısın dedi ki...

Krakerim ya goz portletmem tamam:) kardes mi, anne hayatta olmaz. Tam rahata ermisken, hayirrr:)

Must. dedi ki...

Can akıllı çocuktur. İz miz kalmaz :)

Aslısın dedi ki...

Must:)) umarim

Onlyvili dedi ki...

Uff ergen devri.. O butun gucunle o duvari asmak isteyecek .. sen ise sabit kalacaksin eminim Delirmek serberst .. sonra nasilsa gececek bu donemler :) ( ergenleri manastira kapatil olsun bitsin :) 16 yasinda yegenimle 3 gun tatil yapinca buna karar vermisdim )

aslı hayvanı dedi ki...

adaşım, yanlıştır yaptıkların tamam ama hepimiz yapıyoruz bunları zaman zaman.

mükemmel değiliz ve olamayız, ne yapalım.

ah bi deli olsam dedi ki...

olur böyle şeyler anne oğul arasında sıkma sen can'ını:) her daim sever oğullar annelerini kızsalar da:)

Aslısın dedi ki...

Vilim ne edecem bilmem:)

Adas, mukemmellikten epey uzaklastim fenalardayim

Kaytan biyik, bir oguldan bunlari duyunca biraz rahatladim, sagol:)

We are the Hippies dedi ki...

kim dedi sana çocuk yap diye!!! :P hahha yaparsın sen baş edersin goçsun goçsun ^^

Sevgiler..
Yej!
http://hippilazman.blogspot.com

didem dedi ki...

Kendini suclama. Hepimizin yasadigi seyler. Oper siki siki sarilirsin hersey cozulur.

Sokak Kedisi dedi ki...

Canım böyle anlaşmazlıkların üstüne üzülmek çok normal, anne de olsan bazen kızabiliyorsun, en kıymetlinin kalbini kırabiliyorsun.

Kabul etmek lazım ki anne de olsak, bir yerlerimizde inatçı birer kız çocuğu zıp zıp zıplamakta :( İlk iş onu adam etmek lazım ama nasıl ?

Birlikte büyümenin sancıları bunlar, tecrübelerimiz ve kararlarımıza başka birinin boyun eğmesine ayak diriyoruz, o başka biri bizim için çok kıymetli olduğundan. Yanılmasın, kanmasın, üzülmesin, kaybetmesin diye biz geriliyoruz. En sonunda da gülmeyi unutan anneler olarak somurtup ölüyoruz.

Gülümse, mümkünse fıkralar anlat, saçmala, kahkahalar at, gıdıkla, kovala, boğuş... Ben artık öyle yapmaya çalışıyorum ;)

Aslısın dedi ki...

Hippi, kocam dedi de dogurdum, yoksa tam dedigin gibi, ben kimim yaa:))

Didem, aksam duzelttim srayi ama yazik ona yaaa

Kedim, iste tam da onu dusundum dun, resmen icimdeki kiz cocugu atak yapti, hirs icinde, benim dedigim olacak derdinde. Nasil guzel demissin, birlikte buyuyoruz bazen. Optum optum mincikladim aksam:)

pınarpare dedi ki...

beni anlatmışsın.sıkılıp bunaldıkça çılgına döner etrafıma saçarım o ateşi.sonra da derdine yan dur.kelin ilacı olsa başına sürermiş:)diyemiyorum sana bişey sadece vicdan yaparken şunu bil.senden çok var :))

Aslısın dedi ki...

Pinar, sen de beni anlatmissin:)) kacmiyorum ama yalniz olmadigini bilmek guzel, itiraf ediyorum:))

Blogger Bolat dedi ki...

Bir yere kaçamaz efem biraz disiplin iydir ama fazla üstüne gitmemeklazım :)

Kuulumsu Kadın dedi ki...

çok mu çok oluyorum bilmem amma takıntılar şeklinde mimledim bu sefer seni :)