31 Mar 2013

Başka kimleri var ki?


Her gün beslediğim ve en az yarım saat burnumun içine kadar girip kendisini sevdiren köpeciğimle Cuma günü yine bankta uzun uzun seviştik ve severek ayrıldık. Aradan üç dört saat geçti ve ben eve dönerken baktım ki benimki yolun ortasında güneşleniyor. Yanına gidip her zamanki gibi başını okşamak istedim ve o anda elimi ısırmak için hamle yaptı ve hırlayarak, saldırı pozisyonu aldı. Neye uğradığımı şaşırdım ve normalde çok korkmam gerekirken korkudan çok hayal kırıklığı yaşadım. Sonra hiçbir şey olmamış gibi yere oturdu ve suçlu gözlerle bana baktı.

Eve gelir gelmez pencereden onu dikizlemeye başladım. Benim gibi onları hep seven kızcağızın yanına da kuyruğunu sallayarak gitti ve kız tam okşamak istediğinde elini ısırdı. Bugün de yan komşuya aynısını yaptı. Büyük ihtimalle bir şey yaşadı ve ben severken kendimden geçtiğim köpeciğime şu anda dokunamıyorum çünkü tehdit gibi algılıyor ve ısırmaya çalışıyor. Dili olsa konuşurduk, anlatırdı o da bana ama sadece suçlu suçlu bakabiliyor.

O gün Belediye'den bir takım adamlar, ellerinde sopalarıyla etrafta dolanıyorlardı ve ben camdan fırlayınca minibüslerine binip gitmişlerdi ama belki sonradan geri geldiler ve  hayvanlara bir şey yaptılar, bilemedim. Çok üzgünüm. O kadar uysal ve sevgi dolu bir hayvandı ki mutlaka çok fena bir şey yaşatmışlar ona. Ama komşuyla anlaştık ve şimdilik sadece yemek verip okşamaktan kaçınarak, sakin sakin yaklaşıp onu yeniden eski haline döndüreceğiz.

Aynı gün, kuzenim, Facebook'ta yukarıdaki ilanı yayınlamıştı. Onları sürekli koruyup kollayacak bir sahipleri olmadığı için sokakta her türlü tehlikenin hedefi olan bu yavrucuklara yardım etmek isterseniz diye ben de sizinle paylaşmak istedim. Onlar için durmadan koşturan bir sürü iyi yürekli insan var ama kısıtlı kaynakları ancak bizim de katkılarımızla kısıtlı olmaktan çıkacak.

Yardımımıza ihtiyaç duyan canlılar için bir şeyler yapmak, bizi mutlu eder, kalbimize iyi gelir. Siz de ilanı paylaşarak ve Barınak Gönüllüleri Derneği'ne destek olarak Carlos'a yardım etmek ister misiniz? 




10 yorum:

Özgür dedi ki...

Önce beslenip sonra sokağa bırakılacaksa hiç yapılmasın o iyilik. Hayvanlar hiç olmazsa kendi doğal ortamlarına alışıp asgari yaşamn seviyelerini kendileri ayarlayabiliyor. Hava atmak için kimsenin bir canlının yaşamına müdahale etme hakkı yok.

(Burada Atar yapılan kişiler çakma hayvanseverlerle hayvansevmezlerdir, blogdaki kişi ve kurumlarla alakası yoktur.) :)

Aslısın dedi ki...

Ozgurcuum cok haklisin cok. Maymun istahlarini gitar calmak, kursa gitmekle filan gidersin o tipitipler.

vişnap dedi ki...

Geçn gece eve dönerken tam 14/15 köpeğin arasında kaldım.Korkudan yarı ömrüm gitti.Dualara başladım o esna da araba filan geçmesin diye .Sonra kendimi telkin ettim korkma korkma yine de korkuyordum usul usul aralarından geçtim ama şayet saldırsaydılar elimdeki tavukların olduğu poşeti önlerine atacaktım.Ne olursa olsun onlar doğaları gereği havlayacaklar onlarında yaşamaya hakkı var seviyorum onları aç kalmalarına üşümelerine sıcaklarda bunalmalarına hiç dayanamıyorum.Elimden geldiğince beslemeğe de çalışıyorum Aslısınım..

yaprak dedi ki...

Hemen sitelerine bakıyorum şimdi ne yapabilirim diye.Umarım bir an önce o güzellik de eski haline kavuşur.Muhtemelen kuyruk sallayarak gittiği kişiler tarafından şiddet gördü yavrum.:(

erkan bal dedi ki...

geçmiş olsun. benim köpeğim de aylarca kapı önünden üniformalı hiç kimseyi geçirmemişti. zehirlemeye çalıştıkları için.

Aslısın dedi ki...

Krakerim ben de ayni zamanda korkuyorum hele o oyle topluca havladiklarinda ruhumu teslim ediyorum:)

Yaprak bence de oyle. Cunku hem kuyruk sallayip yaklasiyor hem de kafasini oksarken isiriveryor. Bu hafta yeniden normale dondu gibi ama cekiniyorum biraz.

İbrahim sagol, zavallilar nelere maruz kaliyorlar sokaklarda:(

Adsız dedi ki...

Bana, köpek baskın(alfa) olmaya çalışıyormuş gibi geldi. Köpekle aynı hizaya gelip başını değilde yavaşça elinizi göstererek çenesinin altından okşasanız yine aynı tepkiyi verir mi acaba?

Aslısın dedi ki...

sonrasında hem izleyip hem yakınlaştığımda gördüm ki biri başını sevecek gibi yapıp canını acıtmış sanırım. en sevgi istediği anda bile hem başımı sev der gibi yanaşıp hem de başını eğiyor korkuyla.

butterfly dedi ki...

hayvanların bu tepkisi insanların her birinin başka davranmasından aslında.. kimi seviyor , kimi tekmeyi yapıştırıyor.. sever gibi yapıp hayvana eğlence olsun diye tekme atanlar var .. ne yapsınlar onlarda güvensizlik işte ..

Unknown dedi ki...

Haywanlari tanıdıkça insanlardan soğuyorum dilsiz masum canlılar ama neyazikki bazı insan görünümlü mahluklar onlarında yaşamaya hakkı yokmuş gibi sirf eglence olsun die siddet iceren tavirlar sergiliyolar buda sahsen beni derinden üzüyor üzgünüm Rabbim onları korusun 💙💛🙏🙏🙏