16 Oca 2010

Baharı Beklerken



Bir bahar sabahı.
Ağaçlar tomurcuklanmış, her yer tertemiz bahar kokuyor.
Evden çıkar çıkmaz yüzüne tatlı bir esinti vuruyor. Kulağımda şu müzik.
İçim huzur dolu. Kalbim mutluluktan yavaş yavaş atıyor ama ağaçlara ve çiçeklere baktıkça hızlanıyor.
Sanki onlar gibi ben de canlanıyorum yeniden.

Peşime takılan küçük tekire bakıp, gülümsüyorum. Alıyorum kucağıma. Oturuyorum kaldırıma, boynunu ve başını okşadıkça başını uzatıp, eğiyor. Ahenkle hareket ediyor elim ve minik tekirin başı.

Onu bırakıp, yürümeye devam ediyorum. Şarkı içime mutluluk dolduruyor. Herkes güzelleşmiş, yüzleri parlıyor sabah erken olmasına rağmen. Bahar hepimizde aynı etkiyi yapmış. Soğuk ve kasvetli kıştan sonra ruhumuza ilaç gibi gelmiş.

Geçen yıl yaptığım gibi kitabımı alıp, parka gidiyorum. Akşama kadar parktayım, gelen giden değişiyor ama ben hep oradayım.

İşte bunun hayaliyle geçiyor şu günler. 2010 biraz ağır geldi bana. Çok içime döndüm, sıkıntı basıp duruyor aniden.

Ama bahar gelecek, biliyorum.


Müzik: Dionne Warwick - Do You Know The Way to San Jose

Foto: shutterscript.com

10 yorum:

Kitapkurdu dedi ki...

Ben her zaman şuna inanırım: Her yağmurun arkasından güneş doğar.
Bahar gelecek ama onun gelmesini beklerken biz de yaşlanıyoruz, yani zamanın geçmesini istemek iyi mi kötü mü tam karar veremedim :)

Aslısın dedi ki...

Benim en sevdiğim laftır bu ve yazarken de kendime "Aslı, hani anı yaşayacaktın, bahar beklerken kışı yaşmayacak mısın?" dedim.
Ama kararım şudur: Kışın güzel günlerini yaşayacağım.
Sıkıntılıyken de baharı bekleyeceğim. Nassılımm? :)

Kitapkurdu dedi ki...

Fantastik bir fikir olduğunu söyleyebilirim :)

Deniz Poyraz dedi ki...

Aslı'cım bilmem Astroloji ile ilgileniyor musun, anlıyor musun? Ben çok anlamam...Ama bizler kendi dünyalarımızda, çevremizde olup bitenle uğraşırken, yukarıda ki kocaman kocaman gezengenlerde her daim bir hareket içindeler ve yarattıkları enerjilerin üzerimizde bir etki bıraktığına açıkçası inaniyorum.
Sen inansan da inanmasan da, hangi burçtan olduğun önemli değıl, lütfen aşağıdaki tarihleri bir yere not et. Böylelikle kendi hayatında gözle görünür bir sebep yokken sıkılıyorsa için, bilirsin ki yukardakiler fazla heyecanlı, belki kendine yüklenmez, rahata bırakırsın.

Simdi hangi gezegen kimin evine giriyor bilmiyorum, anlattilar dinlemedim, ben sonuc insanim, ama etkiler tum dunya uzerinde asagidaki gibi olacakmis:

13 OCAK - 15 SUBAT ARASI ve 13 AGUSTOS - 29 AGUSTOS ARASI : Karamsarlık, güçsüzlük, yasam enerjisinin eksikligi....Ancak 1 Subat ile 11 Subat arasi nispeten bir rahatlama olup, son 4 gun yine ayni etkiler cikacakmis

17 NISAN-8 MAYIS ARASI ve 15 TEMMUZ-4 AGUSTOS ARASI : Asiri agresivite ve ani radikal kararlar verme durumu. Ne olursa olsun bu tarihler arasında hicbir radikal karar vermemek gerekiyormus.

Veeeee simdi guzel tarihler;

30 MAYIS-18 HAZIRAN ARASI ve 8 EYLUL-29 EYLUL ARASI ve 26 ARALIK-12 OCAK 2011 ARASI : Enerji inanilmazzzzz olacakmis, bu donemleri cok iyi degerlendirmek gerekiyormus. Mistik degerlerinizi arttirin tavsiyesi var, bol bol dua edin tavsiyesi var....

dedigim gibi inanip inanmamak onemli degil, her turlu bilgi iyidir...degerlendirmek lazim...

yazın cok güzel yine,sessizim son zamanlarda ama sen yazdıkça keyifle okuyorumm...

NeS dedi ki...

' ...baharı bekleyen kumrular gibi... ' diye bir şarkı vardı sanırım o kadarı geldi aklıma. :) Evet Aslı anı kaçırma. Gerçi bende şu dağa çıkıp geleyim bir an önce yaz gelsin diye dua edeceğim. :)) Herşey gönlünce olsun...

Aslı dedi ki...

Mmmm okurken bir hafifleme hissettim, baharda içimdeki umut geldi aklıma ama... Of bu burç işi doğru olabilir, ben de enerjim bitmiş hissediyorum... Tamam günü yaşayacağız ama... Yine de bahar gelsin... Hem daha 24 yaşındayım, yaşlanmayı dert etmek için çok erken:)

Aslısın dedi ki...

Den: İnanmam mı, resmen yönetiyorlar bizi. Ben teraziyim, yengeç ve balık etkisi de varmış haritamda. Onlar beni tüketiyor sanırım şu aralar. Çok teşekkürler bunları not edeceğim.
NesTaL: Hadi git bir dağa sonra bekleriz beraber baharı, yazı. Bu arada şarkı benim de aklıma geldi ilk cümlede. Beyin ne tuhaf çalışıyor:)
Aslı: Aynen hafifleme, bir de kilo aldım şu ara bu ruh halinden. Bahara hafifleriz cümleten :)

Eliza Doolittle dedi ki...

"Kışın güzel günlerini yaşayacağım.
Sıkıntılıyken de baharı bekleyeceğim."

Muthis canim. En guzeli...
bahar dallarini pek ozledim ben de bu buzul cagi sehirde...Ve tabii, ben her bahaaarr asik oluruum, ruzgar oluur, yagmur oluruuum gelsin kraliceden :)

Aslısın dedi ki...

Ah canım sen oaralarda donuyorsun bir de :(

Eliza Doolittle dedi ki...

Olsun varsin, donalim. Icimiz sicak olsun :) Bahara saclarimizi da isitiriz...